Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dětem od 6 let (nebo s váhou vyšší než 20 kg) do 15 let se podává 1/2-1 tableta 3krát denně v časových odstupech nejméně 6 hodin. Tablety Paralen® 500 se užívají při jídle, užití před jídlem zvýší rychlost nástupu účinku, tablety je možné půlit nebo drtit, zapijí se douškem tekutiny.
zdroj příbalový leták.
Určitě jo, při její váze si myslím, že půlka není problém, já taky synovi asi v pěti letech dala půlku paralenu, protože jsme doma nic jiného neměli a k sirupům neměl nikdy kladný vztah. Dětský lékař mi na to řekl, že je to v pohodě, že je to takový srandaprášek (a syn v té době vážil asi 17 kg).
Myslím, že půlka je OK!
Jinak prodávají paralen 125 v tabletách právě pro tyhle prcky. Jsou to malý tabletky Dávám je synovi a je spokojenej. Na jeho váhu (cca 20kg) má dva.
Já dcerce dávám 1/2 Paralenu 500 od 4let. Vycházím z toho, že dle příbalového letáku Paralenu 125 by měla dle své váhy 17,20kg 2tablety, což je 250mg účinné látky, takže ta půlka 500 je ok a polyká jeden prášek. Dcerka dost horečkuje, a když si mohla vybrat, jestli spolknout 2malé tablety nebo 1/2velké, vybrala si druhou možnost. Sestra je dětská dr. a mám její souhlas.
Taky od 3 let dáváme „prášek“ (část). Bere to jako privilegium, polyká sama, zapíjí a za odměnu dostává malou sladkost (tři piškoty nebo čtvereček čokolády), dvouletá sestra zatím nezvládá (prášky dáví), ale je motivovaná.
v pohode, sirup se liší jen formou aplikace, přepočítej si množství účinné látky
Ja davam synovi taky pulku paralenu cca od tech 4 let… tak myslim, ze klidne muzes…
Dobry den,
Chci se zeptat zda dat znovu čipek paralenu 100, kdyz behem par minut po zavedeni čipku kakal.
Syn mel teplotu 38,8 a pak pul hodiny po stolici 38,4.
Nevim za kolik minut se cipek vstreba. Syn ma kolem 7,5kg.
Moc děkuji.
MAMINKY, MOHU DÁVAT MÉ 4 LETÉ DCERCE PARALEN. TAN CO MAJÍ DOSPĚLÍ? MYSLÍM TAK PŮLKU…SIRUPY NA HOREČKU MI NECHCE, MÁ UŽ 21 KG A NA TUTO HMOTNOST JE TOHO SIRUPU UŽ MOC A ONA MI TO ZVRACÍ.
MOC DĚKUJI ZA ODPOVĚD.MONIKA