Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, sice to možná není aktuální nebo taky možná je, ale mám dotaz ..může těhule cca 1 měsíc darovat krev??
to víš že ne!
neboť by to ohrozilo její zdravotní stav, v dotazníku vyplňuješ mj. že těhotná nejsi, ani po operaci apod.
nešla bych do toho dobrovolně - jako zatajila, potože nikdy nevíš, jak budeš na darování reagovat i když daruješ pravidelně, na tož v těhotenství v hormonální bouři ![]()
Pokud to zatajíš,tak asi jo.Ale já jsem také dárkyně a v těhu jsem to vždy hned oznámila,že budu mít pauzu.Darovat se může až přestaneš kojit.
jj, já jen že jsem objednaná na 25.9 a v té době má i tetka přijet, ale jak jsem psala snažíme se 1 (první) měsíc a nevím,nevím, tak já už nepůjdu a zruším reservaci..kujůůů
denise - uděláš si v den D test a omluvíš, že jsi právě zjistila, že jsi těhotná, na tom nic není ![]()
nebo půjdeš - ale v době MS se u nás tedy zá:,–(ně krev darovat nesmí
rozhodně ne hned na začátku, nebo když je to nejsilnější
Borisko
jo jo to nic není, jen mě to teďkoms došlo, a nemohla jsem si tam zavolat tak jsem dala otázku sem, neboť jsem čekala na bryskní odpověď, ale tež mě to mohlo napadnout, že???
uplně zcestně jsem tuto diskuzi začla v neplodnosti, prosím Les můžeš ji vymáznout nebo přesunout do jiné:-))
Děkuji D.
Mi doktorka zakázala dárcovství hned na začátku snažení o Adli - Takže nedávám už přes sedm let
Ale zase se chytám až se seberu - tuším, že doporučují počkat půl roku po skončení koja.
L.
Já za prvního dítka dávala na začátku těhotenství. Nevěděla jsem, že jsem těhotná. Naaštěstí bylo vše OK. Jinak se to určo nesmí.
Ale nikdy jsem neslyšela, že nelze během MS. To u nás v nemocnici nikdy neřešili. Ale tak asi by nemělo.
A už se teda těším, až zas budu krev dávat. ![]()
Já jsem taky při snažení nedávala po ovulaci, šla jsem jen když to vyšlo těsně po MS.
U nás se mimo snažení, těhu a kojení nemá chodit dávat krev ani v době vyšší námahy nebo stresu v práci, čištění organismu (detoxikace) třeba po náročnějších farmakách nebo třeba v období aktivního hubnutí.
Jé, já bych taky chtěla dát, ale prý ode mě nechtějí ![]()
Jinak v těhotenství to určitě není dobrý nápad…
Já jsem chtěla jít darovat krev poprvé a tak jsem tam před tím psala dotaz ohledně věcí, které mne napadly, že by mohly vadit. A ptala jsem se na kojení a odepsali mi, že se může darovat až půl roku po ukončení kojení. A taky musí člověk vážit min. 50 kg.
Ahoj, darovat se nemá při podváze,takže kila vs výška
Při ms,snažení,těhotenství a kojení se taky nemá ![]()
To jsem ráda, že je tady tahle diskuze, zrovna jsem přemýšlela, kdy budu moct zase začít chodit… a fakt až půl roku po skončení kojení
To já už bych šla teď, moje je dosti žádaná ![]()