Můžu dát nurofen?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
62
15.10.09 08:40

můžu dát nurofen?

Chtěla jsem se zeptat: můžu dát dvouleté dcerce na noc trochu nurofen sirupu? Dcerku evidentně v noci něco bolí, pořád fňuká, a mele se, tipuju to na zuby, ale nevím to jistě, tak jsem jí dnes dala nurofen, a spala trochu líp.
Nenavykne si na to? Jak často ho můžu dávat, když si nejsem jistá co jí vlastně bolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5532
15.10.09 08:49

Ahoj,
já při růstu zoubků dávala na noc panadol baby sirup. Žádné následky to na dětech nezanechalo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
15.10.09 09:04

My máme doma několik druhů sirupů - Panadol Baby, Nurofen, Brufen, Ibalgin Sirup a dětem ho dávám pokud jsou nemocné, nachlazené nebo rostou zoubky.

Návykové to určitě není a každý sirup asi působí jinou dobu, ale Nurofen prý účinkuje 8 hod. Při vysokých teplotách se dá kombinovat např s čípky - dáš sirup, za 4 hodiny čípek ...... ale to určitě víš.

Teď měla Karoli 38,3 tak jsem se bála jí něco dát, ale nakonec jsem jí dala 1 ml sirupu (mohla mít 2,5 ml, ale nechtěla jsem to do ní rvát v takovém množství i když by jí to určitě neublížilo) a bylo to v pohodě, strašně rychle to zabralo.

Kubík bývá někdy před nachlazením nebo při mírném nachlazení taky takový podrážděný, v noci se často budí a někdy kňourá a taky to řeším sirupem před staním! Většinou to stačí 1-2 dny a je zase v pohodě!

Přeji klidné, pohodové noci a zdravou holčičku :wink: :wink: :wink:

• Citovat
  • Upravit
3076
15.10.09 13:44

Mispulko, taky dávám, rostou malýmu trojky už třetí týden, je to masakr, takže sem tam dám, nezvládá bolestí usnout, pak řve už jen únavou. Po Nurofenu do 10 minut spí. Ale nechávám to když už nic jinýho nepomáhá a on opravdu není nijak k uklidnění, ne preventivně na noc, to bych mu to musela dávat pořád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
15.10.09 13:47

Davam treba pri zvysene teplote u rymy nebo u rostoucich zubu, ne ale vzdy a ne celou davku, kterou muze dostat. Napr. muze 3ml a dam jen 1,5ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.10.09 20:54

Děkuji za odpovědi.
Kdybych jistotně věděla, že t jsou zuby, tak bez přemýšlení taky dám, ale když já nevím…
A ještě za jak dlouho sirup zabírá? Do půlhodiny?
Nepříhlášená Mišpulka

• Citovat
  • Upravit
21978
20.10.09 20:26

No, já bych v tomhle případě asi váhala… Pokud jí celý den nic není a jen v noci se mele a fňuká, může se jí prostě něco ošklivého zdát - v tomhle věku na to děti už dost trpí - naše malá už hodně povídá, takže to někdy v noci vypadá tak, že pláče, kroutí se, tluče se hlavičkou o postýlku a k tomu ze spaní třeba nadává králíkovi, ať nezlobí, nebo tak něco… kdyby nemluvila, taky bych si myslela, že ji něco bolí… Takže já bych se asi řídila tím, jaká je přes den, to se spíš pozná, jestli na ni něco neleze.

Bohunka _______________
Helenka, 2,5 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
23.4.17 21:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
8.2.19 10:43

Ahoj, než se dostanu do lékárny, mám otázku na nurofen junior, takové ty žvýkací tablety. Syn, 4 roky, 18 kg. Nemůže nurofen sirup a po čípku ho pálí zadek a začne hysterčit jen se o čípku zmíním. Zavést ho je boj. Viděla jsem reklamu na ty žvýkací tablety, ale jsou od 7 let a 20 kg, ale obsahují 100 mg ibuprofenu a čípky víc, 125 mg. Teď přemýšlím, v čem je rozdíl? Kdyby v těch tabletách bylo účinné látky víc, tak to chápu a šlo by to třeba rozpůlit, ale takhle? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
8.2.19 10:45

@bartoel1 zeptala bych se v lékárně nebo zavolala dětskému lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
8.2.19 10:51

Já je synovi dávám už taky od cca 4 let (má podobné proporce jako ten váš) . Paní magistra z lékárny říkala že by to neměl být problém, ale radši se zkus zeptat, uvidíš jestli ti to potvrdí. Případně dávám půlku tablety Panadol Novum, ten mu zabírá super (záleží jestli by to zvládl spolknout). Případně jsou tabletky od Paralenu a ty jsou od 3 let. Dají se podrtit a s trochou sladké šťávy na lžičku, kdyby nezvládl polykání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
8.2.19 11:19

a nemůže to jen souviset s uměním/neuměním žvýkat? já už nevím odkdy dcera žvýká :) A taky neznám ty žvýkací tablety, jestli by byl problém při spolknutí.......

@bartoel1 píše:
Ahoj, než se dostanu do lékárny, mám otázku na nurofen junior, takové ty žvýkací tablety. Syn, 4 roky, 18 kg. Nemůže nurofen sirup a po čípku ho pálí zadek a začne hysterčit jen se o čípku zmíním. Zavést ho je boj. Viděla jsem reklamu na ty žvýkací tablety, ale jsou od 7 let a 20 kg, ale obsahují 100 mg ibuprofenu a čípky víc, 125 mg. Teď přemýšlím, v čem je rozdíl? Kdyby v těch tabletách bylo účinné látky víc, tak to chápu a šlo by to třeba rozpůlit, ale takhle? :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
8.2.19 11:26

@Anik. Teda teď jsem se musela podívat, ale to nejsou žvýkačky, ale rozpustí se v puse a spolknou se. My jsme nepřišli s paní v lékárně na nic proč by to nemohli mladší děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí