Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den,mam dotaz ohledne tehotenstvi. delala jsem si dva tehotenske testy a vysli mi pozitivni,prvni ukazal silnejsi druhou carku aten druhy slabejsi. Nekde jsem se docetla ze pred menstruaci muze telo vylucovat podobny hormon jako hcg a tak me zarazilo jestli to testy neukazali jen proto. Byla jsem u dr. a ta mi rekla,ze nic nevidi, ze je to jeste brzy. take me poboliva v podbrisku jako kdybych me dostat menstruaci. doktorka mi rekla ze se mam setrit a byt opatrna. Ted mam ale strach ze jsem potratila,pravidelne kontroluji vytok,ale vecer jsem mela takovy nahnedly,vypadalo to skoro jako malickaty hnedy pucek, a ted mam strach ,ze jsem potratila. A pokud ano mela bych zacit nejak krvacet? nebo mit nejake priznaky? Jinak v podbrisku me poboliva porad. Mockrat dekuji predem za odpoved at je jakakoliv.
Ahoj, v tomhle ohledu může být opravdu odpověď jakákoliv. Já jsem v okolí byla za exota, protože jsem až do porodu na otázku - ty jsi těhotná? Odpovídala - já nevím, to se zeptejte toho prcka jestli ještě žije.
Těhotenství ze začátku může bolet jako před MS (já si takhle myslela u prvního že nejsem, protože mne bolelo břicho a špinila jsem), ale jak to vše nakonec dopadne musím (ač nejsem věřící) říct že je v rukou božích. A pokud už by to měl být potrat… Věř že je lepší teď než třeba za 4-8-12 týdnů…
Taky jsem u prvního těhotenství myslela, že musí přijít každou chvíli MS. Hodně mě pobolívalo břicho a prsa a špinila jsem. Když už to trvalo nějak moc dlouho, udělala jsem si testík a ten vyšel pozitivní. Když pak bylo na UTZ vidět srdíčko, tak mi doktorka radši předepsala léky na udržení těhu a ascorutin a špinění přestalo.