Jak probíhala šestá nemoc u vaších dětí, které to prodělaly?

390
5.10.09 18:34

Šestá nemoc???

Ahojky,
zajímalo by mě jak probíhala šestá nemoc u vaších dětí, které to prodělaly. Kdy se osypaly vyrážkou, hned po poklesu teplot a nebo za den dva? Kdy se jim vyrážka ztratila?
Proč se ptám? Malý měl výsokou teplotu od středy večera do soboty rána a v neděli věčer se osypal.
Samozdřejmě jsme byli u doktorky už ve čtvrtek, protože teploty byly dost vysoké a nic nezabíralo. Měl zarudlé v krku (začínající angína), tak dostal atb.. Jinač neměl rýmu ani kašel.
Dneska jsem s malým byla u doktorky, protože ho chtěla vidět, jak se osypal a říkala, že to může být z atb. a nebo nějaká infekční nemoc, ale u ni se prý vyrážka objeví hned po poklesu teplot.
Ptám se jen ze zvědavostí.
Děkuji za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
5.10.09 18:58

Ahoj, tak 6.nemoc máme zdárně za sebou :wink:
Vyrážka se objevila následující den po poklesu teplot. Teploty trvaly 4 dny, ten 4. den už měl jen do 38 st. a další den už byl osypaný. Vyrážka zmizela do tří dnů.
Na našem Míšovi nebylo vůbec nic, kašel, rýma, moč - vše OK, jen nás MUDr. posílala na odběr krve a měl méně leukocytů, což poukazovalo na virové onemocnění.
Ať je malý brzo v pořádku. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
5.10.09 19:02

Děkuji za tvojí zkušenost. To mě překvapilo, že ta vyrážka se ztratila tak brzo. Myslela jsem si, že zmizí třeba až za čtrnáct dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
5.10.09 20:00

My ji měli v srpnu…

Horečky taky vysoké přes 38st. Byli jsme u dr., pak i na pohotovosti.
4. den klesly teploty a začala se vyřážet vyrážka. Do druhého dne byla šíleně osypaná, další den to začlo mizet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.10.09 20:01

Tak ja nemuzu rict, kdy po snizeni horecky se objevila vyrazka, protoze Anezka k tomu mela jeste virozu a zanet mocovych cest a byly jsme v nemocnici. Nastesti se nepotvrdilo podezreni na zanet ledvin. Ale tu sestou nemoc mela potvrzenou z krve. Vyrazku mela jen na hrudniku a primar jednu chvili i rikal, ze by to mohla byt reakce na ATB - ta brala na ten zanet, horecky mela pet dni pres 40stupnu a nesly nicim srazit, zezacatku ani v te nemocnici. Vyrazka zmizela hodne rychle, myslim ze i driv nez za ty tri dny. A taky se pry sesta nemoc muze projevit i puchyrky v pusince, to mela Anezka taky. Je to pry vsechno podobny virus jako treba u oparu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
5.10.09 20:32

Ahoj, tak první tři dny hodně vysoké teploty a vyrážka 4 den a ztratila se až po týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
5.10.09 20:42

Tak u nas se objevila vyrazka po 5 dnech teplot,byla vsude i na obliceji a trvala cca 4 dny.

Myslim ze u vas to klidne mohla byt kombinace 6nemoci a anginy..clovek nikdy nevi,nemoci si na drobky klido sednou i dve a vic najednou.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
5.10.09 21:19

Tak u nás to bylo trošku jinak. Teploty jen dva dny a to nijak vysoké (já to přičítala rostoucí stoličce), třetí den byl bez teplot, jen děsně protivní a čtvrtý se osypal (přes noc). Vyrážka zmizela za tři dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
5.10.09 23:10

Tak u nás vysoké teploty 4 dny (neděle až středa ráno) a až 5. den - tj. čtvrtek navečer se Honzík začal osypávat…a to trvalo do neděle, kdy už byl úplně bez vyrážky. Takže celá nemoc cca týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
6.10.09 09:48

