Může mi sociálka odebrat dítě

17.1.25 09:16

Může mi sociálka odebrat dítě

Dobrý den, chci se zeptat mám 3 měsíční dcerku, když ji byli 3 týdny někdo mě anonymně udal na sociálku, byli u mě doma a volali si k doktorce pro zprávu, vše bylo ok, můj bývalý partner(otec dítěte) není zapsaný v rodném listě, v těhotenství sem na něj podala trestní oznámení za týrání, bral drogy, v pondělí mi volali ze sociálky že se mám dostavit příští týden, protože se k nim dostalo to udání ne ex, s ex jsem momentálně v kontaktu, přestal užívat drogy, našel si práci a má zájem o to vídat dcerku, dává mi i peníze na ni(mléko, plenky atd). Včera mi mamka řekla že mi ji seberou kvůli tomu že se sním vídám myslíte že je to reálné nebo mě jen straší protože nechce abych sním byla v kontaktu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.1.25 09:20

Tak hlavně, pokud otec není v RD, bereš od něj peníze i dávky, měla bych stažený zadek především z tohoto. Hlavně jim na té sociálce budeš muset vysvětlit, proč se dítě vídá s cizím feťákem. A je-li to otec, proč není v RD.

• Citovat
  • Upravit
16305
17.1.25 09:21
@Maminka3112 píše: Více

To je dost velká blbost. Platí, má zájem, nikomu nic neudělal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35864
17.1.25 09:22

Neseberou ti dítě pokud se o něj normálně staráš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24831
17.1.25 09:32

Ne, neseberou (neseberou ani v daleko horších případech, co jsem viděla), ale budeš muset vysvětlit ty okolnosti, péči, nafoť si třeba pokojíček - místnosti kde bydlíš, koupelnu, hračky, skříňku s oblečením a kuchyni, aby na ospodu viděli, že máš o vše ok postaráno.. taky vem očkovací průkaz - zdravotní dokumentaci, že je malá i zdravotně zcela v pořádku.. přijď tam slušně čistě oblečená, upravená..
Styk s otcem dítěte je problém jen v tom, že není v RL a asi se ti to nebude úplně dobře vysvětlovat, proč bereš dávky jako samoživitelka, když se otec normálně hlásí a stará - nelhala bych, prostě bych řekla pravdu, že měl problémy s návykovými látkami, proto jsi ho nezapsala do RL, ale že se dal do pořádku a dítě nijak neohrožuje, že slušně normálně pracuje.. taky bych zdůraznila, že se s dítětem stýká jen pod dohledem.

Se jako nediv, že když někoho oznamuješ pro týračku a drogy, a pak ho pouštíš ke kojenci, tak že to úřady zajímá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21881
17.1.25 09:33

Spíš než dítě ti seberou dávky, protože jsi účelově neuvedla otce. Tak spíš čekej pokutu a vrácení neoprávněně vybraných peněz.

Pokud si u tebe sociálka podává dveře a někomu stojíš za psaní na socialku, tak to zas tak sluncem zalité nebude, co? Normální holka se netaha s feťàkma, kteří se navíc zázračně během pár týdnů změní na pracující a starající se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
17.1.25 09:39

A u tebe je všechno v pohodě když někdo udal tebe? Nebrali jste ty drogy náhodou spolu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33682
17.1.25 10:05

Nikdo ti jí nesebere, ale proč si v tom neuděláte oba pořádek? Atˇse nechá otec zapsat do RL. Vždytˇty bereš peníze v podstatě od cizího člověka. Že tě někdo udal asi nebude jen tak, nějaký důvod to jistě má :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.25 10:20

Zase tolik peněz mi nedává, platí většinou malé mléko a plenky, nebo ji koupí oblečení nebo hračku, já s drogama problém nemám ani sem neměla, bohužel sem si našla bývalého partnera který měl svůj problém, je to jinak zlatý člověk ale když bral drogy byl mimo bylo mu jedno co kde a komu udělá, teď chodí do skupiny anonymních narkomanů, má práci a snaží se, výpověď už nešla stáhnout bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.25 10:22

@arinecka Důvod? Hold si vždy najdou lidi co mají nudný život nic si tím ten člověk nedokázal moje dítě ne naprosto zdravé, má vše co potřebuje a a u doktorky je taky vše v pořádku, jen mě mamka vyděsila tím trestním udáním, ano zaslouží si minimálně podmínku aby si uvědomil že k drogám se už nikdy nemá vracet protože ubližuje pak lidem, ale malá mu změnila život na tom přeci není nic špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33682
17.1.25 10:54

Tak ale ty lidi k tomu maji duvod, pravdepodobne ty drogy, to vis ale nejlip ty jak to mate. Dite ti nikdo jen tak nevezme, ale jsk uz jsem psala, dejte si to vsechno dokupy.
Mama te prece nestrasi jen tak, taky asi vi o co jde. Jestli je vse v poradku jak rikas, tak se prece neni ceho bat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21881
17.1.25 11:03

@Maminka3112 můžeš nám tu psát jak je to všechno skvělé, ale pokud se socialka zajímá, někomu stojíte za psaní na úřady a tvá máma má taky obavy, tak si sáhni do svědomí, zda opravdu neni důvod, proč by socialka měla šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21881
17.1.25 11:21
@Jedinečná 007 píše: Více

A proč mi to nenapíšeš pod jedním nickem? Proč musíš zakladat dálší, abys mi odpověděla? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
17.1.25 11:24
@mado píše: Více

To je jasny - Maminka je hodná a píše mile a když se jí nelíbí, co jí napíšeš, nastoupi Jedinečná, která ti to vytmavi :)

• Citovat
  • Upravit
17.1.25 11:25

@Svetluska55 další retardovaná co má scifi představy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení