Poznat svého otce ?

Anonymní
12.1.25 23:01

Poznat svého otce ?

Dobrý večer všem, měla bych menší otázku nebo spíš radu. Jako malá jsem vyrůstala bez otce.
Který mě dá se říct nikdy v životě nechyběl, ale po čase jsem se o něm chtěla dozvědět víc. Mamka vždy tutlala, nechtěla mi nic říct jen, že není o co stát, rád si popil byl mladý.
Pak jsem pátrala u tety, od ní jsem se dozvěděla, že byl s mámou asi rok, poté otěhotněla ona 21 on 20. Údajně když mu to měla říct zapíral, že nemůže být otec atd…
Tenkrát to jela řešit k nim domů máma s babi, k jeho rodičům ať se k tomu nijak postaví. Jeho matka útočila jak na mamku tak na babi- že je neplodný a že to není jeho… A tak…
V ten moment to máma asi vzdala, jelikož ji nutil k potratu ale nesla. Nechala si mě, vychovala jak nejlip snad mohla. Když jsem byla miminko, měl ke mě přijít ke kočárku, a dát mi tam hračku a asi to byl poslední nás kontakt. Už mě teda neviděl.

A teď bych se ráda zeptala vím přesně kde bydlí v pubertě jsem tam byla hledala jsem ho, ale nenašla byla jsem tenkrát hrozně mladá šla jsem kolem lidí a ptala se kde bydlI, že jsem jeho dcera a ráda bych ho našla… No nenašla - :D nebyl doma. A tenkrát jsem to vzdala.

V době kdy se mi narodil syn, sme opravovali dům, a byl u nás pan co dělal elektřinu, a tam sme se bavili o rodině, a padla věta odkud pochází, a říkám to je vtipné odtud údajně pochází i můj otec. Řekla jsem jméno, pan jen koukal, že je to jeho soused říkal jaký je..že je sám ženskou nema ani děti, do práce chodí ale sem tam si dá pivko, a že byl tedy vyhlášeny suknickar. No co dodat. Po čase dojel k nám a samozřejmě že mu to hned hlásil že se nepochválí že má tak šikovnu dceru a vnuka. Nijak to asi nekomentoval nebo už si to přesně nepamatuji jak to bylo.
Ale k věci jsem čím dál víc starší, a ta nepoznaná druhá půlka mě, je lákavá
Chtěla bych ho asi jen vidět jak vypadá. Nebo nemusí ani vědět kdo jsem.. ale bylo by to k něčemu?
Mohl si od pana zjistit kde bydlím, nebo se na mě zeptat. Bydlí opravdu kousek asi 20 km… Celý život mě měl přes dvě vesnice..
Jestli má vůbec cenu za někým takovým jezdit, byť jen proto abych viděla, jak vypadá.
Mám celkem strach, aby na mě třeba neútočil, že jsem lehátka nebo, že o mě nestojí nevím…

Pta

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1250
12.1.25 23:07

Přesně jak píšeš. Mohl si od pána zjistit, kde bydlíš a kontaktovat tě. Ale třeba si netroufal, neví, že bys měla zájem. Jestli tě ho hodně užírá, tak to zkus, ale já bych to nechala být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
12.1.25 23:07

Měla bys tam jet a aspoň s ním zkusit promluvit. Jen si nedělat předem iluze, že si padnete do náruče. Když to totiž neuděláš, tak toho budeš litovat zbytek života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9059
12.1.25 23:19

Sníš o konci jak z amerického filmu, ale on o tebe nestojí a skončí to tvým zklamáním. Věděl, že existuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.25 23:20

@Janli
To ne asi bych o to ani nestála aby to byl táta roku, mám trošku odstup od chlapů celkove.
Ale nevím dojít zazvonit ahoj já jsem tvoje dcera cos nechtěl je mi 30 jen jsem tě chtěla vidět.
Pořád si to totiž nedokážu představit co to musí být za člověka co opustí svoje dítě. Kdyby mě neviděl ale tím že mě viděl jako miminko nevim… Když se podivu na svého syna asi by mi to zlomilo srdce. Nevidět, nevědět jak se má jestli je šťastný a tak zajímavé…
Ale už jen asi podél tohohle to nebude dobrý člověk.
Bojím se aby mě to nijak neranilo.
Co by mi třeba řekl. Z toho mám velký strach.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.25 23:21

@Serpentini
Asi máte pravdu, jen mě láká to jak vypadá.
Ale nechci aby mě to ublížilo. V tomhle jsem velký cita, co kdo mi řekne. Hrozně si vše beru.

• Citovat
  • Upravit
5244
12.1.25 23:32

Ja bych do toho sla, ale s tim, ze bych si nachystala neco neutralniho typu “Dobry den, sice me neznate, ale jsem Vase dcera, tak jsem si rikala, ze by bylo fajn se trochu vic poznat. Co si o tom myslite?” A pro jistotu bych se pripravila na to, ze me posle do haje. Ale jednak uz bych aspon vedela, jak vypada, a jednak bych mela klid na dusi, ze jsem udelala vsechno, co jsem mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.25 23:50

Chtěla bych ho poznat. Ale taky bych radši nic neočekávala, abych mohla být spíš příjemně překvapená než zklamaná. Když ses narodila bylo mu asi 21. Prostě takový ucho. Přeju ti, aby to bylo fajn setkání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.25 00:33

Pokud mohu k tomu něco dodat, já bych to zkusila. Zažila jsem něco podobného. A taky jsem cíťa… Nevím co mne mrzí na tom jak to vše dopadlo víc…
Zkrátím celý dlouhý příběh, protože je dost osobní a nechci ani mnohé tady vysvětlovat, ale v 25 mi PČR zavolala, že identifikovali mého otce. Identifikovali jej po 5ti letech, protože až po tak dlouhé době se uráčili udělat podobiznu. Roky jsem se snažila jej najít! Každopádně jsem za ty roky pochopila, že on si svůj styl života vybral. Vždy jsem ale toužila si s ním sednout a popovídat. Teď už nemohu.
Sama musíš zhodnotit co ti ublíží víc. Jestli to, že jsi to nezkusila a už to nejde anebo to, že ti odpověděl škaredě jak sis ani nepředstavovala. Samozřejmě může být reakce jiná… Ale ty špatné dvě věci bych být tebou zhodnotila.

