Může to být reflux?

79
11.12.14 14:38

Může to být reflux?

Zdravím, mám 2měsíčního syna. Od 3.týdne je na UM. Poslední měsíc, když jede v kočárku, tak se začne zničeho nic jakoby dusit a v pusince se mu ze slin dělá pěna. Né moc, jen tak trochu. Byla jsem s ním sama, tak jsem ho u vchodu vytáhla z kočárku a on si odříhnul a bylo to ok. Když jsme doma, tak se to nikdy nestalo. Po jídle si vždy odříhne pěkně, nosím ho i 20-30minut. Občas si ublinkne, ale jen maličko. Může to být ten reflux? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25179
11.12.14 16:44

@chokolitka Já nevím, ale podle mě reflux vypadá jinak - to děti hází obloukem a nepřibírají… Ale třeba někdo poradí líp.
Mě blily obě, fakt hodně, ale přibíraly, tak se to nikdy neřešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
11.12.14 16:48

@Aries6 : mě jde hlavně o to, že se to děje v tom kočárku. Teď když začíná zima, tak s ním nebudu moct nikam. To mi nevadí, ale když budeme muset třeba k doktorce, tak když bude mrznout, tak vytahovat ho na ulici nebude zrovna dobré :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.12.14 16:49

@chokolitka Já to pochopila tak, že se to stalo jednou. Ono se to stává pravidelně? A jak bzry po nakojení dáváš do kočárku? Co zkusit napolohovat na bok?
Případně se zeptej doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
11.12.14 17:08

@Aries6 za poslední měsíc pokaždé, co jsme šli ven.. většinou tak hodinku po jídle. dneska jsme šli dvě hodinky po jídle a zvýšila jsem mu i polohování v kočárku, ať má hlavičku výše i jsem ho dala na bok a stejně se začal dusit.. Za dr jdeme příští týden, tak se zeptám..jen jsem chtěla vědět, zda s tím taky někdo nemá zkušenost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.12.14 17:11

@chokolitka Tak uvidíš… na ten reflux se dělá nějaké speciální vyšetření, ale co přesně, nevím. Pohledej v diskuzích tady. Ale co jsem se dívala, sama jsem radu hledala a bylo mi řečeno, že 2 měsíční je malé na nějaké vyšetření. Ta taky ublinkávala pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
11.12.14 21:07

Ahoj, nas malej to mel taky. Byl to reflux. Reflux muze byt i ublinkavani. Na potvrzeni diagnozy se dela usg bricha. Ale nijak se to neleci, jen rezimova optreni. Zvysena poloha v kocarku, v postylce i na zemi. Poradne odrihnou i nekolikrat behem jidla a po jidle. Ted je nam pet mesicu a uz to asi dva mesice nemame, preslo to samo. Urcite se zeptej doktorky. Honzik se mi asi desetkrat i dusil, vzdycky strasne zcervenal a nemohl se nadechnout. To se stalo kdyz byl malicky, pak uz to umel zvladnout sam, a pak to preslo uplne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
11.12.14 22:26

@kacikhanz určitě se zeptám dr…doufám že to přejde co nejdříve, je mi ho strašně líto..děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí