Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, já jsem s tímto teploměrem spokojená, jen mi bylo důrazně řečeno, že se mám řídit návodek k použití, že sousta maminek, si myslí, že si ho číst nemusí a pak měří tak jak nemá, při správném měření, měří jak má, mám ho už 6 měsíců:))
@andrejka098 píše:
Zdravím, já jsem tedy s teploměrem nad míru spokojená, jen musím zdůraznit, že se musí pečlivě přečíst návod s použitím, spousta maminek si ho nepřečte a myslí si, že bude fungovat jako obyčejný teploměr:). má mnoho faktorů, podle kterých se musíte řídit, např. měřit teplotu na místě pokožky bez potu, případně krémů a make-uo, dále dodržovat určitou prodlevu mezi jedním a dalším měřením za sebou atd…
Skusala som to presne podla navodu/ boli sme pri kupe upozorneni/ a meria stale spatne!!!
![]()
Přečíst si návod je dobré, ale co se tam nepíše je že miminkům přes čelo teplotu dobře nezměříte. Toto mi bohužel přiznala slečna na kontaktním centru společnosti hartmann
! Řekla mi ať teplotu měřím pouze v uších. Naší Nelince je 8 měsíců a bohužel ani v uších jí teplota tímto teploměrem nejde změřit. Do ouška jí teploměr prostě nedostanu
. Chtělo by to nástavec pro miminka. Sice reklamujou, že tento teploměr je výborný pro miminka, ale bohužel tomu tak není
!
My mame tento teploměr také a jsme spokojení. Je pravda, ze malému již byly tři roky. Rtuťovým teploměrem jsme také dříve měřili, ale od té doby, co máme malého, tak jsmeraději přešli raději na jiné. Teploměr Thermoval Duo Scan není klasický digitální, ale měří pomocí infra. Záleží také, kde jsi zvyklá teplotu měřit. Tenhle teploměr má hlavně výhodu v tom, že měří na čele nebo v uchu a nemusíš dítě svlékat a měření je rychlé. Je dobré si důkladně přečíst návod a postupovat podle něj
A ako presne merias? tiez mam Thermoval duo scan a az na zaklade tohto videa http://www.youtube.com/watch?… som sa naucila merat spravne.. podstatny je staly kontakt s pokozkou, a aby si naozaj prechadzala od korena nosu az ku spanku a chytila tepnu ![]()
@verryb píše:
Přečíst si návod je dobré, ale co se tam nepíše je že miminkům přes čelo teplotu dobře nezměříte. Toto mi bohužel přiznala slečna na kontaktním centru společnosti hartmann! Řekla mi ať teplotu měřím pouze v uších. Naší Nelince je 8 měsíců a bohužel ani v uších jí teplota tímto teploměrem nejde změřit. Do ouška jí teploměr prostě nedostanu
. Chtělo by to nástavec pro miminka. Sice reklamujou, že tento teploměr je výborný pro miminka, ale bohužel tomu tak není
!
Ahoj, ja som ho zacala pouzivat pri rocnom dietati a meral spravne - je zvlastne, ze ti pani v centre odporucila pre mimi nastavec do ucha, lebo ten mi pride skutocne velky.. ten by som mozno zmestila 6 rocnej dcere.. ale kedze vsetci sme citlivi na usi, tento nastavec nepouzivame
a pouzivas ho spravne?
@elilly To video na Thermoval duo scan je dobrý, tohle kdyby dělali tak obecně na všechno zboží, to by byla parááááda
Já strašně nerada čtu návody a tady to vidím jasně co mám dělat
![]()
Máme ho doma a je skvělý, nejenže když syn spí a má teplotu tak ho nemusím budit, ale přijde mi pravdu teplota věrohodná a nejlepší je, že si ho oblíbila celá rodina. Takže za nás 100% doporučuji.
@JTinacz píše:
@elilly To video na Thermoval duo scan je dobrý, tohle kdyby dělali tak obecně na všechno zboží, to by byla paráááádaJá strašně nerada čtu návody a tady to vidím jasně co mám dělat
![]()
mne by sa hodil takyto navod na telefon
doteraz s nim bojujem, a to ho mam uz pol roka ![]()
@Genovesa Mohu ze zeptat, jak jste nakonec byli spokojeni s tímto teploměrem? Na diskuzi jsem narazila nedávno a chtěla bych ho také koupit…
Ahojky, já mám doma tři infra teploměry… jeden z DR. Maxce - děsný - nikdy neměří dobře… pak jsem si pořídila Topcom 3v1 - a jsem s ním spokojená a do třetice jsem si pořídila taky Hartnamm Thermoval Duo Scan - a taky spokojenost. Po dodržení návodu na použití měří dobře… jsem ráda, že nemusím malou v noci budit a rychle a přesně můžu změřit teplotku
Za mně teda můžu doporučit… ![]()
Zdravím, Thermoval duo scan mi doporučila lékárnice a velmi ho chválila. Už mám doma jeden infra teploměr jiné značky, ale měří nepřesně - rozdíly byly i 1,5 stupně C. Thermoval jsem vyzkoušela obou dětech (dvouměsíční a čtyřleté) i na sobě a několikrát jsem hodnoty pro jistotu porovnávala s rychloběžkou. Rozdíly byly opravdu minimální. Je nutné měřit podle návodu. Skvělé na tomto teploměru je, že nemusím budit dítě, když potřebuji orientačně kontrolovat teplotu v noci. Já bych ho doporučila.
![]()
@Vembloudik píše:
Ahojky, já mám doma tři infra teploměry… jeden z DR. Maxce - děsný - nikdy neměří dobře… pak jsem si pořídila Topcom 3v1 - a jsem s ním spokojená a do třetice jsem si pořídila taky Hartnamm Thermoval Duo Scan - a taky spokojenost. Po dodržení návodu na použití měří dobře… jsem ráda, že nemusím malou v noci budit a rychle a přesně můžu změřit teplotkuZa mně teda můžu doporučit…
Taky jsem zastánce toho mít doma víc teploměrů, to prostě nikdy nevíš, kdy některému dojdou baterky třeba nebo se nějak jinak po…a lepší je mít pro tyhle případy fakt v záloze ![]()
@lucimate píše:
Zdravím, Thermoval duo scan mi doporučila lékárnice a velmi ho chválila. Už mám doma jeden infra teploměr jiné značky, ale měří nepřesně - rozdíly byly i 1,5 stupně C. Thermoval jsem vyzkoušela obou dětech (dvouměsíční a čtyřleté) i na sobě a několikrát jsem hodnoty pro jistotu porovnávala s rychloběžkou. Rozdíly byly opravdu minimální. Je nutné měřit podle návodu. Skvělé na tomto teploměru je, že nemusím budit dítě, když potřebuji orientačně kontrolovat teplotu v noci. Já bych ho doporučila.![]()
Mám stejnou zkušenost s Thermovalem, je prostě potřeba měřit podle návodu (když budou dělat takový návody, jako nahoře dávala elilly, tak pak je to pohoda
), měří vždycky rychle a přesně (co jsem měla možnost si odzkoušet jinými teploměry
)
Kocky, tak len na porovnanie, nie su vsetky infracervene rovnake.. uz som to tu niekde pisala, pred Thermovalom som mala profi infracerveny teplomer, taky co sa pouziva v nemocnici. Problem bol, ze bol bezkontaktny a tak meranie velmi ovplyvnovala teplota miestnosti, ci meriam pri okne, atd.. taze sme hladali dalej a pri Thermovale mam pocit, ze ak pri merani chytis spankovu tepnu, jednoducho nemozes namerat zle hodnoty ![]()