• Citovat
  • Upravit
2769
13.1.25 02:56

Pan se zřejmě stydi za to jak se v mládí zachoval, na to by nebyl nikdo pyšný. Ty jsi mám chodila v mládí, hledala ho a kde Komu vypravovala ze je tvůj otec. Teď jsi to zas vypravovala remeslnikovi a hle, on je to soused. Za mě je tvoje počínání dost netaktické, tohle jsou soukromé věci a ty k tomu přistupujes jak když hledáš spolužačka že školky. Vůbec se nedivím že tě nekontaktoval, kdyby chtěl, mohl se souseda zeptat kde bydlíš. Nebo jet ob 2 vesnice a najít si tě sám. Nechce, ty za ním proboha nechoď, rozhodně by to nedopadlo dobře kdybys mu tam jen tak zazvonila a řekla svoje plánované Ahoj, já jsem tvoje dcera co jsi nechtěl, chtěla jsem tě vidět.
Z toho by vypadlo akorát tak Hm. A dál nic.
Mamky už se nemůžeš zeptat co a jak? Věk na to máš aby ti řekla jak to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
13.1.25 08:00

Hele, podívej se pravdě do očí - Proč bys měla hledat někoho, kdo o tebe celý tvůj život kašlal? Ten člověk měl šanci tě vidět, poznat tě a být součástí tvého života. Věděl, kde bydlíš, věděl, že existuješ, ale nezajímalo ho to. A teď, po všech těch letech, se chystáš dobrovolně klepat na dveře někoho, kdo tě odmítal od prvního okamžiku? Proč bys měla škemrat o pozornost člověka, kterému bylo úplně jedno, že má dceru?

Navíc, co tím získáš? Vidět ho? Proč? Aby sis potvrdila, že tvoje biologická polovina je někdo, kdo radši utíkal před odpovědností a celý život žil sám? Ten člověk tě nechtěl tehdy, když jsi ho opravdu potřebovala, a nejeví zájem ani teď, když jsi dospělá. Pokud by o tebe stál, měl spoustu příležitostí. I zjevně o tobě ví i dnes, vždyť to ví celé jeho okolí. Sousedi mu o tobě řekli, dokonce mu zmínili, že má vnuka. A co udělal? NIC. Ani jediný pokus tě kontaktovat. Žije si svůj život, kde evidentně pro tebe nikdy nebylo a není místo.

On tě ignoroval od začátku a teď se ještě dobrovolně vystavuješ riziku, že ti to zopakuje do očí? Opravdu chceš dát někomu, kdo tě odmítal celý život, šanci tě znovu ponížit?
Máš svou rodinu, své děti… investuj energii tam, kde to má smysl. Neztrácej čas s někým, kdo tě celou dobu neměl ani v nejmenším zájmu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
13.1.25 08:28

A co kdyz on otcem opravdu neni? :think:
Je v rodnem liste? Platil alinenty?
Treba meli jeho rodice pravdu. Mama nechtela babicce rict, jak to je doopravdy.
Zajimave, ze nema jine deti.
Ale pokud otcem je, mel dost sanci te kontaktovat, takze bych to brala jako nezajem a neublizovala si tim, ze ho vyhledam a on me odmitne.
Nebo neodmitne, ale jen proto, aby z tebe dostal penize. Jestli chlasta, i tak by to mohlo dopadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41248
13.1.25 08:28
@Anonymní píše: Více

Faktem je, že kdyby chtěl, tak tě už dávno kontaktoval. Ví, kdo jsi, ví kde bydlíš, kdyby měl zájem, už to dávno je…tehdy byl mladej a blbej a teď?? hádám, že ani výživné neplatil, tak má asi strach, co by jsi po něm mohla chtít :think:
Vykašlala bych se na to, jen tě to zraní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
13.1.25 08:42
@Anonymní píše: Více

Hrozně si vše beru.- Tohle se odnauč, bude Ti lépe. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.25 08:49

Můj muž je na tom jako ty. S malým rozdílem. Přesně víme kde ten člověk bydlí a několik let pracoval můj muž se švagrem svého otce. Dokonce jsme od nich k narození dcery dostali finanční dar. Já nikoho z téhle strany rodiny neznám. Muž se s nikým nestýká, onoho strýce viděl před několika lety a odteče neviděl téměř nikdy. Nezakázala bych mu aby ho vyhledal ale vůbec by se mi to nelíbilo. Víc jak 30 let se nestaral o žádné že svých dětí a pak by měl být součástí naší rodiny? K tomu si hrát na dědečka? To ne. Ať si nechá svůj nezájem a dluhy ať si laskavě platí on nebo nějaký další nechtěný dítě. Já bych o tak nezodpovědného člověka nestála. Ale samozřejmě bych respektovala :? rozhodnutí svého muže, poznat otce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí