Může to být mononukleóza?

186
10.8.24 17:52

Může to být?

Zdravím komunitu Emimino! Budu rád pokud má někdo podobnou zkušenost.

10 června jsem byl poprvé u doktora, CRP 159,teplota 38-39, bolest v krku.. na to mi doktor předepsal Auxmentin 14 tablet..
20 června jsem ukončil neschopenku Crp kleslo na 6 hodnot…ač mě stalé bolelo už jen trochu v krku na to mi doktor odpovědel že antibiotka působí ješté pár dní po dobraní..
Samozřejmě to dobrě nebylo opět to samé jak přes kopírák CRP mělo tentokrát 66 hodnot. Doktor řikál že hodně řadí angíny.. předepsal mi Penicilin 30 tablet po 8 hodinách.. začalo to zabírat až patý den. Po dobraní jsem koněčne citíl zdrav.. vše zmizelo.. po ukončení neschopenky mi začala dovolená a poprvé jsem šel do práce 5.8.. odpracoval jsem týden a co myslíte? Opět se mi to vratilo.. bolest v krku, nateklá pravá mandle, horečky 38-39, únava… asi chápete jak se cítîm mám ztoho deprese že zas budu marodit bůhvi jak dlouho… otázka zní zažil jste někdo něco podobnýho? Google řiká že by to možná mohla být mononukleoza..
Děkuji za přîpadne reakce :,(

PS: pro rejpaly hodlám jít k lékáři hned v pondělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1799
10.8.24 18:21
@Jabadabadu69 píše: Více

Byla jsem cca 5 měsíců skoro pořád nemocná, samý Ibalgin, Paralen, doktorka tenkrát řekla, že na atb to není a konec, ale měla jsem i bílé čepy, bolest v krku jak při angíně atd. Dělala jsem s tím i hostesku, takže luxus :zed:

Po skoro půl roce odběry krve, vysoké EBV a CMV, mám od té doby následky něco v podobě CFS…

Jinak ano, vypadá to na něco dlouhodobého, ale na mononukleózu extra léčba není, jen jaterní dieta, zákaz cvičení atd.

Držím palce, ať jste brzy fit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
11.8.24 09:49

@Monik29 Diky za odpoved a tobě taky přeji ať si brzo zdráva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
11.8.24 09:59
@Jabadabadu69 píše: Více
:kytka: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1886
11.8.24 10:09

Syn měl před pár lety mononukleozu (16 let v té době), ale my na to přišli až tehdy, kdy měl bolesti břicha a bývalo mu špatně z jídla. Pak mu doktorka zjistila zvýšené jaterní testy a poslala nás do Brna a tam mladý super doktor - já myslela, že je to student :mrgreen: a ten říkal, že nic extra nedělat, dieta, žádná tučná strava, žádný MC Donald a KFC, vyvarovat se kontaktních sportu, protože měl zvětšena játra, tak aby nedošlo k úrazu. Koupila jsem mu tenkrát 2 valeni artyčoku od Justu a časem se vše upravilo. U dospělého samozřejmě žádný alkohol 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1942
11.8.24 10:14

Dělal tě někdo výtěr krku a možná i nosu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
11.8.24 11:05

@nick mandarinka výtěr na streptokoka mi dělal.. byl negativni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1942
11.8.24 13:06

@Jabadabadu69 a dělali tě jen v ordinaci a nebo si čekal na laboratoř?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
11.8.24 13:53

@nick mandarinka pouze ordinace, v pondeli jdu na polikniku. Muj doktor ma dovolenou ale zastupuje ho jeden z nejlepšich doktoru, tak doufam ze mi pomuze.. je pečlivy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1942
11.8.24 15:02

@Jabadabadu69 chtělo by TP udělat pořádný výtěry, sama s tím mám zkušenost až po kultivaci co mě nasadili antibiotika co mě určili jsem byla v pohodě, držim palce bude lépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
11.8.24 16:06

@nick mandarinka Diky, doufam ze provede všechny možne ukony co pujdou.. pak clovek vypada jak hypochondr ikdyz za to nemuze :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1942
11.8.24 17:55

@Jabadabadu69 také jsem to měla pořád horečky vysoká sedimentace, až když lékařka udělala výtěr i z nosu našla příčinu a podle kultivace dala správný antibiotika a bylo dobře, od té doby pokaždé dělá výtěry a nechává kultivaci, aby věděla a většinou něco je, držim palce je špatné, když lékař člověku nevěří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1942
13.8.24 07:37

@Jabadabadu69 tak jak, jste dopadl udělali vám potřebná vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
14.8.24 14:33

@nick mandarinka ahoj, v pátek budou vysledky vsech odberu, vyteru, takze jsem zvedavej. Dam vedet diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1942
14.8.24 15:02

@Jabadabadu69 tak to je fajn, že se to konečně hnulo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie