Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
to máš těžký. I kdybyste neočkovali, tak je mít nemusí. Nebo je mít můžete s mírnějším průběhem…tohle se odhadnout nedá, ale teoreticky jste to stihnout mohli
Gabinka píše:
to máš těžký. I kdybyste neočkovali, tak je mít nemusí. Nebo je mít můžete s mírnějším průběhem…tohle se odhadnout nedá, ale teoreticky jste to stihnout mohli
no podle mne je to očkování na to aby pruběch neštovic nebyl treba nebezpecny pro dite,ale nemyslim si ze kdyz mimi je ockovany ze je chytit nemuze.
Ahoj,po první dávce když dostane neštovice,tak půběh bude slabší.Ovšem nikdy nevíš jaký by byl průběh bez očkování.Navíc,jak tu bylo psáno,nemusí je dostat vůbec i bez očkování.Bohužel si budete muset počkat jak to dopadne.Držím palce ať to dopadne co nejlépe.E.
Malej je taky očkovanej,proto že já měla hroznej pruběh tak jsem ho před tím chtěla uchránit.
Já četla že když se stihne naočkovat do 36 hodin po styku z neštovicema(ve fázi kdy jsou už pupínky) tak bud uplně zamezí nákaze a nebo pruběh zmírní že jsi toho ani nemusíš všimnout že je měl,takže já bych se vubec nebála ![]()
U syna ve školce měli na jaře neštovice skoro všichni, včetně 4 zaočkovaných dětí. Jejich průběh se o od průběhu třeba mého neočkovaného syna nelišil vůbec. Tož si pak vyberte ![]()
Ahoj maminky, ráda bych znala Váš názor. V pátek jsem nechala 4 letou dcerku naočkovat vakcínou Varilix proti planým neštovicím, no a v pondělí už do školky nedošel chlapeček, právě proto, že dostal neštovice. Myslíte ž je taky chytneme nebojsme to " stihly" ?
Moc děkuji Monika