Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Samozřejmě, že to dítě může dostat. Je to jeho otec a s adopcí musí souhlasit.
@JancaS84 To je mi taky jasné, ale doufala jsem že půjde jinak, od pohledu je to nezodpovědný kluk, nezvládl s dcerou ani pohlídat moje mladší dítě. Jeho rodiče jsem párkrát viděla a jsou jak z výměny manželek.
@Anonymní píše: Více
Jinak to mohlo jít když by mu neřekla, že je těhotná.
Je to sice evidentně troll, ale budiž, nějak se mi ještě nechce pouštět do vaření ![]()
Nejlepší pro “to nebohé dítě” by bylo, kdyby ho prostě vychovala vlastní máma, třeba s pomocí své matky, když už holt potrat provést nelze ![]()
Jenomže do toho se ti nechce, pomáhat dceři, že? Dát ho pryč je jednodušší…. Tak přestaň plácat o nebohém dítěti a přenech ho jeho otci, pokud se o něj chce a může starat. Právo na to pochopitelně má.
@BohunkaP píše: Více
Já naštěstí jen ohřívám zbytky ze včera.
@JancaS84 píše: Více
Taky jsem v to tajně doufala, ale oni mi to večer zdlábli ![]()
No tak vy na tom nebudete o moc lépe, že?
Měli byste se všichni, tedy obě zainteresované rodiny, poradit, jestli by nebylo nejlepší, aby si dcera děcko nechala s tím, že jí, jako rodina, pomůžete. Protože jinak jestli otce uvede do rodného listu, tak on má veškerá práva a bude první, kdo bude mít na děcko nárok. Vím, že to takhle zní asi divně, ale jestli pro to mrně chcete to nejlepší, pak to najde u vás doma, ne se někde dohadovat, jestli ho bude vychovávat nezodpovědný problémový otec. Prosím tě, jak by se o něj asi postaral? Leda, že by se starali jeho rodiče.
A když ho nenapíše do rodného listu dítěte?
V tomto případě bych asi klukovi řekla, že to holt není jeho.
Co jiného… ![]()
@BohunkaP Mám svůj vlastní život, mladší dítě, práci, nejsem žádná milionářka. Kdybych náhodou otěhotněla já, jdu hned na potrat. Nejsem povinná vychovávat vnouče, co bych mu vůbec nabídla, znám se dobře a vím jaká jsem. Dcera která mění důležité rozhodnutí každých pět minut, je jí teprve 18, nemá taky nic, jo už jí vidím jako skvělou a vyrovnáno mámu.
@Cimada Dcera mu zkusila zalhat že není jeho, ale jen ho to víc naštvalo, hned řekl že půjde na testy.
@Cimada píše: Více
Pokud chlapec ví o těhotenství a o dítě stojí, může prostě požádat o určení otcovství…. a bude vyřešeno.
Samozřejmě že může do toho mluvit a nemusí se mu adopce zamlouvat. Je to otec. Kdyby to bylo naopak a on tlačil dceru do nechtěného potratu nebo do adopce kterou by tvá dcera nechtěla, tak by měl taky smůlu.
Dobrý den, moje 18 léta dcera je těhotná, na potrat jít nechtěla, takže nejspíš adopce. No její přítel o rok starší by si chtěl dítě nechat, je nezodpovědný, nestuduje, nemá pořádnou práci, je hodně problémový. Jsem naštvaná na dceru, že s ním byla tak dlouho a ještě otěhotněla
. Dcera se bojí, že může to dítě dostat do péče, brečí mi tady že měla raději jít na potrat, ale na to už je pozdě. Mám toho už taky dost, jak postupovat aby to pro to nebohé dítě dopadlo nejlépe? Adopce je za mě nejlepší řešení.