Muže manžel jít na OČR

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101534
30.3.21 17:18
@pate81 píše:
Muž si OČR vzít může, ale morálně je to teda nechutný a tohle zneužívání by se mělo zakázat.

A zneužívá to prosímtě jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
30.3.21 18:18
@j.a.n.i1 píše:
A zneužívá to prosímtě jak?

Proč by muž mel brát sociální dávky, když je žena doma a o deti se může postarat? Aby mohli byt doma oba?
Ano, to mi přijde jako zneužívání dávek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
30.3.21 18:25
@prokr píše:
Ano… já samozřejmně chápu, když někdo cokoliv nezvládá ze zdravotních důvodů a to včetně těch psychiatrických.
Nic takového ale zakladatelka neuvádí.
Na základě informací, které zakladatelka poskytuje, to těžko lze vyhodnotit jinak než že je líná a neschopná.

A co kdybys to třeba nehodnotila nijak?
Nikdo se tě o hodnocení neprosil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
30.3.21 18:39
@kacz píše:
A co kdybys to třeba nehodnotila nijak?
Nikdo se tě o hodnocení neprosil.

Já si budu s dovolením hodnotit co chci od toho snad veřejná diskuze je.
A málo co mě dokáže nadzvednout tak, jako zbytečný sosání jakýchkoliv dávek, protože lenost, pohodlnost, neschopnost.Zdar :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
30.3.21 18:45
@pate81 píše:
Proč by muž mel brát sociální dávky, když je žena doma a o deti se může postarat? Aby mohli byt doma oba?
Ano, to mi přijde jako zneužívání dávek.

A můžeš mi říct, jak z informace, že bere rodičák můžeš vyvodit, že je doma a může se o děti postarat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
30.3.21 19:03
@j.a.n.i1 píše:
A můžeš mi říct, jak z informace, že bere rodičák můžeš vyvodit, že je doma a může se o děti postarat?

Tak formulace „jsem na rodičáku“ a „abych se z toho doma nezbláznila“ z úvodního příspěvku tak docela vyznívá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
30.3.21 19:11
@ivašot. píše:
Tak formulace „jsem na rodičáku“ a „abych se z toho doma nezbláznila“ z úvodního příspěvku tak docela vyznívá :nevim:

A ty z toho poznáš jestli u toho rodičáku částečně z domova pracuje, má nějaké zdravotní omezení nebo třeba pečuje o prarodiče? Ne, není z toho poznat vůbec nic.
A bez ohledu na to, nejde o zneužívání OČR, oni nic neobcházejí a splňují všechny podmínky, na rozdíl třeba od mnoha matek, co se hlásí na UP, přestože nemají v úmyslu hledat práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
30.3.21 19:17
@j.a.n.i1 píše:
A ty z toho poznáš jestli u toho rodičáku částečně z domova pracuje, má nějaké zdravotní omezení nebo třeba pečuje o prarodiče? Ne, není z toho poznat vůbec nic.
A bez ohledu na to, nejde o zneužívání OČR, oni nic neobcházejí a splňují všechny podmínky, na rozdíl třeba od mnoha matek, co se hlásí na UP, přestože nemají v úmyslu hledat práci.

Já nikde nepsala nic o zneužívání. Jen to, jak pro mě vyzněl úvodní příspěvek. Prostě jsem z formulace " abych se doma nezbláznila" nevydedukovala, že lítá z práce na druhou šichtu domů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
30.3.21 19:30
@prokr píše:
Já si budu s dovolením hodnotit co chci od toho snad veřejná diskuze je.
A málo co mě dokáže nadzvednout tak, jako zbytečný sosání jakýchkoliv dávek, protože lenost, pohodlnost, neschopnost.Zdar :kytka:

Ne, od toho veřejná diskuze není.
To jen ty ses v ní dobrovolně odkopala a ukázala jsi, co jsi zač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
30.3.21 20:24
@kacz píše:
Ne, od toho veřejná diskuze není.
To jen ty ses v ní dobrovolně odkopala a ukázala jsi, co jsi zač.

Velice bych ocenila, kdybys mi objasnila, co jsem zač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
30.3.21 21:27
@j.a.n.i1 píše:

Tak píše, že je na rodičku s dvouletou dcerou.
Pokud by chodila do prace, tak se nemusí ptát, jestli si manžel může vzít OČR.
A to, aby oba dřepěli doma za peníze daňových poplatníků sice legální je, ale nemorální teda taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
30.3.21 21:40

@pate81 A jak vis, ze by se nemusela ptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
30.3.21 22:00

@j.a.n.i1 já vůbec nechápu, o co ti jde?
Pokud oba chodí do prace, tak může jít na OČR jeden nebo druhy.
Pokud to zakladatelka neví a ptá se na toto, tak se ji hluboce omlouvám.

Pokud je zakladatelka doma a chce, aby byl doma i manžel a oba budou brat dávky, tak je to sice legální, ale za mě je to humus. Každým takovým zbytečným pobíráním dávek roste další dluh, který budou splácet i ty její deti o které se teď sama nezvládá postarat. A co mě vadí nejvíc, budou to splácet i ty moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
30.3.21 22:17

@pate81 Jde mi o to, ze houby vite jak to maji doma, ale kecu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
30.3.21 22:20

@j.a.n.i1 ano, víme houby, jak to mají doma.
To ale nemění nic na tom, ze není jediný důvod, aby byli oba doma a brali dávky jen proto, ze by se zakladatelka doma se svýma dětma zbláznila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat