Může dát nemovitost do dražby?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4465
15.3.15 17:12

Pokud je to opravdu celkově jen 45000, posbírala bych to po rodině a tchýni z toho vysekala. To není žádná horentní suma, která se nenajde, ne? Pokud jste fungující rodina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
15.3.15 17:13

@terinka4444
My by jsme je dohromady dali, ale až příští měsíc a to jen možná, pokud by přítel dostal půjčku aby mámu vyplatil, jenže otázka pak zůstává aby se nevyplatila jedna exekuce a nezkočila tam další.
Tohle jsme řešili přesně v loni, mysleli jsme si že dluh na jejich bytě je 50 tis a ve finále se to vyšplhalo na 380 tis, takže byt musel jít výkup realitce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
15.3.15 17:16

@T.Hololinka tak to mate co delat. lhuta uz pomalu konci. To, co ti radim neni vylozene opravny prostredek.
Kdy presne bylo doruceno? napisu ti posledni den lhuty k podani navrhu. Pokud pred 14 dny, tsk mate max dva dny na sepsani…musis googlit a hledat.
Hlavne neposlouchat radu anonymni-vyjma zasady primerenosti se dost plete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
15.3.15 17:16
@T.Hololinka píše:
@terinka4444
My by jsme je dohromady dali, ale až příští měsíc a to jen možná, pokud by přítel dostal půjčku aby mámu vyplatil, jenže otázka pak zůstává aby se nevyplatila jedna exekuce a nezkočila tam další.
Tohle jsme řešili přesně v loni, mysleli jsme si že dluh na jejich bytě je 50 tis a ve finále se to vyšplhalo na 380 tis, takže byt musel jít výkup realitce.

Přesně tak jsem to myslela, jestli máte informace všechny. Jestli tam už náhodou nečekají exekuce ve frontě.

• Citovat
  • Upravit
3684
15.3.15 17:17

@ejhle
Nevím, nemám u sebe papíry, všechno jsem to jen přečetla a vrátila jí to.
Exekutor jí přistoupí na splátky, ale jak to má splácet, když má zmrazený účet. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
15.3.15 17:18

@RadkaCh
No právě, doufám, že když s ní zajdeme na soud, tak se vše ukáže. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.3.15 17:24
@T.Hololinka píše:
@terinka4444

ta exekuce nepůjde tak rychle, aby měsíc nestačil. Jinak co se týče jiných dluhů, to neporadím. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
15.3.15 17:25

@T.Hololinka tak jeste jinsk- na soude uz nynejsi exe nevyresite. Jsou zde dve moznosti: uhradit exe v hotovosti/splacet/ pokud jsou na ucte penize, muze exekutor,,vzit" z uctu.
Podat mnou zminovany navrh-POZOR JIZ BEZI LHUTA
Nejlepsi by bylo poradit se s advokatem. (Ja jsem sice pravnik-exekuce nedelam-takze mam informace pouze okrajove)
Mozna zavolejte na exekutorskou komoru, mozna poradi. Nebo neda se zavolat do bezplatne poradny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.3.15 17:26
@T.Hololinka píše:
@ejhle
Nevím, nemám u sebe papíry, všechno jsem to jen přečetla a vrátila jí to.
Exekutor jí přistoupí na splátky, ale jak to má splácet, když má zmrazený účet. :nevim:

domluvit si v práci výplatu na ruku nebo složenkou, nesmí to jít na zmrazený účet, popřípadě na účet někoho jiného. Pokud jí dá exekuci na mzdu, musí jí nechat nezabavitelné minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.3.15 17:27

Centrální registr exekucí, tam se to zaplatí a oni pošlou výpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
15.3.15 17:30

@terinka4444
takže jí rovnou řeknu, ať si nechá peníze posílat k synovi, musí mít účet, na ruku nebo složenku jí to nedají. Děkuji @ejhle nešlo mi o to vyřešit exekuce, ale zjistit zda ještě nějaké neprobíhají, to se dá, ne? :think:
Ale jinak děkuji za rady, zatím si asi bude muset nechat posílat peníze jinam a splácet exe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
15.3.15 17:30
@terinka4444 píše:
Centrální registr exekucí, tam se to zaplatí a oni pošlou výpis.

Děkuji :kytka:
Já myslela, že stačí zajít na soud. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.3.15 17:43
@T.Hololinka píše:
Děkuji :kytka:
Já myslela, že stačí zajít na soud. :nevim:

hm, možná asi jo, všechny exekuce musí projít soudem podle jejího bydliště. Ale budou tam jen ty, co už případně běží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
15.3.15 17:44

@terinka4444
Je mi to jasné.
Ale zatím moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235