Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, zdravím všechny těhulky ![]()
Chtěla bych se zeptat, zda někdo z vás také trpí na bolest hlavy. Tlak v poradně vysoký nemákm podle měření, ale zhruba už dva týdny mě nepřestává trápit bolest hlavy v oblasti spánků. Dočetla jsem se, že většinou bolí hlava tak do 17.tt, než se v těle vyrovná hladina hormonů a pak bolest většinou mizí. Naopak v pozdější fázi to může být projev něčeho závažnějšího. Tlak mám ovšem v pořádku a tak si říkám, že je to asi tím, jak miminko roste a krevní oběh nestíhá. ![]()
Máte s tím také některá zkušenost nebo jsem jediná… ![]()
Taky mě docela často bolela hlava. docela mi pomohlo mazat si na spánky levandulový olej.
Tak to nevím, mě bolí, ale jsem na začátku. Právě nevím, jestli si můžu vzít prášek nebo ne, naštěstí to zatím přejde vždycky bez prášku. Hlídej si tlak a radši se zeptej doktora.
V tom případě nechápu, proč mi gynekoložka řekla, že neví čím to je, když jsem si jí po odeznění nevolností stěžovala na neustálou bolest hlavy. Trvalo to tak 3 týdny možná měsíc. A že je to běžné, slyším poprvé. Tvrdila mi, že málo piju. Řekla jsem, že piju dost, tak řekla, že asi málo a že mám pořád pít. Fakt kráva. Chodila jsem pořád čůrat a nepomáhalo. Tak dík, že to vím, pozdě, ale přece.
Já zas četla, že bolesti hlavy jsou v těhotenství časté a až do porodu. Mně třeba hlava šílela minulý týden, dávno po 17tt. Myslím, že snad jediné riziko, které by mohly signalizovat, je preeklamsie, ale když máš tlak v pořádku
… Jíš a piješ pravidelně? Spíš? Já jsem si třeba jistá, že mé nevyspání a celodenní pořvávání prvopotomka na tom má největší zásluhu.
Mně bolela hlava u dcerky a teď, u synů nikdy. Ale u dcerky asi fakt jen ten první trimestr, když tak vzpomínám. Zato fest, kolikrát jsem z toho i zvracela.
Tak vám moc děkuju holky
, spím a piju opravdu dost. Tekutiny si obzvlášť hlídám. Přijde mi, že se bolest stupňuje. Takže jak půjdu do poradny to tam doktorovi pěkně řeknu. Je to nesnesitelné a člověk se už na to i soustředí.
Docela mě mrzí, že velký krevní test na minerály a vůbec se dělá tak pozdě, v některých případech až když něco bolí
místo toho, aby se tomu včas předešlo a včas se braly vitamíny. To je naše české zdravotnictví ![]()