Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Pokud je to opravdu celkově jen 45000, posbírala bych to po rodině a tchýni z toho vysekala. To není žádná horentní suma, která se nenajde, ne? Pokud jste fungující rodina…
@terinka4444
My by jsme je dohromady dali, ale až příští měsíc a to jen možná, pokud by přítel dostal půjčku aby mámu vyplatil, jenže otázka pak zůstává aby se nevyplatila jedna exekuce a nezkočila tam další.
Tohle jsme řešili přesně v loni, mysleli jsme si že dluh na jejich bytě je 50 tis a ve finále se to vyšplhalo na 380 tis, takže byt musel jít výkup realitce.
@T.Hololinka tak to mate co delat. lhuta uz pomalu konci. To, co ti radim neni vylozene opravny prostredek.
Kdy presne bylo doruceno? napisu ti posledni den lhuty k podani navrhu. Pokud pred 14 dny, tsk mate max dva dny na sepsani…musis googlit a hledat.
Hlavne neposlouchat radu anonymni-vyjma zasady primerenosti se dost plete.
@T.Hololinka píše:
@terinka4444
My by jsme je dohromady dali, ale až příští měsíc a to jen možná, pokud by přítel dostal půjčku aby mámu vyplatil, jenže otázka pak zůstává aby se nevyplatila jedna exekuce a nezkočila tam další.
Tohle jsme řešili přesně v loni, mysleli jsme si že dluh na jejich bytě je 50 tis a ve finále se to vyšplhalo na 380 tis, takže byt musel jít výkup realitce.
Přesně tak jsem to myslela, jestli máte informace všechny. Jestli tam už náhodou nečekají exekuce ve frontě.
@ejhle
Nevím, nemám u sebe papíry, všechno jsem to jen přečetla a vrátila jí to.
Exekutor jí přistoupí na splátky, ale jak to má splácet, když má zmrazený účet. ![]()
@RadkaCh
No právě, doufám, že když s ní zajdeme na soud, tak se vše ukáže. ![]()
@T.Hololinka píše:
@terinka4444
ta exekuce nepůjde tak rychle, aby měsíc nestačil. Jinak co se týče jiných dluhů, to neporadím. Bohužel.
@T.Hololinka tak jeste jinsk- na soude uz nynejsi exe nevyresite. Jsou zde dve moznosti: uhradit exe v hotovosti/splacet/ pokud jsou na ucte penize, muze exekutor,,vzit" z uctu.
Podat mnou zminovany navrh-POZOR JIZ BEZI LHUTA
Nejlepsi by bylo poradit se s advokatem. (Ja jsem sice pravnik-exekuce nedelam-takze mam informace pouze okrajove)
Mozna zavolejte na exekutorskou komoru, mozna poradi. Nebo neda se zavolat do bezplatne poradny?
@T.Hololinka píše:
@ejhle
Nevím, nemám u sebe papíry, všechno jsem to jen přečetla a vrátila jí to.
Exekutor jí přistoupí na splátky, ale jak to má splácet, když má zmrazený účet.
domluvit si v práci výplatu na ruku nebo složenkou, nesmí to jít na zmrazený účet, popřípadě na účet někoho jiného. Pokud jí dá exekuci na mzdu, musí jí nechat nezabavitelné minimum.
Centrální registr exekucí, tam se to zaplatí a oni pošlou výpis.
@terinka4444
takže jí rovnou řeknu, ať si nechá peníze posílat k synovi, musí mít účet, na ruku nebo složenku jí to nedají. Děkuji @ejhle nešlo mi o to vyřešit exekuce, ale zjistit zda ještě nějaké neprobíhají, to se dá, ne? ![]()
Ale jinak děkuji za rady, zatím si asi bude muset nechat posílat peníze jinam a splácet exe.
@terinka4444 píše:
Centrální registr exekucí, tam se to zaplatí a oni pošlou výpis.
Děkuji ![]()
Já myslela, že stačí zajít na soud. ![]()
@T.Hololinka píše:
Děkuji
Já myslela, že stačí zajít na soud.
hm, možná asi jo, všechny exekuce musí projít soudem podle jejího bydliště. Ale budou tam jen ty, co už případně běží.