Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak holky byla sem u té dr. a napsala mi utrogestan a ať sem v klidečku úplně mi zvedla náladu a a 22.7 tam jdu snad srdíčko bude
Jsem domečka tak se měj te krásně
![]()
Karinkaaa píše:
Tak holky byla sem u té dr. a napsala mi utrogestan a ať sem v klidečku úplně mi zvedla náladu a a 22.7 tam jdu snad srdíčko budeJsem domečka tak se měj te krásně
![]()
![]()
![]()
Tak moooc blahopreju
![]()
Cekam prvni a uz vim, ze nebudu chtit druhe
Byla jsem ten typ holky, co si rikal, ze dite chce, co nejdele to pujde. Bohuzel jsem se ale zamilovala do partnera, ktery je o 10 let starsi a dite jeste nema. Od zacatku co jsme spolu o detech basni, kdyz nekde vidi dite hned se culi a chce si je chovat. Domluvili jsme se, ze tomu dame volny prubeh a za pul roku jsem otehotnela.
Co je nejhorsi, byl to pro me sok, i kdyz jsem vedela, ze to muze kdykoli prijit. Zacala jsem trpet depresemi z toho, ze prijdu o svuj stary zivot a i pri mem nizkem poctu pratel se uz z domu nedostanu a proste mi hrabne. Chodim k psychologovi, psychiatrovi a po malych kruccich se davam do kupy. Diteti jsem ale pripravena dat vse co bude potrebovat. Vim, ze to byla ohromna chyba a vim ze uz tohle nechci nikdy zazit. Vim, ze partner i kdyz ho moc miluju bude za cas vyzadovat druhe a ja se bojim ze bych opet polevila ve svych zasadach a opet byla na dne.
Proto me zajima, zda kdyz pak na sale reknu doktorum aby me sterilizovali, zda to jde.
Sterilizace je ale nevratná věc, nikdo nemůže vědět jak se mu život třeba obrátí naruby a po dítěti ještě zatouží. Myslím si, že zrovna nejsi v situaci, kdy jsi schopna tohle s naprostou jistotou vyřešit
,tím myslím, že psychicky na tom nejsi tak dobře, abys dělala takovéto rozhodnutí. Ještě bych být tebou hodně přemýšlela a probírala to s odborníky horem dolem
.
@BaMaK píše:
Jde, ale musíš si to zaplatit.
Je to tak. A zvaž rizika-si mladá, za pár let můžeš situaci vidět úplně jinak.To jak se cítíš nyní vůbec není směrodatný. A další těhotenství by bylo jen po umělém oplodnění-plně hrazeném tebou. Existují jiné antikoncepce, které jdou vysadit a můžeš otěhotnět.
Jednou tady byl deníček, kdy zakladatelka psala, že měla tři děti, táhlo jí na čtyřicítku, nesnesla antikoncepci, tak si nechala provést sterilizci. Manžel od ní odešel, ona si našla nového partnera.Ten neměl děti a moc je chtěl, ona s ním také-tak podstoupili asi dva pokusy o umělé oplodnění, bez úspěchu. Na další okus již nemají peníze. A varovala všechny, aby si takovouto nevratnou věc vždy pořádně rozmysleli.