Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky je tu někdo komu se mezi ivf podařilo otěhotnět přirozeně, i když údajně vaše vajíčka a i embrya z nich byly špatné?
@Rena7819 píše: Více
Ahoj,
určitě se někdo najde. Dokonce moji tetě bylo vloženo uplně nevhodné vajíčko, ale když už bylo k dispozici rozhodli se, že ho nevyhodí. A je z něj chlapec, který letos bude mít 15let ![]()
Kolikrát se smějí, že uplně špatné vajíčko, nevhodné a dvakrát prosvícené a po deseti letech snažení konečně vytoužené dítě. ![]()
Všechno je možné, jen je potřeba tomu věřit a myslet hlavně pozitivně, držím palce!
@chs.jasmin píše: Více
Vajíčko ne, embryo.
Já jsem otěhotněla v době, kdy už se to vůbec nemělo stát. Ale byl to zázrak…
Ano, ale bylo to zamlklé. Další vklad ale vyšel a teď vedle mě vrní tříměsíční miminko
.
Akorad by mě zajímala jedna věc : kdyby tohle embryo bylo stejné kvality jako ty co sem měla předtím, jakto že předtím u Ivf nedošlo ani k nidaci a teď jo..a jakto že z tolika embryy co šly na genetiku byly všechny vadný a tohle b nemělo být..vím je to hrozný být takova v hlavě jako jsem já, ale nemůžu si to užívat… Nám takový strach… Jsem dnes 5+0
@Rena7819 Nezjistili u nás vůbec příčinu neplodnosti. Za 4 roky jsem měla jen to jedno zamlklé těhotenství a pak ten úspěšný transfer ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak to u mě taky ne právě..jen tě mám špatná vajíčka. A teď najednou otehotnim zázrakem přirozeně s tím podle nich špatným vajíčkem?
Je to jedna velká loterie. Někomu těch vajíček stojí za houby 10 % a někomu 99 %. Já vlastně po patnácti let nechráněného styku otěhotněla jednou jedinkrát a dítě už chodí do školy a já šla dřív do přechodu, než bych ten zázrak zopakovala. Ze všech IVF jsem měla sice vajíček dost, ale byly ohromné problémy se správným oplodněním, takže jsem se všětšinou nedohrabala ani k transferu. Byť jedno dítě z IVF mám, ale to byl taktéž zázrak ze všech těch pokusů. Někdy je to opravdu jenom a jenom o ohromné náhodě a štěstí.
@Rena7819 věřte, že může. Po 2 letech snažení, obcházení doktorů jsme měli začít v listopadu na IVF klinice, byla prokázana zona pelucida u mě, špatné uchycení vajíčka, horší proniknutí spermií, testy se na to opakovaly po 3 měsících a pak po 2 a stále to vycházelo stejně. Světě div se, v září jsem otěhotněla přirozeně. Teď mě čeká velký screening. Držím pěsti ![]()
@Andy880 píše: Více
Moc vám přeji aby se to povedlo..opravdu moc
@ugluk píše: Více
Já jsem při ivf neměla nikdy ani nidaci..embrya si ani neskrtly tak sem si zaplatila dárkyni vajíček… S dárkyní první ket bylo biochemko a když sem čekala na druhý pokus aby začal tak sem těhotná přirozeně 5tt.. a říkám si že to není možný prostě
Moje znama otehotnela s chlapem, se kterym se rozesla partnerka po dlouhych letech snazeni, neplodny byl on. Zjistili tehotenstvi pri druhe konzultaci na klinice, na prvni potvrdili, ze nema prakticky zadne zivotaschopne spermie…
Mě ve 41 letech. Po ranném potratu jsem šla na IVF a tam jen 2 špatná vajíčka. Při čekání na další se zadařilo. Pomoc hla akupunktura prodloužit cykly.
Akorát chlapeček měl rozštěp páteře a museli jsme na ukončení ve 22tt ![]()
Ale prý to byla náhoda ( viróza nebo něco zvenčí, ne genetika ani věk)