Může se miminko přepít?

398
13.8.12 09:49

Může se miminko přepít?

Zdravím dámy :kytka:
Měla bych takový dotaz, máme doma 4 týdenní miminko, a někdy po kojení se nám stává, že dostane záchvat pláče… jako když ho bolí bříško, ale můj přítel si myslí, že ho přepíjím. Je možné, že miminko si prostě vezme více než potřebuje, a nepozná, kdy má plné bříško? Cítím se kvůli tomu špatně, že za to jeho trápení můžu já, ale když ho od prsu vezmu, pláče. Co by jste mi poradily? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25959
13.8.12 09:53

Špatně se cítit nemusíš. Některý děti se opravdu přejídaj. Naše malá po koju pravidelně blila, jak byla přežraná :lol: Nemyslím, že by plakal kvůli tomu, že se moc najedl. Třeba ho jen trápí prdíky.. zkuste nosit v klubíčku, aby se vyprděl. Třeba pláče, že chce dál dudlat, zkuste dudlík. Těch důvodů je u takhle malých dětí dost, určitě se netrap, že je to kvůli tobě :hug:
Jak přibírá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.8.12 09:53

Moje dite se preziralo vcelku bezne…pak to vetsinou vyblilo :mrgreen: po kojeni kdyz place a neublinkava bych si spis myslela ze si spatne brknul..nebo chce dudel..apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
13.8.12 09:55

Ano, může, malý to dělal pravidelně… nicméně většinou pokud je přepité, tak ten přebytek prostě vyblinká… tohle mi spíš přijde, že se naloká vzduchu a pak ho trápí bříško, zkusila bych nechat odříhnout i v průběhu krmení a uvidíš, případně dát nějaké kapičky na prdíky… ale nemusí zabrat nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
13.8.12 09:55
@petrul píše: Špatně se cítit nemusíš. Některý děti se opravdu přejídaj. Naše malá po koju pravidelně blila, jak byla přežraná :lol: Nemyslím, že by plakal kvůli tomu, že se moc najedl. Třeba ho jen trápí prdíky.. zkuste nosit v klubíčku, aby se vyprděl. Třeba pláče, že chce dál dudlat, zkuste dudlík. Těch důvodů je u takhle malých dětí dost, určitě se netrap, že je to kvůli tobě :hug:
Jak přibírá?

Přibírá dobře, ani moc, ani málo. Neublinkáváme, jen pláče. Pomáhá dát ho do kolíbky, to se vyprdí někdy vybrká a je dobře. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
13.8.12 09:56
@j.a.n.i1 píše:
Ano, může, malý to dělal pravidelně… nicméně většinou pokud je přepité, tak ten přebytek prostě vyblinká… tohle mi spíš přijde, že se naloká vzduchu a pak ho trápí bříško, zkusila bych nechat odříhnout i v průběhu krmení a uvidíš, případně dát nějaké kapičky na prdíky… ale nemusí zabrat nic.

Máme kapičky espumisan, zdálo se mi, že trošku začly zabírat, ovšem dnešní noc a ráno mě přesvědčily o opaku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.8.12 09:59

@Markétka91 jo holt takovych noci jeste par asi prozijes :mrgreen: a nesnedla si ty neco ostrejsiho nebo kynuty testo..ovoce…nektery deticky jsou na toto citlivky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
13.8.12 09:59
@Markétka91 píše:
Přibírá dobře, ani moc, ani málo. Neublinkáváme, jen pláče. Pomáhá dát ho do kolíbky, to se vyprdí někdy vybrká a je dobře. :mavam:

tak vidíš… dej ho odkrknout třeba i během kojení. Plný břicho vzduchu fakt není nic moc :)
A k těm kapičkám, u nás nepomohlo nic a ani si nemyslím, že by se dalo veškerý řvaní svést na prdíky. Holt se to musí přežít :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1284
13.8.12 10:06

Moje beruška každé ráno pláče, protože v noci po kojení neodříhne. Hned usne a nehnu s ní. Jinak přes den, když plakala jsem hidněkrát myslela, že má hlad a ono jí bolelo bříško. Já ji nakojila a pak začal ještě větší řev, protože jí to tam tlačilo ještě více. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
13.8.12 10:07

Ahoj, myslím, že pokud miminko pláče, když ho vezmeš od prsu, tak to určitě není přepíjením. Miminko od prsu si samo vezme, kolik potřebuje. Něco jiného by bylo, kdyby pilo z láhve, tam se přepít může. A kolik ti miminko vypije na jedno kojení? A jak často kojíš? Těch důvodů může být hodně, třeba ho bolí bříško nebo má málo. Zkus mimčo zvážit před a po kojení nebo zkusit odstříkat, abys věděla, kolik toho vypije. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.8.12 10:10

@mirink ver ze jsou deti co se umi prepit i z prsa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
13.8.12 10:29

@mirink I z prsu se dá přepít, v tomhle ohledu tam velký rozdíl od lahvičky není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
13.8.12 10:37
@Markétka91 píše:
Přibírá dobře, ani moc, ani málo. Neublinkáváme, jen pláče. Pomáhá dát ho do kolíbky, to se vyprdí někdy vybrká a je dobře. :mavam:

tak sis krasne odpovedela :palec:
Jinak bych zkusila po odrihnuti ho opet prilozit, treba k jinymu prsu. Velka bublina vzduchu mu muze davat pocit nasyceni a po odrihnuti ma opet pocit hladu nebo zizne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
13.8.12 10:42

Take potvrzuji, nase mala se neprepiji, ale doslova prezira. Z prsu. Pak to chce dat poradne odrihnout a ona si k tomu jeste hezky odblije. Proste dama jak ma byt. kdyz ji vezmu prs driv, nez se stihne prezrat, tak rve.
Kdyby se ti prejedla, tak pak bude ublinkavat, protoze to jeji zaludek nezvladne. Radila bych nechat ho napit, kolik chce, pak dat hezky odrihnout, zkusit dat podudlat, ponosit, pohoupat.

Preju pevne nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
13.8.12 10:50

Ahoj, máme stejný problém. Malá občas po kojení chytí hroznej hysterák a není k utišení..Je teda fakt že moc neříhá, prostě jí to nejde. Nepřijde mi, že by se přejídala, i když teda občas si ublinkne, ale ne hned po kojení. Kojíme přes kloboučky..tak mě napadlo jestli fakt nehltá i vzduch..Jenže jak to poznám. Zkoušela jsem i kojit bez nich ale nejde nám to..nechce se přisát. Už jsem vykoupila lékárnu, ale nic nám nezabírá :nevim:. Poslední možnost jsou kapky Biogaia..zkusíme je nasadit a uvidíme…doufám že za tu cenu zaberou :cert:. Je to boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová