Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky všem, je možné, abych měla 5 dní po sobě na testu stejně slabunkou druhou čárku? Poprvé jsem testovala s Combi II. 10 a potom už jen s GS Mamatest 10, dnes jsem 30 DC. Jinak mě stále neidentifikovatelně popíchává v podbřišku, dnes mě bolelo břicho, jako by měla přijít skoro sem si tím byla jistá, ale nic nepřišlo, akorát mám bíly výtok, BZ teplota předvčerejšky 37°, včera 36,8°, dnes 36,85°, tělesná teplota se drží na 37,2°, dnes dokonce 37,3°, občas zabolí prsa (což se mi normálně vůbec nestává). . . příznaky nasvědčují těhu, ale ty testy mě strašně matou nevím, co si o tom mám myslet. . . Napadlo mě ještě, že se jedná o zbytkové HCG - na revizi jsem byla 31.5.2010, mimi se přestalo vyvíjet na začátku 9 tt. Na druhou stranu jsem si HCG pomocí testů kontrolovala a předtím, než se mi ukázal pozitivní, jsem měla testy negativní (cca 3 testy), tak jsem z toho zmatená, co si o tom myslíte vy??? Děkuju moc za jakoukoliv reakci. . . ![]()
já měla na začátku těhu taky jenom slaboulinkou čárku, a to opakovaně, raději bych se objednala ke gyn., aby ti nabrali krev a pak ti s určitostí potvrdí, jestli jo nebo ne
testy ale většinou bývají myslím falešně negativní než falešně pozitivní, pokud ses od té revize nechránila, pak to těhotenství možné určitě je, já osobně si dala po revizi 3 měsíce pauzu, ale známá otěhotněla hned druhý měsíc a takových případů bude určitě víc
Děkuju moc za odpověď a za názor, zkusím test ještě za pár dní nebo se objednám k doktorovi. . .
Ještě bych se prosím chtěla zeptat - kolikrát sis zkoušela testy a v jakém rozmezí, že ti vycházela slabá čárka opakovaně??? Děkuju moc. . .
Hezký večer.
Mám stejný problém. Revize 2.6.( zamlklý potrat v 11. tt.)Těhotenské testy (Mamatest) ukazují 3 dny stále stejnou slaboulinkou čárku, ale normálně viditelnou. Bazální teplota se drží na 37.Bojím se ale, že je to zbytkové HCG z minulého těhotenství.
Testovat budu zase ve čtvrtek, jestli dřív nedorazí MS..Břicho mně bolí jako když má přijít každou chvíli.
Já už si taky myslím, že je to zbytkové HCG, i když je fakt, že jsem testovala i před tím prvním pozitivním testem a nebylo tam nic. . . kdyby to nebylo těhu, tak bych byla ráda, kdyby konečně dorazila mrcha. . . kdoví, kdy přijde
tak dej pak vědět, jak si dopadla, ju?
Enner nevydržela jsem samozřejmě a testovala a čárka stále stejná, ale i BT stejná - 37. Vím, že ovulace byla zhruba před 10-11 dny. Také jsme se nechránili. Tak zase zítra..
Jdu nakoupit zásobu testů. Ahoj
Já už si připadala taky jak debil, pořád jsem byla v lékárně pro testy, pak už jsem poslala i kolegyni, připadlo mi, že si mě musí pamatovat, když su tam dvakrát do týdne
já jsem to po těch pěti dnech testování vzdala, právě ani nevím, kdy jsem měla ovulku
ale BZ pořád měřím, pořád se drží nahoře - dnes 37°… jinak jsem měla vždycky cyklus cca 26 dnů, tak kdoví kdy přijde mrcha (pokud přijde), dnes jsem 31 DC.
Střídám lékárny, do naší ale nejdu..
Koupila jsem si Mamatest, citlivost 25, předtím to byla citlivost 10, obávám se, že ráno tam nebude ani stín. Jsem 29 DC.Před těhotenstvím jsem měla cykly 23-27 dní.Teď fakt nezbývá, než čekat,MS může přijít mnohem později. Zítra s testováním také končím. Ovulační testy jsem si koupila na Mimibazaru. Nabízejí i těhotenské, hodně levně.
Tak to jsme na tom podobně
ten mamatest 25 zítra ráno rozhodne, držím pěsti, ať ti vyjde pozitivně a jestli ne, tak příští cyklus to prostě musí vyjít, ať se děje, co se děje
a rovnou oběma
taky jsem přemýšlela, že bych zkusila ty ovu testy. . . na druhou stranu si říkám, že měření BZ pro zjištění ovulace by mohlo stačit. . .
Eneer – testy jsem si dělala každý den (i dvakrát ) a slaboulinkou čárku jsem měla asi 4 dny za sebou, pak začala zesilovat, ale to už mě bylo jasný, že je to tady Nejlepší je opravdu odběr krve, tam ti to řeknou na stopro. Zajímavé k těm testům ještě je, že nejvíc viditelná byla na opakovaných Mamatestech, když jsem si koupila nějaký dražší citlivější, tak tam byla nepatrná. Myslím, že ten Mamatest bohatě stačí a dražší jsou dle mého zbytečně vyhozené penízky. Držím palečky ![]()
Ahojky, večer jsem začala špinit, myslela jsem, že do rána MS přijde na 100%. Ale jen min. špinění, BT ráno 37, Mamatest 25 - čárka výraznější, než u Mam. 10. Pokusím se nafotit. ![]()
To Kenja: Aha, tak to jsi měla dost dní slabou čárku, u mě je to ale asi pasé, včera jsem dělala Rapiclear 10 a čárka nikde, takže to bylo pravděpodobně zbytkové HCG. . . už aby aspoň dorazila mrcha. . .
To Maalex: Teda, to vypadá nadějně! To špinění mohlo způsobit zanizďování vajíčka a pokud čárka sílí, tak je to víceméně jasný! Moc držím palečky, aby ti to vyšlo
máš eště nějaké příznaky???
Eneer, 3 dny mně bolí hlava, břicho, to moc těhot. příznaky nejsou.
K doktorce určitě zatím nepůjdu. A ty máš BT pořád vysokou? Třeba byla ovulace později.