může darovat krev těhule??

204
19.9.09 17:30

může darovat krev těhule??

Ahoj holky, sice to možná není aktuální nebo taky možná je, ale mám dotaz ..může těhule cca 1 měsíc darovat krev??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
19.9.09 17:34

to víš že ne! 8O neboť by to ohrozilo její zdravotní stav, v dotazníku vyplňuješ mj. že těhotná nejsi, ani po operaci apod.

nešla bych do toho dobrovolně - jako zatajila, potože nikdy nevíš, jak budeš na darování reagovat i když daruješ pravidelně, na tož v těhotenství v hormonální bouři :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
19.9.09 17:35

Pokud to zatajíš,tak asi jo.Ale já jsem také dárkyně a v těhu jsem to vždy hned oznámila,že budu mít pauzu.Darovat se může až přestaneš kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
19.9.09 17:37

jj, já jen že jsem objednaná na 25.9 a v té době má i tetka přijet, ale jak jsem psala snažíme se 1 (první) měsíc a nevím,nevím, tak já už nepůjdu a zruším reservaci..kujůůů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
19.9.09 17:42

denise - uděláš si v den D test a omluvíš, že jsi právě zjistila, že jsi těhotná, na tom nic není :wink:

nebo půjdeš - ale v době MS se u nás tedy zá:,–(ně krev darovat nesmí 8O rozhodně ne hned na začátku, nebo když je to nejsilnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
19.9.09 17:43

Borisko :-)) jo jo to nic není, jen mě to teďkoms došlo, a nemohla jsem si tam zavolat tak jsem dala otázku sem, neboť jsem čekala na bryskní odpověď, ale tež mě to mohlo napadnout, že???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
19.9.09 18:05

uplně zcestně jsem tuto diskuzi začla v neplodnosti, prosím Les můžeš ji vymáznout nebo přesunout do jiné:-))
Děkuji D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.9.09 19:32

Mi doktorka zakázala dárcovství hned na začátku snažení o Adli - Takže nedávám už přes sedm let :) Ale zase se chytám až se seberu - tuším, že doporučují počkat půl roku po skončení koja.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
19.9.09 20:09

Já za prvního dítka dávala na začátku těhotenství. Nevěděla jsem, že jsem těhotná. Naaštěstí bylo vše OK. Jinak se to určo nesmí.
Ale nikdy jsem neslyšela, že nelze během MS. To u nás v nemocnici nikdy neřešili. Ale tak asi by nemělo.
A už se teda těším, až zas budu krev dávat. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
19.9.09 20:48

Já jsem taky při snažení nedávala po ovulaci, šla jsem jen když to vyšlo těsně po MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
19.9.09 21:55

U nás se mimo snažení, těhu a kojení nemá chodit dávat krev ani v době vyšší námahy nebo stresu v práci, čištění organismu (detoxikace) třeba po náročnějších farmakách nebo třeba v období aktivního hubnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.9.09 00:09

Jé, já bych taky chtěla dát, ale prý ode mě nechtějí :roll:

Jinak v těhotenství to určitě není dobrý nápad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.9.09 07:50

Já jsem chtěla jít darovat krev poprvé a tak jsem tam před tím psala dotaz ohledně věcí, které mne napadly, že by mohly vadit. A ptala jsem se na kojení a odepsali mi, že se může darovat až půl roku po ukončení kojení. A taky musí člověk vážit min. 50 kg.

• Citovat
  • Upravit
agy
15466
20.9.09 10:37

Ahoj, darovat se nemá při podváze,takže kila vs výška :! Při ms,snažení,těhotenství a kojení se taky nemá :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
20.9.09 20:10

To jsem ráda, že je tady tahle diskuze, zrovna jsem přemýšlela, kdy budu moct zase začít chodit… a fakt až půl roku po skončení kojení :?: To já už bych šla teď, moje je dosti žádaná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí