Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky,žádám vás o radu. M8me skoro 5 letého synka, který od jednoho roku trpí na záněty průdušek, navíc je alergik na venkovní plísně, psi a kočky..... naalergii bere léky, ale každý rok užíval tak 5× antibiotika.Letos zatím v únoru , ale mezitím jsme měli 2× virozu, naštěstí bez antibiotik… dneska jsem ho nedala opět do školky protože od pátku kašle a rýmuje… většinu těchto viroz chytne právě ve školce kam chodí dost nachlazené děti… ale to není to důležité. Žádala jsem dětskou doktorku již mnohokrát o krevní testy na imunitu, ale vždycky mě odbyde tím že Tomík má prostě sklony být často nemocný…
Proto se ptám, kdybych zašla na imunologii nebo někam kde berou krev, myslíte že by ji malému vzali i bez doporučení lékaře?
Chtěla bych mít jistotu že je jeho imunita normální, stabilní… takhle si myslím že ji má oslabenou. Četla jsem dost článků kde zkušenosti říkaj, že se na posílení imunity dávají speciální léky...... a dětem to pomáhá.
Nám pomohl jedině Wobenzyn, žádné jiné vitamínky pro děti..... prosím poraďte. A platí se za odebrání krve na vlastní žádost, je to vůbec možné, aby mi někdo v tomto vyhověl..... moc děkuji za váš čas a rady…
A chodíte na alergo? Syna na imunologické vyšetření poslala alergoložka. M.
Nejlepší bude, když obvoláš pár imun.ambulancí ve svém okolí a zeptáš se, zda vás příjmou. Jinak já tam šla se synem s doporučením z ušního (měl zvětšené uzliny na krku a na ORL řekli, že tam nic od nich není a ať jdeme na imunologii), normálně jsem tam zašla, sestřička nás objednala a já měla v ruce jenom tu zprávu z ušního, kterou stejně vidět nechtěli. Hodně štěstí M
Hele ono je to nejspis stejne k nicemu.
Z krve zjistitelne imunodeficity jsou dosti vzacne a projevovaly by se tezkymi infekcemni hned v kojeneckem veku, vetsina tehlech casto nemocnych deticek ma krevni testy OK a jak navstevy imunologa, tak papkani vsech moznych podpurnych preparatu jim nijak nepomuze.
presne jak pise Pudla, hledalo se v cem to je, pak ze je imunita zblaznena a misto cizich viru nici vlastni telo, prasky na to nejsou, maximalne ty suseny „bacily“ co se cucaji a to je na prd
Ahoj, starší syn měl minulý rok v první třídě 150 zameškaných hodin a přišlo mi, že snad skoro celý rok prokašlal, tak jsem to řešila s pediatrem a dostali jsme Broncho Vaxom. Nejlepší prý to je brát na podzim a mělo by to účinkovat po celý rok. Je to přímo imunoterapie dýchacích cest, tak se na to zkus zeptat u doktora.
od koho má léky na alergie?
Chce to alergologii a tam by měli pomoct dál
A mezi náma jedni říkají, že děti nemá cenu řešit po této stránce, že to nic moc nevypovídá. A pak je názor, že se to má řešit od mala.
Ovšem preparáty typu Ribomunyl atp (napsala holkám pedra a alergolog se zděsil plus teda nám mohl ovlivnit výsledky krve aktuální) jsou prej krátkodobější než že by to mělo trvalejší vliv.
Plus jako obě braly Echinaceu. Báře zabrala, tak jsem to chtěla dát i Anetě. A alergolog mi jí dneska zakázal ze stejného důvodu, že to může ovlivňovat výsledky.
Z důvodu častých respiračních nemoci (loni od říjnap rakticky do května června) jsme prošli kolečko doktorů - pedra mě hnala na potní test, pak ORL s mandlema a na alergo nechtěla. Já se tam domluvila se svou dr, krev jí nabrala s tím, že podle výsledku si necham napsat papír od pedry.
Vyšlo to, poslala pedře výsledky s doporučením ledování, takže mi pedra napsala papír na alergo a chodíme. Bere antihistaminika, má tu dýchátka pro potřebu (zatim nepoužito, zato teď mi antihistaminika došla a za dva dny neužívání se Anetka rozjela slušně a po nasazení se zas zlepšila). Plusj í rovnou nabrali i na potraviny (potěš koště, po kontrolních odběrech se budem bavit o gastroenterologii).
Samozřejmě upozornili, že výsledky nemusí být zcela přesné, že se to pořád vyvíjí a co není te´d se může prokázat později (protože se neprojevily pyly, na které evidentně reagovala) a naopak. Ale sledovat t ochce.
Add Broncho vaxom. Brala jsem ho v zimě/na jaře (během 4m jsem měla 4 atb s jedním velkým astmatickým záchvatem) na doporučení alergoložky a teď mi začíná klasické období a bohužel. Ale jinak je chválenej dost a navíc kdoví, třeba to nebude tak hrozné:)