Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chci se zeptat, jestli vaše dítka u vysokých teplot zvrací?
Náš malej má od včera kolem 39st. neustále. Srážíme, ale dost to vyzvrací.
Stěžoval si na bříško a na čurání, tak jsme vzali moč do skleničky a jeli do nemocnice. Tak moč má v pořádku, ale prý má hodně zarudlý krček a mudra říkala, že jakmile začne zvracet, ať přijedeme…
Samozřejmě, sotva jsme vystoupili doma z auta, tak začal…nic hrozného, ale jednou večer a dvakrát v noci, jednou teď ráno. Teď dopoledne jsem do něj po lžičkách nasoukala jeden hrneček studeného čaje a pár kousků rohlíku.
A zatím ťuk ťuk to udržel.
Tak mi právě příjde, že zvrací, když se nám nedaří srazit tu teplotu. Myslíte, že to tak někdo má? Kamošky mi tvrdí, že to k teplotě není ![]()
ALe jakmile mu srazíme, tak je celkem v pohodě…, mám strach,aby neměl znovu zánět žaludku, achjoj.
Bylo to spíš takové postěžování po probdělé noci jedné vystrašené mámy ![]()
hoj,
mam za sebou podobnou noc- Mates zvracel poprve vcera dopol- bez zjevne priciny, do vecera jeste nekolikrat- vyletela mu horecka ke 40…srazila jsem, ale zacal si stezovat, ze ho boli hlava
takze to srazeni asi nebyl dobry napad…
v noci zvracel jeste dvakrat a jednou brzy rano…od te doby klid…dokonce mel chut na lizatko, tak jedno slizal )asi mu chybela energie nebo nevim)
s tim zarudlym krkem- u mrnat se zacinajici angina projevuje prave zvracenim, tak mozna proto te Dr upozornovala…
drzim pesti, at je maly co nejdriv ok…
Lucko .. Ada mi zvracel asi az do 3 let pri kazde vetsi teplote ![]()
A jak srážíš teplotu? dáváš čípky nebo nějaký sirup? Moje malá nesnáší chuť sirupů a potom mi zvrací, takže dávám jen čípky.
Adys, fakt? - to se mi ulevilo ![]()
cancerka, sirup Nurofen v čaji a po lžičkách a zkusila jsem Paralen čípek.
Mám už dávat dva, když váží 15kg???
Tak zkus změnit nurofen na panadol, nebo dávat jen čípky, aby jsi zjistila, že to nezvrací z toho.
Kila nevím, my máme něco přes deset, tak dávám jen jeden čípek.
a paralen nebo nurogen se prodává od 2 let už 200mg nebo jak se to píše..od narození byl jenom 100,me jak míša zvracela řešila sem to čípkami, protože nekdy jí to natáhlo jenom díky tomu sirupu
Peti, díky za uklidnění ![]()
Taky to budu tedy řešit čípkama, že mě to nenapadlo dřív ![]()
Dnes nic nesnědl, něco trochu vypil, tak aspoň to, ráno jdeme k obvodní…
Ahoj, predne drzim palce, at to rychle prejde. Nas Tobik u vysokych horecek nekdy zvraci a nekdy ne. Kdyz mu dam na srazeni teploty sirup (cokoliv) tak to jde ven skoro vzdy. S cipkama mam mnohem lepsi zkusenost. Navic kdyz zvraci, tak nevim, jestli ten sirup davat znova nebo co… Kazdopadne tady nam doktor rekl, ze male deti u horecek zvraci a neni to nic divneho.