Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
v sobotu 11.září jsem se milovala se svým přítelem, bez ochrany a šlo to do mě. Já beru antikoncepci Mercilon, ale v té době jsem, brala antibiotika na zanet močáku Nolicin a doktorka mi řekla, že antikoncepci ovlivňuje. Poslední dva dny je mi kazde rano spatne od zaludku, takovej pocit na zvracení. Myslíte si, ze muzu být tehotná? kdy si mam udelat tehotenský test?přisti tyden bych mela dostat menstruaci ve čtvrtek. mame s přítelem oba nervy, jestli jsem nebo ne.
Ahoj Teri,těhotná být můžeš i nemusíš. Těhotenský test si udělej nejdříve v den plánované menstruace a zkus si měřit BT. Pokud ji budeš mít min. 18 dní vysokou, je velká pravděpodobnost, že těhotná jsi.Mimčo byste s přítelem chtěli???
Terisku, pokud 11. září bylo jediné milování bez ochrany, tak už by teď na testu mohlo být vidět, zda jsi těhotná.
Ale myslím, že pravděpodobnost je malá. Antikoncepce má většinou více „barikád“ proti otěhotnění- tedy blokuje ovulaci a navíc vytváří nepříznivé prostředí pro přežití spermií. A pokud máš pravidelný cyklus /což s antikoncepcí ano/ a já dobře počítám, tak poslední MS byla 2.9.- a i kdyby k ovulaci došlo, tak by pravděpodobně byla až kolem 16.9.
Samozřejmě, že náhoda je blbec a stát se může cokoliv, ale moc držím palce, ať to není tvůj případ, pokud je miminko nechtěné!
mno chteli,ale ne ted, jelikoz si ho nemůzeme dovolit - finance a tak:-( jinak ja bych rada mimčo chtela, toužím po nem, ale kvůli financím to ted nejde
dekuji moc vam vsem, mno ted na miminko nemáme, ale chteli bysme časem az na tu budou finance a bydlení, ja studuji vysokou a pak prechazim na dalkove abych u toho mohla pracovat takze mimco prichazi v uvahu tak za tri roky, aby bylo zajistene a melo vse co potrebuje.
Ahoj, já jsem lajdák na antiko, kolikrát jsem zapomněla vzít třeba i 3 dny a nikdy jsem těhu nebyla. Po vysazení až za 4 měsíce, tak držím palce, ať je to v pohodě.
tak já jsem také brala Mercilon a to cca 4roky. Fakt jsem to flákala
a nikdy jsem těhu nebyla. Ale každá ženská to má jinak, pokud nepřijde ms, tak si udělej testík.
tak jsem si v patek delala test a byla tam jen jedna čarka, takže je to snad v pohodě…ale prala bych si už mít vše zarizene atd abysme si to mimco poridili:-)
Nebuj Teri, ono to vše přijde ve správnou dobu. Zatím pěkně studuj a zařizujte bydlení, ať se to mimčo má na co těšit ![]()
Děkuju, doufam,že ten čas přijde. Vím, že nejlepší je si pořídit miminko dyž uz máte bydlení a praci, tudiž i finančně zabezpečeni, abysme to malé užili:-)
mno to jo, tak zatím budu pořád brát HA, ale bojím se toho, aby pak nemela problémy s tím otěhotněním, jelikož plno znamých v mém blízkém okolí mělo problémy s otěhotněním…
Můžu mít prosím dotaz, když jsem menstruaci dostala 2 dny,,po té,, znamená to že nejsem těhotná?