Může jít o melanom?

10
23.8.26 20:44

Může jít o melanom?

Prosím kdo má zkušenosti se znaménky, poradil by nebo uklidnil? Našla jsem příteli znaménko v takovém zabarvení. Je v dolní části zad, kde je většinou lem kalhot a spodního prádla. Vůbec netuším jak dlouho je takhle zbarvené, ale vyděsilo mě to. Kontrola znamének proběhla před 9mesici a vše bylo v pořádku, ale už jsem ho objednala. Potřebuji asi uklidnit, že to bude dobré a kdyby ne, tak jak se to řeší dále? Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15119
23.8.26 21:08

Jak je velké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
23.8.26 21:19

@Janča6 je hodně malé, malinko vystouplé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3550
23.8.26 21:21

Bude to dobré! Kontroly jsou takhle nastavené, protože naprostá většina i podezřelých útvarů prostě neroste a neexpanduje tak rychle.. důležité je, že jdeš na vyšetření - kdy máš termín? Znaménko prohlídnou, případně rovnou vyříznou či vezmou vzorek, podrobí histologii a podle výsledku se uvidí. Tohle v naprosté většině odebraných podezřelých znamínek stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
23.8.26 21:32

@teroonka děkuji moc za podporu :srdce: tohle jsem potřebovala slyšet. Jsem z toho dost vyplašená a nejde o mě, ale o přítele. Je objednaný za 3 týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9825
23.8.26 22:04

Zkuste na to posvítit baterkou / mobilem, zda to nebude červené. Někdy tak vypadají denzní kapilární hemangiomy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
24.8.26 08:18

@Verca005 pokud chceš uklidnění, tak si stáhni aplikaci Skinvision. Nafotíš si to tam a ona ti hned řekne, jestli je to znaménko podezřelé. Pokud ho vyhodnotí špatně, tak to potom předá lékaři a ten ti pošle email s jeho hodnocením. Jediná nevýhoda je, že je to placené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9457
24.8.26 10:55
@Verca005 píše: Více

Ahoj, měla jsem na zádech také znaménko (vypadalo ale trochu jinak, ale bylo docela malé a strašně tmavé, nebylo vystouplé). Dr. se vůbec nelíbilo a říkala, že to asi bude melanom. Obvolávala chirurgie, kde by mě hned vzali (nakonec mě vzali za 2 dny). Byla jsem z toho úplně na nervy, ale ve výsledcích z histologie se ukázala névus Reed. Kožní Dr. mi říkala, že nejde na kožním odlišit od melanomu, že to rozliší až histologie. Jinak také chodím na kožní jednou za rok a tohle znaménko se muselo udělat nové, necelý rok předtím jsem ho ještě vůbec neměla. Držím palce, ať to máte v pořádku, ale i kdyby Dr. řekla, že je to možná melanom, tak to ještě může být ten névus Reed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5978
24.8.26 15:29

Dcera 13 let má na uchu znaménko podle kontroly se nic neděje, ale stěžuje si poslední dobou že má pocit jako kdyby bylo nafouklé a pobolívá na omak.Tak nevím jestli to nechat raději odstranit, dcera souhlasí i když pred tím nechtěla, ale spíš se bojí když to začalo pobolívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.8.26 16:25

@Doctus vyfotila jsem ho trochu lépe a červené lehce jde vidět a připomíná mě hemangiom, ale nevíme ta barva je prostě podivná. To jsou nervy opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9825
24.8.26 20:04

@Verca005
Zkuste vyfotit tak, že někdo druhý bude na lézí svítit zblízka nějakým světelným zdrojem. Pokud to bude fialovočervené, tak jde o cévní záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
2.9.26 13:19

A ono se ti nějak mění?
Urcite je lepší jít na kožní, aby se podívala detmatoskopem. Bude to dobrý :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.9.26 19:35

Holky, tak dávám vědět, že je to naštěstí jen cévní léze, uff 🙏moc děkuji za podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí