Můžu dát dítě do školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9023
13.9.20 09:42
@Jolynka píše:
U nás do školy děti s rýmou nebo kašlem nesmějí. Dcera má právě jen rýmu a zůstala v pátek doma, asi i zítra ještě. Stále smrká.
Šla jsi s ní k Dr nebo jak jsi řešila, že nemůžeš do práce? Pokud tedy nejsi sama pro sebe :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33196
13.9.20 09:46
@bublinek píše: Šla jsi s ní k Dr nebo jak jsi řešila, že nemůžeš do práce? Pokud tedy nejsi sama pro sebe :lol:

Dotaz sice nebyl na mě, ale taky mám teď rýmovatý dítě. K doktorce s takovými věcmi nechodíme, mám HO, tak normálně pracuju a dítě se přes den plácá u televize a jiných zabavovacích aktivit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
13.9.20 09:48
@VlčiceFairy píše:
A s rýmu do školy může nebo musi byt ditko absolutně zdravé?

U nás s rýmou nesmí, muselo by mít potvrzení, že je rýma z alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
13.9.20 10:08
@Svistice píše:
Dotaz sice nebyl na mě, ale taky mám teď rýmovatý dítě. K doktorce s takovými věcmi nechodíme, mám HO, tak normálně pracuju a dítě se přes den plácá u televize a jiných zabavovacích aktivit.

díky, tak tedy cílím na matky, které nemají možnost HO a už nemají dostatek dovolené :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.9.20 10:21
@bublinek píše:
díky, tak tedy cílím na matky, které nemají možnost HO a už nemají dostatek dovolené :mavam:

Tatka deti ted vybira nocni v CR, takze pres den je doma, spi, ale je doma. Maji planovane, ze vycestuji za hranice. Jestli to zas covid nepokazi. Pak by nastalo reseni, ze dite ma tel. a zustalo by samo doma, kdyby slo pouze o kasel nebo rymu. Delam teda pres cestu od domu, takze si muzu vybehnout, kdy chci. Berou si kazde rano jeden vitamin C. Zatim se nic nekona. Snad to i zustane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16381
13.9.20 10:23
@bublinek píše:
díky, tak tedy cílím na matky, které nemají možnost HO a už nemají dostatek dovolené :mavam:

Mám od minulého týdne prvňáka doma (teplota, rýma), doktorovi jsem volala a instrukce byly „přijeďte si pro očr, jestli potřebujete, my dítě vidět nepotřebujeme, pokud budou horečky 5 dnů nebo se bude horšit stav, zavolejte“.
Takže vše čistě na důvěře (je teda pravda, že doktor ví, že bezdůvodně k němu nechodíme). Teď přemýšlím, jestli si vyžádat, aby ho doktor prohlédl, protože to zítra na školu ještě není, rýma sedá do kašle - nic vážného, spí klidně, přes den jen párkrát zakašle, ale dutiny má pořád zacpané, dostával Sinupret, kapky do nosu, sprej s mořskou vodou, vitamín C, teplotu jsem nesrážela - měl tak 37,5, stříkám mu Eucasol. Ale předpokládám, že když se jeho stav nijak extrémně nehorší, tak mi doktor řekne, ať ho tedy ještě nechám pár dnů doma a že rýma už dávno není na týden, ale na delší dobu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14212
13.9.20 12:06
@bublinek píše: Šla jsi s ní k Dr nebo jak jsi řešila, že nemůžeš do práce? Pokud tedy nejsi sama pro sebe :lol:

Dceři je 14 let, takže ať bych to měla jakkoliv, tak na ní už mi nikdo nic nedá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15447
13.9.20 12:24
@Jolynka píše:
Dceři je 14 let, takže ať bych to měla jakkoliv, tak na ní už mi nikdo nic nedá :)

Tak pokud by měla vysoké horečky, tak ti doktor očr klidně napíše,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14212
13.9.20 12:30
@ivašot. píše:
Tak pokud by měla vysoké horečky, tak ti doktor očr klidně napíše,

Ona má jen rýmu, normálně by do školy šla, ale teď ji tam prostě nepustí. Jinak já normálně pracuji z domova, ale zrovna teď docházím na rekvalifikační kurz, tak doufám, že ani žádné horečky nenastanou, potřebuju to dokončit. Denně mám strach, kdy tam u někoho zjistí covid a kurz zruší :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
13.9.20 12:32
@Jolynka píše:
Dceři je 14 let, takže ať bych to měla jakkoliv, tak na ní už mi nikdo nic nedá :)

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15447
13.9.20 12:34
@Jolynka píše:
Ona má jen rýmu, normálně by do školy šla, ale teď ji tam prostě nepustí. Jinak já normálně pracuji z domova, ale zrovna teď docházím na rekvalifikační kurz, tak doufám, že ani žádné horečky nenastanou, potřebuju to dokončit. Denně mám strach, kdy tam u někoho zjistí covid a kurz zruší :roll:

Tak rýmu zvládne sama :kytka:
Třeba u holky na gymplu patrně rýmu rešit nebudou, v pátek mi dcera říkala, ze kamarádka má parádní rýmu, normálně byla ve škole a za celých 6 hodin to źádný učitel neřešil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14212
13.9.20 13:38
@ivašot. píše:
Tak rýmu zvládne sama :kytka:
Třeba u holky na gymplu patrně rýmu rešit nebudou, v pátek mi dcera říkala, ze kamarádka má parádní rýmu, normálně byla ve škole a za celých 6 hodin to źádný učitel neřešil :think:

Dcera chodí na základku a mají teď v pravidlech, že když zjistí, že má dítě příznaky (rýma, kašel), tak ho dají do izolace a rodič si ho musí vyzvednout. Kdybych nechodila na ten kurz, tak bych to riskla, že to třeba projde, ale jelikož jsem na kurzu, tak nemůžu pro dceru pak dojet, tak ji raději nechávám rovnou doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
13.9.20 13:45

@Sára 1 d ívejmy jsme to teď měli minulý týden.
Sotva odchodili týden jeden ve škole a druhej ve školce aniž to jelo… kašel, rýma :nevim: odnesla to rok a půl stará holka a chlap.Dost mě to…se*e, ale co naděláš. Potřebuju taky aby kluk chodil do školy, když už půl roku z první třídy měl doma :roll: než to nedej bože zase zavřou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11288
13.9.20 14:55

Dcera v pátek rýma, včera smrkala celý den, dnes už skoro nic. Zítra ji do školy pošlu. Je v 1. třídě, s každým zasmrkanim ji doma držet nebudu… Otázkou je, zda ji neposlou domů :lol:

Má totiž trochu odřený nos, takže je poznat, že týmu měla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15566
13.9.20 15:27
@Jannys píše:
@Sára 1 d ívejmy jsme to teď měli minulý týden.
Sotva odchodili týden jeden ve škole a druhej ve školce aniž to jelo… kašel, rýma :nevim: odnesla to rok a půl stará holka a chlap.Dost mě to…se*e, ale co naděláš. Potřebuju taky aby kluk chodil do školy, když už půl roku z první třídy měl doma :roll: než to nedej bože zase zavřou.

Já to vidím na mladším, že ten půlrok mu strašně chybí. Potřebuje školku, kolektiv. Pokud se to bude opakovat, tak… Já jsem teda zvyklá, že děti jsou víc nemocné než zdravé, ale teď je to teda problém. Normálně mi hlídala babička, ale na jaře mi jest přestali. V létě pohlídali, ale teď, jak se zhoršuje situace, tak myslím, že nepohlidaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí