Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mně je zle v autě, ale v letadle mi je OK.
Je to asi malý pytlíček, to by mohlo projít, jen na to upozorni, že to máš. V nejhorším ti to vyhodí…
@pajuskawolfu píše:
Dobrý den, nevíte jestli si můžu vzít cholagol do letadla? Letím poprvé a cholagol mi dost pomaha na žaludek a popravdě tam nechci zvracet. Děkuji za odpověď
Určitě.
Jen to dej zvlášť a ukaž jim to, my jsme brali léky i oční kapky a o. k.
@Russet to neni pytlicek, ale kapky.. No ja si veznu kynedril, ale vaham právě jestli radsi si nevzit jeste cholagol. Letadlem poletim poprve tak nevim.
@pajuskawolfu píše:
@Russet to neni pytlicek, ale kapky.. No ja si veznu kynedril, ale vaham právě jestli radsi si nevzit jeste cholagol. Letadlem poletim poprve tak nevim.
Ale i ty kapky jsou v malém balení. Já mám v autě kinetózu odmala, ale letadlo mi nic nedělá. Ani loď. Letěla jsem 3× a vždy jsem si to užila. Letíme za pár dní, tak uvidím, jestli pokus číslo 4 bude taky takový. Každopádně to ukaž, měj to v originálním obalu.
Opravdu ti to pomáhá na kinetózu? Prý je to mírně projímavé. To bych teda nechtěla… ![]()
Musíš to dát do toho zip-sáčku, v pohodě to projde. Ale teda zaráží mě, že ti to zabírá na kinetózu, vždyť je to lék na žlučník.
já jsem si ho párkrát vzala po mastném jídle a řekla bych, že teda je to mírné projímadlo.
A jinak tě uklidním, já musím v autobuse, v autě sedět vepředu, koukat před sebe a stejně je mi skoro vždycky blbě, ale v letadle vůbec nic, ani když byly turbulence. Tam spíš trpím na praskání v uších, ale to vyřeší bonbony.
Cholagol ma 10 ml, takze neni problem ho dat k ostatnim lekum a tekutinam do sacku. Ale popravde me dost prekvapuje, ze ti pomaha na kinetozu. Ja ho beru na zlucnik, kdyz po nejakem jidle citim tlaky a nemam k dispozici Algifen nebo No-spu. On pusobi lehce spasmolyticky, uvolnuje hladke svalstvo, ale proti zvraceni neni ani nahodou. Naopak po nem velmi casto pali zaha. Jestli te trapi kinetoza, tak spis Kinedryl nebo Travel Gum. Mne v buse byvalo spatne ale v letadle nikdy.