Kdy na ivf?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
26.10.25 18:00

Kdy na ivf?

Ahoj,

Je mi 31, hormonalni profil ok, pruchodnost vencovodu ok, ovulace ok, cyklus 31 dnu, pco - jen nalez ma ultrazvuku, vice vajicek = zrejme ne tak kvalitni. Partner spermiogram ukazkovy.

Rok snaha bez CAR, nyni 2× planovany styk s ovitrelle, 1× ovitrelle + iui, 1× trozel na dozrani (2 domintatni folikuly) + ovitrelle. Ted dalsi cyklus zase zkousime trozel na dozravani vajicek.

Muj dotaz nebo spis jestli ma nekdo podobnou zkusenost, kdy jit na ivf? Jak dlouho se treba snazit s dozravacim hormonem. Ten kdo byl na ivf tekl by ted “ze jsem nesla uz davno, kdybych vedela”?? Snazit se dyl a dat sanci jeste prirozenemu?

Dekuju za kazdy pribeh, nazor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9271
26.10.25 19:58

S IVF jsem začala v 29 a první dítě jsem porodila v 34. Až po 3. IVF, zmeně CARu a pár zamklých těhotenství.
Takže jo, určitě bych dala šanci IUI nebo přirozenému početí, ale max rok :nevim:
Pak už bych šla do IVF. To totiž taky může být běh na dlouhou trať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
26.10.25 20:23

Jeste bych zkusila parkrat IUI a pak uvazovala o IVF - i na IVF jsou potreba mlada kvalitni vajicka, takze necekej dlouho, obzvlast, pokud chces vice deti.
Ze mas hodne folikulu a jsou nekvalitni ti rekl kdo? Jakoze me mas PCOS? Zkus si zjistit co nejvic o svem problemu.
Ber ted doplnky - Vit D, listovku, Q10 (to si najdi, co se doporucuje, na PCOS mozna inositol).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.25 20:52

Manžel je starší než já. Chtěli jsme druhé dítě do určitého věku manžela a já chtěla, ať mi navazuje rodičák. Po tom, co jsme si rekli, že se zacneme snažit, tak jsem začala mít problémy a manželův spermiogram vyšel nic moc. Šli jsme do IVF ihned s tím, že kdyby to nedopadlo, tak zůstaneme u jedináčka.

• Citovat
  • Upravit
2814
27.10.25 03:48

A jake mas AMH? Ovitrellu bych dala sanci 3-6 cyklu, pak IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.10.25 14:10

Amh mam 8,27 - takze vetsi ovarialni rezerva = z toho soudim, ze nebudou tak kvalitni, protoze je jich hodne.
Hormony mam jinak vsechny vporadku. Doplnky beru, i inositol :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.10.25 14:12

@kavenka jasne.. rikala jsem si, ze jsem docela psychicky odolna a ze to zvaldam dobre. Ale zjistuju, ze je to cim dal tezsi. Takze vim, ze nemusi vyjit ani ivf, ale … no, je to boj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.10.25 14:15

@kavenka muzu vedet prosim jaky CAR jste navstivili a kde vam to nakonec vyslo? :) dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2814
27.10.25 15:08

@Wudy to mas pekne hodnity. A neznamena, ze nemusi byt hned nekvalitni. Jelikoz vsechny vysledky vypadaji dobre, tak bych se do toho ivf hned nehnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
27.10.25 15:23

@Janee19 to nejsou moc dobre hodnoty. na jeji věk je to AMH moc vysoké. spolu s nálezem na ultrazvuku to opravdu naznačuje to PCOS a to může být docela problém…

zakladatelko, moje dobra kamarádka teď právě prochází IVF a ma tsky PCOS, které nemá ani nějak moc závažné, ale navzdory opatrnosti, aby ji neprestimulovali, tak mela sileny hyperstimulační syndrom, byla 5 dni hospitalizovana a trpěla jak zvíře a nakonec ze všech tech snad 50+ folikulu co měla vytáhli jen 6 použitelných vajíček. zbytek byl nezraly nebo nekvalitní a má ve výsledku jen 2 embrya kvality BB. byt tebou, jdu na IVF co nejdřív, abyste i viděli jak to u tebe probíhá. třeba budes taky na hormony reagovat takhle a bude to běh na dlouhou trat, kdy se po každém IVF budeš sbírat z hyperstimulaku, nebo pojedete radsi je minimalky/nativy a to muze být časově poměrně zdlouhavé, protože tam je úspěšnost mnohem mensi. já sama měla opačný problem, nízké AMH a šli jsme do IVF v mých 32 letech a mně osobně to přišlo, že je nejvyšší čas… nemusi to vyjít hned a ta kvalita se prostě s tím věkem po třicítce zhoršuje každým rokem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2814
27.10.25 15:45

@Noku ja vidim, ze je norma kolem sedmi. Tak to neni zase o tolik. Porad lepsi, nez mit nizke a dovolat se tam vajicko. Kvalita nebude mit s pcos nic spolecneho, jak mam dvojnasobnou hodnotu amh a vajicka jsou kvalitni, jen proste nedochazi k ovulaci. Coz tomu mize pomoct ten clostilbegyt atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
27.10.25 15:55

@Janee19 no ale máš sama taky PCOS nebo jen vysokou hodnotu AMH? ten PCOS právě často bývá s tou zhoršenou kvalitou spojen. já teda všude čtu, že nad 6 už je to příliš vysoké, třeba i zde: https://cz. unilabs. online/blog/jak-anti-mulleriansky-hormon-ovlivnuje-zenskou-plodnost nemusi to být problém u každého, ale často ano.

každopádně, netroufala bych si tvrdit, co je lepší a co horší, zda nízké AMH nebo PCOS. ani jedno není optimální. já bych čas neztrácela. já sama s AMH 1,4 otěhotněla při prvním IVF a rok a půl na to, kdy mi v mezidobí vyšlo AMH jen 0,9, jsem otěhotněla přirozeně. je to hodně i o štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2814
27.10.25 17:55

@Noku mam bohuzel pcos jak prase. Ono s pcos spoustu holek otehotni prirozene, a to kdyz nejsou tolik odchyleni z normy. Coz zakladatelka neni. Nejvic pomaha postrcit tu ovulaci, pak je vetsi zasiba vajicek spis vyhoda. Ale damozrejme je to vse individi, jako to, ze jsi otehotnela s relativne malym amh, ale ktere porad neznamena, ze uz v tobe nezustalo zadne vhodne vajicko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
28.10.25 10:47

Já šla na IVF s novým partnerem, když jsme se snažili 4 roky a nešlo to. Vybrali jsme skrze vysoké procento úspěšné léčby a recenze IVF Zlín a jsem ráda, že jsme vybrali zrovna je. Vysvětlili nám vše, udělali se veškeré testy a vyšel hned první transfer. Jsem jim moc vděčná a hlavně celou dobu byly moc lidští, empatičtí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí