Teploměr Thermoval duo scan

2049
8.12.12 17:57

Teploměr Thermoval duo scan

Máte někdo tento teploměr? Jak měříte? Mám malou dceru, která je nemocná a pořídila jsem si tento teploměr/měří na čele a v uchu-dceru měřím na čele/, abych ji nemusela pořád rozbalovat a měřit v zadečku. Jenže, pokažý mě ukáže jinou teplotu. Jednou 36,5 a v zápětí 37,5 :cert: jsem z toho naštvaná, protože vlastně nevím, jestli má dcera teplotu nebo ne :think: Zkusím ho vrátit, ale vezmou mi ho vůbec? Jsem fakt naštvaná, stál 800Kč a měří fakt na prd :pocitac:

P. S.- Od doktorky máme nařízeno, že při zvýšené teplotě do nemocnice, tak ted teda nevím…
Jo, a na digitálním v zadečku měla 37,1/po odečtu/. takž 3 různé teploty a můžu měřit pořád dokola a stejně je vždy jiná na tom čele…

Děkuji za rady a zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
L-enny
8.12.12 18:16

Dneska řeším úplně to samé. :zed: :zed: měření na čele jsme dávno vzdala, to prostě přesně nezměřím a teploměr stál 600.- :zed: :roll: ukazuje nesmysly. Pak mám dva Gerathermy (Flex a Rapid), a ukazují teplotu s rozdílem jednoho celého stupně :cert: takže jsem si byla půjčit u tcháníků jejich digitál a ten ukázal stejnou hodotu s jedním naším gerathermem a vím, kterým budu měřit. Ale je to děs s těma teploměrama. Nemáš možnost si půjčit teploměr od kámošky nebo sousedů? Jinak bych věřila teplotě naměřené v zadečku digitálem a nevěřila bych čelovému. ;)

• Citovat
  • Upravit
1267
8.12.12 18:37

@eetel Já to řešila v pátek, na tento typ se manžel ptal v lékárně a musí se speciálním vlhčenou utěrkou otřít čelo, jinak neměří správně. Až se utěrky z balíčku vyplácají, musí se kupovat nové…nevím, na kolik je to potřeba, ale nakonec jsme to vzdali. Pak jsme koukala po jiném typu - Microlife NC100 - bezdotykový -
http://teplomery-osobni.heureka.cz/…100/poradna/
Ale jelikož si dost lidí stěžuje na jeho hlasité 10× pípnutí při naměření zvýšené teploty a měří se 3vteřiny cílením na čelo, tak jsme se rozhodli pro tento typ Body Comfort BC 07 -
 http://teplomery-osobni.heureka.cz/…mfort-bc-07/

Měří do vteřiny, bezdotykově a pípání se dá vypnout. Jsem si vědoma, že všechny tyto infra teploměry neměří úplně přesně, nejlepší je rychloběžka nebo měření v zadečku, ale pro rychlou orientaci mi cca 0,1-0,3 st. nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
8.12.12 18:51

Je to fakr vopruz, člověk investuje do teploměru, aby měl jistotu a věděl, že malá nemá teplotu a jen se ted stresovat, čemu věřit :cert: Zkusím jim to omlátit o hlavu, ale nevím, jestli uspěju :zed: Zlatý rychloběžky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
8.12.12 19:32

@Wikky Ahoj, máme ten bezdotykový Microlife NC100 a zvuk ohlašující zvýšenou teplotu mi nepřijde tak hlasitý :think: Ale každý to cítít jinak 8) JInak jsem s ním spokojená, naměřené hodnoty jsou shodné s klasickým teploměrem. Samozřejmě miminko je třeba měřit v zadečku.
Tam druhý měli v nemocnici a uznávám rychlost, šup šup a je hotovo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
8.12.12 19:38

Tak čemu mám teda věřit??? Asi digitálnímu v zadečku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
8.12.12 19:41
@eetel píše:
Tak čemu mám teda věřit??? Asi digitálnímu v zadečku :nevim:

jj v zadešku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5664
8.12.12 19:56

Mám doma Geratherm duotemp, měřím 3× a nejvyšší teplotu považuji za správnou. Vycházím z toho, že když je jedno z měření nižší znamená to, že jsem špatně zacílila infračervený paprsek na ušní bubínek, to samé na čele - tam se musím trefit na tepnu na spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
8.12.12 20:39

@Veveří To mi přijde strašně složité, s naším divochem bych se asi nedoměřila, jen ve spaní… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5664
8.12.12 23:30
@Wikky píše:
@Veveří To mi přijde strašně složité, s naším divochem bych se asi nedoměřila, jen ve spaní… :lol:

Já vím, taky mě to štve :zed: Ale po tom, co jsem zažila s dcerou a teploměrem pod paží, je tohle fakt pohoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
13.12.12 21:35

Ahoj, tak to jste mě moc nepotěšily :?. Sestra mi dneska koupila tento teploměr :roll:, protože změřit teplotu tomu mýmu šídlu a citlivce v jednom je jinak dost složitý. Chtěla jsem hlavně na měření v noci.
Zatím, co jsem měřila na sobě, v prostřed čela naměřil stejně jako Thermoval rapid flex v podpaždí, tak snad to nebude jen pro zlost :think: :,(..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
13.12.12 22:45

@eetel Jak jsi dopadla? Taky jsem zklamaná :nevim:. Malá ve spánku měla furt do 37, pak jsem ji vyndala, přislo mi, že teplotu má a naměřila jsem v podpaždí rapidflexem 38°C :cert: :zed: :pocitac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucianna2
14.12.12 09:50

Holky, já jsem také podlehla reklamě a koupila si ho…a druhý den jsem ho šla vracet…nenaměřila ani jednou teplotu shodnou s tou v zadečku (tam jsem ho měřila dvěma různými teploměry, které se vždy shodovaly)…Takže za ty drahé peníze takový šmejd doma nechci. Lékárnice byla naštvaná, prý jsem PRVNÍ, kdo ho reklamuje, nesmysl, ať ted čtu recenze kdekoliv, všichni si jen stěžují! Opravdu z deseti měření pokaždé úplně jiná teplota…hrozný teploměr, měli by ho stáhnout z trhu, berou lidem nemalé peníze z kapes. Mně naštěstí nakonec peníze vrátili.

• Citovat
  • Upravit
11620
14.12.12 10:06
@Lucianna2 píše:
Holky, já jsem také podlehla reklamě a koupila si ho…a druhý den jsem ho šla vracet…nenaměřila ani jednou teplotu shodnou s tou v zadečku (tam jsem ho měřila dvěma různými teploměry, které se vždy shodovaly)…Takže za ty drahé peníze takový šmejd doma nechci. Lékárnice byla naštvaná, prý jsem PRVNÍ, kdo ho reklamuje, nesmysl, ať ted čtu recenze kdekoliv, všichni si jen stěžují! Opravdu z deseti měření pokaždé úplně jiná teplota…hrozný teploměr, měli by ho stáhnout z trhu, berou lidem nemalé peníze z kapes. Mně naštěstí nakonec peníze vrátili.

Já jsem volala do lékarny a vypadá to, že bude možné ho vyměnit za docela chválený microlife NC 100. Tak snad to v pondělí klapne, dnes se tam muž už nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
14.12.12 15:14

Já ho terpve půjdu vrátit, ale za ty prachy, at si ho strčí někam :cert: uvidím, jak pochodíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí