Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
moc ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti. Asi 6 let jsem brala HA, s přítelem jsme se rozhodli, že se pokusíme o miminko, přestala jsem tedy HA brát, po vysazení jsem asi 4 dny silně krvácela (HA jsem přestala brát v půlce platíčka, vím - blbost)a doteď, je to víc jak tři týdny, se menstruace nedostavila. Dělala jsem si asi 2 různé těhotenské testy (ty citlivější, co by výsledek měly ukázat 5-7 dní po oplodnění), vždy po týdnu a všechny vyšly negativně. Přitom mám hodně citlivé bradavky, je mi nevolno, pobolívá mě v podbřišku a občas se mi zatočí hlava a včera jsem trošku špinila, ale minimálně
Tak bych se chtěla zeptat, jaké jsou vaše zkušenosti? Je možné, že bych i přes negativní TT byla těhotná? Kdy zajít ke gynekologovi? Díky za odpovědi.
Řekla bych, že spíš ne. 4 dny krvácení po vysazení můžeš považovat za menstruaci. Po 3 týdnech je tedy na další MS ještě brzo. Ale i tak to může chvíli trvat, než se ti srovná cyklus, můžeš to mít trochu rozhašený (týden sem, týden tam…). Příznaky co máš mohou souviset s vyrovnávání hormonální hladiny, kdy se tělo „srovnává“ po vysazení HA.
Co se týče doktora, tak ten tě bude chtít vidět cca 14 dní po vynechání MS (tzn. 6 týdnů od 1.dne poslední MS). Pokud chceš vědět těhotenství dřív, tak si můžeš jít jako samoplátce nechat udělat krevní test (myslím že kamkoliv do nemocnice, kde mají laboratoř).
Ale vzdyt to krvaceni byla ms, to je jasne, ze kdyz vysadis prasky, tak to dostanes. Jinak ja mela prvni cyklus po vysazeni skoro 50 dnu, telu chvili trva, nez mu dojde, ze prisun hormonu skoncil a musi si vyrobit vlastni ![]()
Ahoj Dablice
mám úplně stejné příznaky jako ty, MS přišla na den přesně, ale trvala jen jeden den, bylo to spíše špinění. Ráno jsem si udělala test (negativní) a večer začla špinit. Druhý den po MS ani památky.Taky je mi občas zle, ale mám větší chutě k jídlu a stále hlad. A jsem hodně citlivá.Hodně se to podobá mému prvnímu těhu. Jen ty testy nic nepotvrdili, tak nevím, nejspíš budu muset počkat.
Ja bych rekla,ze to mas spis rozhazeny,ale zajdi k doktorce,at mas jistotu,pa
Ja bych rekla,ze to mas spis rozhazeny,ale zajdi k doktorce,at mas jistotu,pa
Myslíš? A čím to může být? Nikdy jsem neměla problém, od porodu nic neberu, malé jsou 2 roky. Před 3 týdny jsem byla na kontrole a vše bylo O.K
uvidíme ještě počkám
Já jsem někde četla že když se HA vysadí v půlce platíčka. Dojde většinou ke krvácení, ale nepočítá se to jako menstruace, v tom případě je to nyní týden nebo víc poté co bych to měla dostat.
Příspěvek upraven 08.07.10 v 13:04
me.ta.xas píše:
Myslíš? A čím to může být? Nikdy jsem neměla problém, od porodu nic neberu, malé jsou 2 roky. Před 3 týdny jsem byla na kontrole a vše bylo O.Kuvidíme ještě počkám
A nebo tehotna jsi a jeste je brzy na test…
nejednoduší cesta jak zjistíš zda si tehu nebo ne je zajít si na krev jako samoplátce to stojí 200-220kč výsledek do hodiny a máš to stoprocentní, krev ti naberou všude tam kde nabírají krev ..i v poliklinikách, nemocnicích
Ono hlavně ty testy, co ti mají detekovat těhotenství za 5-7 dní po oplednění, ty stojí za prd. Počkej tedy od posledního krvácení po vysazení prášků alespoň 28 dní a pak si udělej normální mamatest a nebo zajdi na krev. Ale dřív, jak za těch 28 dní (nebo spíš dřív jak po 12 dnech od oplodnění) to cenu nemá.
dablice1990 píše:
Já jsem někde četla že když se HA vysadí v půlce platíčka. Dojde většinou ke krvácení, ale nepočítá se to jako menstruace, v tom případě je to nyní týden nebo víc poté co bych to měla dostat.Příspěvek upraven 08.07.10 v 13:04
Tak to bych se i hadala. Pro telo je uplne fuk, zda vysadis po tydnu brani nebo po mesici, je tam stabilni prisun hormonu (pokud teda nemas trifazovou antiko, kde je kazdy tyden prisun hormonu jiny). Vysadis antiko, nastava krvaceni, kdyz ji vysadis hodne brzo, tak nemusi byt nejak dlouhe, sliznice jeste nestacila poradne dorust. Kazdopadne sliznice odejde, to beru jako „restart“ a zacinas od nuly, sliznice zase musi narust, musi se uvolnit vajicko, to taky neni hnedka.
Prvni den krvceni je zkratka prvni den menstruace a od toho se to pocetne odviji.
Jde i o to, ze pri brani HA se fakticky nejedna o menstruace, ale pseudomenstruacni krvaceni, to bylo primo i napsane v pribalovem letaku, neda se mluvit o nejake pravidelnosti cyklu, kdyz cyklus (ovulace) vubec neprobiha.
Ahojky!Tak abych se podělila o svou zkušenost. Vysadila jsem prášky po 7 letech na konci března,pak následovala 3denní MS a asi po 14ti dnech jsem začla mít první příznaky(citlivé prsa,bolesti v podbřišku…).Všechny TT ale byli negativní a první slaboučké // jsem objevila na mamatestu až 5.5.,to znamená 33 dnů po poslední MS! Přitom mi lékař říkal že k oplodnění pravděpodobně došlo 12.4. a test mi také nic neukázal… Takže si myslím že těhotná být klidně můžeš.
S testem bych teda ještě chvilku počkala. Držím palečky ať ti to vyjde tak jak si přeješ!! ![]()
moje zkušenost:v půlce května jsem dobrala antikoncepci, měla klasickou 7denní pauzu s krvácením, po nějakých dvou týdnech jsem měla ms znovu a týden na to jsem byla těhu, TP se mi vypočítaval od 1.6., takže těhu být můžeš, jelikož jsi přestala brát v půlce platíčka, o to je vyšší riziko těhotenství, jako kdyby jsi zapoměla prášek
Tak se mi přidal vodnatý výtok, může to být způsobeno hormonálními změnami po vysazení HA nebo těhotenstvím? Díky za odpovědi.