Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme fenku 9 let, včera jsem objevila na pipince černý flek vypadající jako piha.
Veterinář má dovolenou a tak se chci zeptat, jestli jste se někdo s něčím takovým nesetkal.
@velbloudiceB Ahoj nesetkala jsem se s tim ale vim ze psi maji vetsinou nemoce jako lidi, i pes muze mit rakovinu!!
@velbloudiceB může. Psi mají celkem dost často nádorky kůže (ať už zkoubné či ne). Pokud tam dřív nebyla a vyrostlo to náhle, je vhodný jít na veterinu, nechat odstranit a poslat na histologii. Někde jsem našla, že až 7% nádorů kůže u psů jsou melanomy..
http://www.vetweb.cz/…ala-zvirata/ odkaz nefunguje, ale na vetweb - Informace z oboru - Malá zvířata - (str.9) Klasifikace 2138 tumorózních změn kůže psů
Ahoj moji rodice maji psa s rakovinou..resi amputaci cele nohy..
Moje fenka
mela na brisk u nadory, jeden byl ve finale velky jak mandarinka. Pigmenty na kuzi muzou mit taky. Asi musis pockat veterinare co a jak. ![]()
Ahoj, tak vcera jsme ztratili Justinu, sice nebyla nase, ale pritel ji mel z predesleho vztahu-takova trochu stridava pece a jsme cely smutni! pred rokem byla na operaci, kde ji odoperovali nador na pipce a ted to bylo tak rychle, nador na mise a zaludek. Myslim, ze muzou mit i rakovinu kuze! ted uz je v psim nebicku:-) tak snad ta vase bude ok a udela vam spoustu radosti jeste!
Mě dneska diagnostikovali melanom kůže u mé fenky. Jsem z toho hotová. Vůbec nevím, co budeme dělat. No snad vydrží co nejdéle. Objevila se jí na oku boulička, měla ji dlouho, myslela jsem, že je to ječné zrno. Teď jí to odoperovali a podle výsledků je to melanom. ![]()
Ano psi rozhodně melanom mít můžou, pes mojích rodičů měl nádory prve na děloze tu odoperovaly ale pak se objevili znova a to už neustála
takže ano psi rozhodně můžou mít rakovinu
Ano můžou. Náš pejsek měl taky takový výrustek (a ne jeden), který se postupně zvětšoval, měl to jakoby v podbradku. Na operaci ale nešel, byl už pokročilého věku, tak jsme měli větší strach z narkózy, než z výrustku samotného. Žil s ním pak v pohodě ještě 2 roky, nevíme jistě, jestli pak jeho smrt souvisela s tímhle problémem, ale myslím, že spíš ne (s ohledem na plemeno už byl opravdu dost starej).
Ahojte tak nasi museli nechat utratit psa, protože mel rakovinu..prestal uz zrat a byl jen v boude..mel teprve 7let..