Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj devcata, chtela jsem se zeptat, uz me je tak 3 tydny spatne, je mi na zvraceni, parkrat jsem i zvracela v praci, ale ted uz je to lepsi. V ustech mam takovou divnou pachut, a picha me v podbrisku, stridave na prave a pak na leve strane a mam porad hlad. A tak 3 dny me boli prsa, ted momentalne nejvic to leve, kdyz lezim tak je to v pohode, ale jak chodim, stojim, nebo neco delam tak me to boli, pritel mi rikal, ze se mi zvetsili a ze jsou pevnejsi. Boli me to spise pod bradavkou. i akne se mi udelalo. Beru kys. listovou a vcera jsem si brala prasek Utrogestan. Snazime se uz od brezna a zatim se nam nedaro. Myslite ze bych mohla byt tehu? teh.test me vysel negativni. Menstruaci me ma dojit az 8.10 nikdy me prsa pred MS neboli, tak nevim. Treba si neco namlouvam. Dekuji za odpovedi
To je zvláštní, jsou to příznaky jako vyšité, ale tak brzo před menstruací? Byla minulá MS vůbec MS? Mně třeba naopak tentokrát prsa před MS vůbec nebolela, i když normálně bolí. Začala být bolavá až tak v 6.tt.
@ivulkaKM pokud by to mělo být starší těhotenství tak // by už nejspíš vidět byly. Kdyby to mělo být těhotenství z tohoto cyklu, tak by ti zas nebylo špatně, prsa by nebolela..Pokud bys to chtěla jo vědět, zašla bych na krev jako samoplátce, to je jistota.
Test jsi zkoušela? Buď sis něco vsugerovala, nebo minulá MS byla hnízdění a už jsi tak v sedmém týdnu.
Pardon, já špatně čtu, že test je negativní. V tom případě to asi těhotenství nebude, protože jestli by hormon hCg měl vyvolat tyto příznaky, test by ho už musel stoprocentně detekovat.
Podle mě to příznaky těhotenství nejsou. Pokud by ti hladina těhotenského hormonu stoupla natolik, že bys z toho zvracela a měla citlivá prsa, tak by to už těhotenský test musel stoprocentně zachytit. To píchání na obou stranách v podbřišku by mohla být spíš ovulace, nemáš ji třeba trochu opožděnou? Nepíšeš, jestli sleduješ ovulaci atd., proč bereš Utrogestan? Pokud Utrogestan bereš orálně, špatně ti může být i z něj. Já jsem utrogestan brala vaginálně a byla jsem jen trochu unavenější, jinak žádné vedlejší účinky. Prsa mě v těhotenství začala bolet až v 7. týdnu, to mi začalo i být špatně. Pokud máš MS dostat až za týden, tak to, co jsi vyjmenovala, nejspíš příznaky těhtenství nebudou, na takové příznaky je podle mě moc brzo.
Minulá ms byla taková jiná než normalne. Taková slaba a trvala asi 3 dny. Treba rano jsem tekla a odpoledne jen lehké spneni a to jsem mela uz 2 den. Treba jsem si to vsugerovala. další Test zkusím zitra rano, tak uvidime. Kéž bych byla, miminko si moc přejeme.
@ivulkaKM píše:
Minulá ms byla taková jiná než normalne. Taková slaba a trvala asi 3 dny. Treba rano jsem tekla a odpoledne jen lehké spneni a to jsem mela uz 2 den. Treba jsem si to vsugerovala. další Test zkusím zitra rano, tak uvidime. Kéž bych byla, miminko si moc přejeme.
Přeju, ať se brzo zadaří
. A proč teda bereš ten Utrogestan? A začala jsi ho brát stoprocentně až po ovulaci?
Utrogestan beru na upravení cyklu, protoze jsem mela nepravidelnou MS. Prasky beru 15-24 den. Ovu nevim kdy mam koupila sem si ovulacni testy a kdyz jsem se podle kalkulačky dívala kdy ji mam tak jsem to zkoušela obden a mela jsem tam jen jednu carku což taky bylo negativní. Takze nevim kdy ji přesně mam
Tak utroš je celkem driják. já po něm měla vždy příznaky. A dobře mi po něm teda taky nebylo.
Já jsem taky brala Utrogestan na upravení cyklu a bylo to úplně naprd. Měla jsem předtím hodně dlouhé cykly, ovulaci až okolo 20. dne cyklu i později, utrogestan mi dr. nasadila taky od 15. do 24. dne, jako tobě. Jenže Utrogestan zastavuje ovulaci (pokud k ní už do té doby nedošlo), on prostě uměle navozuje luteální fázi cyklu (tu po ovulaci). Takže jestli máš třeba podobný problém, jako jsem měla já (ovulace později), tak právě kvůli Utrogestanu k ní vůbec teď nemusí docházet.
Nechci tady plantat nějaké nesmysly, nejsem lékař, jen píšu svoji zkušenost: chce to nejdřív si vysledovat, kdy vůbec míváš ovulaci, a Utrogestan, když už, tak brát až po ní. Já jsem brala Utrogestan takhle nesmyslně 4 měsíce a k ničemu to nebylo, 4 měsíce jsem byla bez ovulace, navíc po vysazení U. se stejně vše vrátilo do starých kolejí (dlouhé a nepravidelné cykly), nicméně ty staré koleje byly aspoň s ovulací, takže jsem hned druhý cyklus po vysazení U. otěhotněla - ovulaci jsem měla až neuvěřitelný 39. den cyklu a je z toho naše dcera. Přeju hodně štěstí a hlavně pevné nervy při pátrání, co je vlastně pro tvé tělo dobré, jestli ti tento lék spíš teď to otěhotnění nebrzdí.
Tak doktor mi rekl ze při něm muzu taky otěhotnet a sestřenice ho brala taky na upravení cyklu a brala ho myslím jeden cyklus a splodili dceru tak nevim :-S jsem z toho zmatena
Taky jsem byla, ale když jsem ho brala 4 měsíce a 4 měsíce neměla ovulaci, tak jsem právě začala číst na netu, jak to přesně funguje, i jsem zadala dotaz do nějaké internetové poradny jednoho CARu a tam mi to jejich dr. vysvětloval. Zkus o tom něco načíst a třeba poprosit svého gynekologa, jestli by nemohl jeden cyklus sledovat, jestli k té ovulaci u tebe dojde (říká se tomu folikulometrie a někteří doktoři to dělají - třeba co dva dny sledují ultrazvukem, jestli roste, doroste a praskne vajíčko). Ale třeba to ani nebude potřeba, třeba máš ovulaci ještě před tím 15. dnem cyklu a třeba už jsi v tom ![]()
Tak uvidime, zkusím jeste počkat jestli se mi dostavi MS kdyztak se zeptám doktora. Od moji druhé sestřenice švagrová tak ta byla ve stejným týdnu jako ona a ta švagrová to treba na testu vůbec neměla ale mela to nejdřív v krvi a to byla uz v 5 týdnu. Tak uvidime. Kéž bych byla. Tak dekuji za rady. Uz půjdu spinkat tak dobrou noc děvčata