Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Apolena05 píše: Více
Za to všechno, co tady sepisuješ ty, je samozřejmě jistojistá pravda
![]()
@j.a.n.i1 Zakladatelka chce mít hlavně svůj klid, vy o mně nic nevíte. Lidí v mém okolí mě znají a znají i kluka a jeho rodinu, myslíte že kdyby to byl slušný, studující/pracující kluk tlačila bych do adopce, abych poslouchala že jsem slušného otce připravila o dítě.
Jestli je to pravda, tak bych zcela vazne zacala premyslet, jak to udelat, abychom se o dite postarali v ramci nasi rodiny. Chapu, ze se ti do toho tak uplne nechce, v podstate si vyzrat prusvih nekoho jineho (dcery), ale on i tohle je zivot. Ja bych v tomhle ani jednu svou dceru nenechala.
@j.a.n.i1 Však jasné, máš pravdu. Nejlépe se ještě půjdu převléct, ať se tu pořádně prezentují ![]()
@Anonymní píše: Více
No tak pokud se ani tvoje dcera nedokáže postarat o dítě, tak ti nic jiného nezbývá.
@Denisa56 píše: Více
Taky ne. A ani toho syna bych v tom nenechala kdyby byl na té straně co si dítě chce nechat a postarat se.
Jak si vysvětluješ, že tvoje dcera si vybrala zrovna takového partnera?
Jsou stále spolu, nebo se rozešli?
Nepomohla by nějaká finanční intervence z tvé strany, aby dal
pokoj?
Tak cesta existuje, jmenuje se utajeny porod. v takovém pripad se do RL nezapisuj ani matka a fakticky otec bude mít velmi ztížené to dítě dohledat a nějak se brát o sva otcovská prava, zvlášť pokud je to neschopa. tady je k tomu info: utajeny porod
@Noku píše: Více
A jak dlouho si myslíš, že bude trvat, než to dítě najdou? Tohle je nesmysl. Partner ohlásí na policii, že holka porodila, dítě nemá u sebe, začne se pátrat, kam se to dítě podělo, najdou ho během jednoho dne a celý to bude tam, kde bylo. Utajený porod opravdu nic neřeší.
@Janli znala jsem případ, kdy kluk chtěl dítě a jeho partnerka ho právě cestou utajeného porodu dala k adopci (nevěděl vůbec kdy přesně a ve které porodnici rodila). neříkám, že to nejde ho dohledat, ale je to ztížené a tohoto kluka to v pátrání a rozporovani te adopce zastavilo.
Je evidentně nevyrovná a s tím rozhodnutím není sžitá, pokud ho mění každou chvíli, takže se může stát, že dá dítě do adopce a pak se z toho zhroutí a skončí na psychiatrii. Pises o adopci, že je to dle tebe nejlepší řešení a co dcera, co by chtěla ona?
Jestli je to pravda, tak mi přijde strašně hnusný udělat dceři to, že se bude svého dítěte vzdát. Nikdo by neskákal nadšením, ale dávat dítě do adopce, pokud jste nějaká průměrná rodina, mi přijde strašný. Každé adoptované dítě si nese skryté následky, které si sice neuvědomuje, ale jsou tam a v určitých obdobích mohou vylézat, takové odmítnutí matkou není sranda a to dítě může být v milující rodině, prostě to tam je. Nikdy bychom to svému dítěti neudělali. Muselo by fungovat, ale o vnouče by jsme se postarali v rámci rodiny. Adopci chápu u bezdomovců, drogově závislých na ulici, u mladé holky, která vyjde z totálně nefunkční rodiny nebo z ústavu a nemá nikoho, ale ne u holky, která má rodinu a zázemí, tam se dá vždy pomoci, aby dítě a matka mohly zůstat spolu.