Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky. Chtěla bych se zeptat na váš názor na svůj problém… je možné, že jsem těhotná, když jsem měla menstruaci??? Většinou mívám cyklus tak 32 - 34 dní. ale minulý měsíc jsem dostala menstruaci 27. den a byla trochu slabší a kratší než obvykle. Od té doby mám hodně citlivá prsa, napnutá a dost se mi zvětšily, takže jsem si musela nakoupit větší podprsenky, protože mi ze všech původních prsa „lezou“ ven
taky jsem si všimla (a ne jen já
), že jsem pořád děsně podrážděná, protivná a dokážou mě vytočit úplné maličkosti. Potom před další menstruací se k tomu ještě přidala bolest v podbřišku. Ani jsem nad tím moc nepřemýšlela, protože jsem si to vysvětlila jako úplně normální PMS. Asi týden nato menstruace skutečně přišla, ale opět asi 28. den cyklu a trvala pouze dva dny a potom ještě dva dny špinění. To u mě nebývá obvyklé, většinou tak čtyři dny docela silně krvácím a potom ještě tak dva dny slabší menstruace. Pořád jsem tomu ale nepřikládala význam, ale teď už mám tři dny po menstruaci a v podbřišku mě stále pobolívá, žádná hrozná bolest, že by se to nedalo vydržet, spíš takové pnutí, jako to bývá obvyklé při menstruaci a těsně před ní… A navíc taky pozoruji, že jsem v poslední době strašně ospalá a bývá mi trochu špatně. Ne moc a ani jsem nezvracela spíš jen tak lehce nevolno. Tak mě napadlo, jestli bych nemohla být těhotná… S přítelem bychom miminko oba moc chtěli, ale zatím jsme to neplánovali. HA jsem vysadila před dvěma lety a od té doby praktikujeme přerušovanou soulož. Vím, že by bylo nejlepší řešení udělat si těhotenský test, ale bojím se, že budu zklamaná
U nás je to totiž trochu složité, jsem po vysoké v první práci a ještě mi běží zkušební doba. Navíc pracuju ve zdravotnictví, takže bych v případě, že bych čekala mimi musela hned na nemocenskou. Takže cíleně se snažit otěhotnět by bylo v našem případě dost nezodpovědné. Ale kdybych už těhotná byla…
Víte jak to myslím?!
No… ale stejně počítám s tím, že nejsem. takže si na miminko asi ještě budu muset počkat…
Co myslíte??? mám si zkusit udělat test??? nebo je to úplně zbytečné??? Pokud mi někdo budete chtít poradit, budu moc ráda a předem děkuju. A omlouvám se za ten rozsáhlý popis ![]()
Test si nedělej je to zbytečné
jestli jsi těhotná zjistíš jedině bez něj tím, že ti tady holky řeknou že jsi nebo nejsi ![]()
Každopádně zkus test. V lékárně se dá koupit Mamatest, jsou tam dva testovací proužky. Anebo i v drogerii, tam také mají testy.
Udělej si test po ránu s ranní moči a uvidíš. Přeji štěstí!
Příspěvek upraven 18.10.10 v 23:52
Slabé špinění místo menstruace může být i klidně když jsi těhotná.Já to tak měla ještě třikrát. příznaky máš, to ano..Když už jsi dvakrát měla tak pofidérní MS, proč si nekoupíš test - dítě přece chcete..
Já než bych tohle napsala, tak bych ho radší koupila..
Pokud si nechceš dělat test, tak budeš muset počkat na první pohyby ![]()
Myslím, že těhotná nejsi a test by sis měla udělat. Můžeš se samozřejmě udržovat v příjemné nejistotě, ale to ti do břicha mimino stejně nepřičaruje ![]()
Petra Z píše:
Michaelkkkooo–ty ty ty
Promiňte nedalo mi to ![]()
Michaelakkk píše:Petra Z píše:Promiňte nedalo mi to
Michaelkkkooo–ty ty ty
Chápu ![]()
Petra Z píše:Michaelakkk píše:ChápuPetra Z píše:Promiňte nedalo mi to
Michaelkkkooo–ty ty ty
Já teda ani omylem.
Tyhle rádoby vtipné odpovědi si nechte do nějaké diskuze pro puberťáky.
Pokud není v mých silách do tématu přispět něčím rozumným, nepřispívám!
Zakladatelko, nevšímej si toho, v poslední době jsou tady nevhodné odpovědi běžné, co už naděláš, na blbce natrefíš všude.
Jak na tom opravdu jsi, ti řekně jedině test ![]()
Tady ti asi nikdo nic jiného než test neporadí. Pokud jsi do teď měla MS pravidelně a se stejným průběhem, tak to, že tomu už podvakrát bylo jinak, něco znamená. Můžeš být těhotná, ALE můžou to být i nervy. Píšeš, že ti ještě běží zkušební doba, takže jsi nedávno nastoupila. Může to být právě i ten stres z nového zaměstnání. Každopádně tím, že si test neuděláš, vlastně ničemu nepomůžeš. Buď jsi těhotná a budeš se zbytečně vystavovat v práci riziku, nebo těhotná nejsi, máš poruchu cyklu a tu by bylo taky dobré řešit co nejdříve. Tak ať to dobře dopadne, zítra písni, jak vyšel test ![]()
udělej si test.. je to bud a nebo… zklamaná.. no pokud těhu nejsi, tak příjde ms a budeš stejně zklamaná, já bych raději věděla, zda ano či ne… plané naděje jsou snad nejhoší
Michaelakkk píše:
Test si nedělej je to zbytečnéjestli jsi těhotná zjistíš jedině bez něj tím, že ti tady holky řeknou že jsi nebo nejsi
panebože kolik takových diskuzí tu denně vzniká??? My přece nejsme jasnovidci… Chceš mít jistotu? Udělej TEST
ahoj, skoč si koupít testík, moje ségra to měla 3 měsíce a byla těhulka.