KET listopad 2025

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30.10.25 12:36

KET listopad 2025

Ahoj holky,

mám za sebou první transfer, který bohužel nevyšel a dostavila se MS.

Je mi 31. Před pěti lety jsem byla na operaci endometriózy, od té doby se snažíme a zatím jsme se nedočkali. :cry: Po odběru vajíček jsem na transfer čekala rok, protože jsem měla opakované záněty tam dole. Jednak mi v takovém stavu nedoporučovali transfer provést a jednak už tak to je dost psyhicky náročné a chtěla jsem být nejdříve v pořádku.

V létě jsme jeli na dovolenou a už jsem se cítila docela v pořádku, tak jsme si řekli, že po dovolené už na ten transfer půjdu. No jenže se stal zázrak a já po tolika letech otěhotněla přirozeně. Bohužel to dlouho netrvalo a v 6. týdnu jsem potratila. :cry: V říjnu jsem se dočkala, šla jsem na svůj první transfer, ale nevyšlo to. Zaplatili jsme si embryo glue a akupunkturu. Ještě mi nabízeli HCG do dělohy, aby se probudila děložní sliznice, dostala signál těhotenství a začala pracovat. Máte s tím někdo zkušenost? Pomohlo vám to nebo to jsou vyhozené peníze?

Akupunkturu si už dávat nebudu, ta mě moc nenadchla. Spíš vůbec přemýšlím, jestli si dávat něco navíc nebo to prostě zkusit i bez toho embryo glue. Jestli tady ty vychytávky nejsou spíš na škodu.

Ještě se chci zeptat, když se podařilo otěhotnět, měla jsem fakt hodně velké bolesti beder, že jsem ani nemohla spát. Po transferu jsem měla celou dobu také bolesti, ale mnohem mírnější. Říkala jsem si, že je to asi tím, že se embryo snaží uhnízdit. Máte také takovou zkušenost, i když se embryjko neuhnízdilo?

Už jsem objednaná na další kontrolu a pokud to půjde, další transfer bude v listopadu.

Mám v sobě jakoby takové tušení, že to prostě nevyjde a vlastní dítě mít nebudu. :cry: Přitom je to můj sen mít rodinu už od dětství. Jiní mají jednou sex a jsou těhotní. Je těžké žít s takovou nespravedlností.

Budu ráda za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.10.25 20:48

Je mi líto, že Tě potkalo takové trápení. Je tady poměrně rozjetá diskuse https://www.emimino.cz/…nkovani/543/?… Tam jsou holky, které řeší podobné věci. Také jsem se bála, že se nám nikdy dítě nepovede. A moc nevěřila v dobrý konec. Povedlo se naštěstí hned 1. IVF. V 31 jsi mladá, to bych neváhala a zkoušela dál. Vzhledem k věku máš opravdu velkou šanci! :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex