Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky…omlouvám se, že zakládám další diskuzi na toto téma, ale jsem opravdu nervózní
jsem přes tři měsíce po porodu a už mám za sebou i první cyklus. Dnes je to už 39 dní ( od prvního dne MS ) a protože jsem u sebe neměla těhotenský test, tak jsem si vzala ovulační, který jsem našla…když jsem byla těhotná, tak mi ovu test vyšel taky pozitivní. Navíc jsem si ten test dělala tak před 20 minutami, což je i dost pozdě a čárka je opravdu čitelná…co myslíte? já doufám, že mám nějaký divný cyklus nebo tak, poraďte…já teď nechci další dítě ![]()
Můžeš. (Nevím co čekáš, že Ti někdo napíše? Furt je to padesát na padesát, buď těhotná si nebo ne..
takhle Ti to přece nikdo nedokáže říct..)
@Mamča Magduš Ale to, že vyjde na ovulačním testu čitelná čárka ještě neznamená, že je pozitivní… a i kdyby byl, tak to ještě neznamená automaticky těhotenství, takže já bych neplašila a došla zítra do lékárny pro těhotenský.
Jak „čitelná“? Je ten ovulační test pozitivní (testovací čárka je stejná nebo silnější než kontrolní) nebo je tam jen nějaká slabá čárka? Ovulačním testem bych se fakt neřídila, zachovej zatím klid (já vím, to se řekne
). Jestli tě to uklidní, tak po porodu jsem měla prvních pár cyklů naprosto šílených, každý úplně jiný co do délky i do vedlejších projevů.
Ms je po porodu dost rozhozená, neusí to nutně znamenat nic. Já měla cykly 28, 35, 32, 29, atd… ![]()
Asi by to chtelo tehotensky test aby neco vedela…takhle ti tu nikdo nemuze nic potvrdit ani vyvratit.
Tehotna byt urcite muzes, ja jsem mela prvni menstruaci 5 mesicu po porodu, dalsi za 28dni a pak uz neprisla.....ted mam 9mesicni dceru a jsem 14tydnu tehotna…takze na nic necekej a kup si test! A dej vedet, jak jsi dopadla ![]()
No tak si udelej dalsi ovu test…nebo dojdi k zubari, to ti pomuze asi tak stejne
Jedno dite uz mas, tak snad vis, jak to funguje.
@beruska9 píše:
No tak si udelej dalsi ovu test…nebo dojdi k zubari, to ti pomuze asi tak stejneJedno dite uz mas, tak snad vis, jak to funguje.
Děkuji
někomu může můj dotaz připadat přitroublý, ale mě šlo o to, jestli s tím z vás některá měla zkušenosti…ovu test jsem měla včera po ruce a minulý rok jsem takhle na to přišla a následně si to potvrdila TT. Ano, poznám to až z těhotenského testu, ale mě to včera rozhodilo, tak jsem se musela zeptat. Takže děkuji za info od těch, které mě uklidnily tím, že to můžu mít rozhozený ![]()
Já dostala normální menses až po 9 měsících od porodu. Potom to bylo jako na houpačce. Jeden měsíc byla, potom zase nebyla vůbec, pak zase byla a hned za 16 dní další. Pro klid bych si udělala těhotenský test a uvidíš, ale může to být opravdu jen rozhozené.
Tak bohužel…vyšly mi pozitivní testy
vůbec nevím, co budu dělat…myslela jsem, jak to mám podchycené a ono prd ![]()
A jak se citis? Nechas si to? Ja mam sice vetsi vekovy rozdil (15mesicu) ale da se to zvladnout.....taky jsem premyslela, ze jsi to druhe nenecham, ale udelala jsem dobre, ze nechala!!! Porad si rikam, uz to mam vsechno za sebou (tehotenstvi, porody…) deti si zanedlouho budou spolu hrat a ja si dam konecne nohy na stul
vim, ze je to pro tebe ted sok, ale mas dalsich osm mesicu, nez se narodi druhe a do te doby tvuj prvorozeny povyroste! Ale at se rozhodnes jakkoliv… Drzim palecky!!! ![]()
@Mamča Magduš píše:
Tak bohužel…vyšly mi pozitivní testyvůbec nevím, co budu dělat…myslela jsem, jak to mám podchycené a ono prd
nějak to zvládneš ![]()
kdyby se moje neplánované třeťátko mohlo jmenovat „po indiánsku“ říkala bych jí „Šťastná náhoda“ ![]()