Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jdu na radu. Pred ctrnacti dny byla dcera v kontaktu se sestrenkou, u ktere radily ve skolce nestovice. Sestrenka se osypala ve stredu. Dneska mi dcera ukazovala pupinek na ruce. Je cerveny se stroupkem ve stredu. Nikde jinde nic nema. Muzou to byt nestovice? Dcera je navic proti nestovicim ockovana. Ale vim, ze 100% ochrana to neni. Jedna se mi hlavne o to, ze syn ma jit za 14 dni na ockovani a nerada bych ho ockovala, kdyz uz by byl v inkubacni dobe.
@isand píše:
Jdu na radu. Pred ctrnacti dny byla dcera v kontaktu se sestrenkou, u ktere radily ve skolce nestovice. Sestrenka se osypala ve stredu. Dneska mi dcera ukazovala pupinek na ruce. Je cerveny se stroupkem ve stredu. Nikde jinde nic nema. Muzou to byt nestovice? Dcera je navic proti nestovicim ockovana. Ale vim, ze 100% ochrana to neni. Jedna se mi hlavne o to, ze syn ma jit za 14 dni na ockovani a nerada bych ho ockovala, kdyz uz by byl v inkubacni dobe.
Tak dcera má neštovice ted, nejdřív měla horečku a druhý den jí vyskákali puchýřky, stroupky se jí dělají až ted co se jí to hojí.
Tak jestli má jen jeden pupínek a navíc je očkovaná, tak to snad bude dobré.
A jestli jde o očkování, tak se raději doktorce děte ukázat, at máš jistou.
My měli neštovice loni. prvního pupínku bych si ani nevšimla. Druhý den je měl všude. I když nevím jak moc by jich měla když je očkovaná.
Taky jsme doma s neštovicema
před týdnem měl 37,3 a večer jeden pupínek na hrudníku, malý s malinkatým puchýřkem uprostřed. ráno jich bylo 15 a za 3 dny 70.stroupky se mu dělají až teď a to má 7mý den.
Z jednoho pupínku se nedá soudit. jistotu budeš mít až jestli se jí objeví vyrážka ve vlasech… ale pokud je očkovaná, tak ani toto nemusí nastat a může mít jen hodně lehký průběh.