Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim ve spolek…mate nekdo zkusenosti s temito nemoci u ockovanych deti? mala mela asi 14 dni rymu a kasel..pak najednou na den a noc vysokou horecku…osypala se ji prvne pusa a pak cely telo (lehce to svedi). ma i neco jako afty v puse - ktere ji boli. co jsem precetla na netu tak to sedi presne na tyto dve nemoci…ale zase vsude pisou ze je vyskyt tak vzacny ze nevim…no na pohotovost nepojedu neb uz nema horecku..takze maximalne zitra k doktorce…no a zajima me tedy jaka je moznost ze takovou nemoc chytla..a jak se to leci? a pripadne na jak dlouho to je ![]()
@kotaska91 píše:
@mikitaa a nebudou to spíš neštovice
ne ne…nestovice poznam..tohle nejsou pupinky…to je krupicka cervena po celym tele i na puse. presne jak dyz hodis do vyhledavace jak vypadaji zardenky ci spalnicky ale treba je jeste neco dalsiho…zas tak vzdelana ohledne detskych nemoci nejsem ![]()
Příspěvek upraven 09.12.12 v 12:01
@kotaska91 píše:
@mikitaa a 6. nemoc?
jdu hledat co umi sesta nemoc
dik
Tak to by leda musela byt pata..pac to ma i v obliceji…ale zase pisou ze to maji deti od 6ti do 28 mecicu. a horecky jsou 3 - 5 dni..a vyrazka nesvedi…takze to mi az tak nesedi
Ještě mě napadá spála, koukni i na to, jestli se to takhle nějak neprojevuje
No a nemuze to byt ta divna nemoc nohy, ruce, krk nebo jak se to jmenuje?
Tak pak ještě nemoc rukou a nohou, tam se dělají afty v pusince
@mončíček píše:
A nemá to hlavně na rukou a nohách?
ne..hlavne brada tvare hrudnik a zada…ale trochu i nohy a ruce..ale min
Nepamatuji si už průběh, ale já jsem jako dítě chytla jak zarděnky, tak spalničky a byla jsem očkovaná. takže možné to je, očkování není 100%. ale taky je možné, že to může být ta 6.nemoc.
@Mišanila píše:
Ještě mě napadá spála, koukni i na to, jestli se to takhle nějak neprojevuje
na spalu mi to nesedi..ta vypada moc dramaticky ![]()
Když měl synovec spálu, tak měl červené fleky na dlaních a teploty ![]()
@mikitaa píše:
ne..hlavne brada tvare hrudnik a zada…ale trochu i nohy a ruce..ale min
myslela sem, že by to mohla byt nemoc ruce, usta, nohy, ale to je hlavne ruce dlaně, nohy hlavně šlapky, a kolem pusi a v puse. Ale to asi nebude. No hlavně tobě i malému přeji, at je co nejdřív v pořádku ![]()