Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky prosím potřebovala bych radu pro kamarádku!Dostala od dcerky neštovice a má doma ještě 8měsíčního chlapečka kterého plně kojí a neštovice samozřejmě ještě neměl může normálně kojit???
Moc děkuju!!!
budu jen teoretizovat, ale tím, že ho bude kojit, tak by mu měla předávat protilátky, které se jí budou aktuálně tvořit a tím prcka snad i uchrání. Pokud ho kojit nebude, tak ty neštovice stejně asi chytne, takhle si myslím, že by měl šanci na hodně mírný průběh. Ale jestli to tak skutečně je, to si netroufnu najisto tvrdit. Ideálně, kdyby jí to potvrdil nějaký doktor, že skutečně může. Co brnknout na pohotovost?
raději bych si brnkla lékaři,protože protilátky se jí teprve tvoří … ale 8m mimi neštovice mít klidně může alespoň si je odbydou brzo, jenom pozor aby je mimiskovi nezanesla do pusinky to je velmi nebezpečné!!!Můj bratr se málem udusil díky neštovicím v puse!!!
no kojeny sice je ale neni to zaruka toho ze to pcek nechytne.Kamaradce dcera donesla nestovice a chytl to i plne kojeny pulrocak.
jinak do roka i kdyz by je dostal tak je muze dostat klidne za par let znova.telo si nevytvori imunitu.
Sice píšu trošku mimo, ale nedá mi to…můj 8mi měsíční dostal neštovice od brášky a od kojení se odstavil úplně na 4 dny. Měl boláčky všude, i v puse. Nechci dopředu strašit, ale je dobré se připravit i na tuto variantu. Jediné, co jsem do něho dostala byla voda s glukopurem ve stříkačce.
Teda žiju v domnění, že už je nedostane znovu, protože měl průběh hrozný a vyrážku jednu vedle druhé…
Mudr. říkal, že to hrozí jen při slabém průběhu.