Vlastičko, můžu se zeptat jak postupovala doktorka, když myslela, že ta vyrážka může být i z ATB? Dobrali jste je nebo jak? Malá teď měla v podstatě to co tu popisuješ. Protože naše MUDr.měla dovču, tak na začátku teplot jsme byli u jiného Dr. a podle něj to byla angína a na:,–(il ATB, když se pak osypala byly jsme ještě u naší MUDry a ta nám ATB /nedobrané/ vy:,–(ila a že prý žádná angína, ale 6.nemoc.
Jinak průběh byl 4 dny teploty, vyrážka následující den po poklesu teplot. MUDr.tvrdila, že 6.nemoc může mít i trochu netypický průběh, že při tom může být i ten zarudlý krk atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
6.10.09 18:41

Princess,
doktorka ATB vy:,–(ila a pozvala nás na kontrolu až ve čtvrtek. Jen nám dala Fenistilové kapky.
Mám docela strach, aby to malý neměl spálu (už blbnu z čtení na netu), tak uvažuji, že zítra doktorce zavolám, protože se mu ta vyrážka nějak netratí. O šesté nemoci zatím nic neříkala.
Přeji ti, aby se ti malá brzo uzdravila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
6.10.09 20:05

U nás to bylo cca dva dny vysoké teploty, pak rychlý pokles a druhý den osypaná, to zmizelo za dva dny. Jen jsme srazovali teplotu + Fenistil na tu vyrážku. Už to bylo v červnu, tak si přesně nepamatuji jak dlouho měla vysokou teplotu. Ale ta teplota byla mazec, lítala jsem jako stíhačka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.10.09 21:51

Re: Šestá nemoc???

Vlastička píše:
Ahojky,
zajímalo by mě jak probíhala šestá nemoc u vaších dětí, které to prodělaly. Kdy se osypaly vyrážkou, hned po poklesu teplot a nebo za den dva? Kdy se jim vyrážka ztratila?
Proč se ptám? Malý měl výsokou teplotu od středy večera do soboty rána a v neděli věčer se osypal.
Samozdřejmě jsme byli u doktorky už ve čtvrtek, protože teploty byly dost vysoké a nic nezabíralo. Měl zarudlé v krku (začínající angína), tak dostal atb.. Jinač neměl rýmu ani kašel.
Dneska jsem s malým byla u doktorky, protože ho chtěla vidět, jak se osypal a říkala, že to může být z atb. a nebo nějaká infekční nemoc, ale u ni se prý vyrážka objeví hned po poklesu teplot.
Ptám se jen ze zvědavostí.
Děkuji za vaše zkušenosti.

u nás horecka vymizela a pak se teprve osipala a trvani pupinku bylo 3 dni,ale neni to vzdy stejne mohou vymizet treba za 1 den,měli jsme je taky i v krku no noci byli silene!!!

• Citovat
  • Upravit
9854
24.10.09 18:09

U Vojtíška horečka trvala od úterý do pátku večera a v sobotu ráno už byl osypaný. Horečky měl přes 39st.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
13.6.13 19:00

Ahoj, :mavam:

obnovuji diskuzi, protože se s vámi chci poradit, jestli se u naší malé může jednat o šestou nemoc. Dnes dopoledne byla malá úplně v pořádku a bez teplot, byli jsme na hřišti na písku a asi po hodině začla kňourat a najednou začla usínat, což se u ní nestává, usne jedině v postýlce. Tak jsem s ní raději šla domů a to už se mi zdála nějaká teplejší tak jsem jí změřila a už měla zvýšenou teplotu 38,4, oběd nechtěla tak jsem jí dala spát, když se vzbudila teplota se držela stále stejná, ale asi po hodině už měla přes 39, dala jsem jí tedy čípek a všimla si, že na bříšku a okolo plenkové oblasti je osypaná takovými malými červenými flíčky. Teď před spaním už to ale měla osypané míň.

Četla jsem, že u šesté nemoci se, ale děti osypou až po teplotách. Může to tedy být šestá nemoc i když se osypala hned první den? Zítra s ní určitě poběžím k doktorce, jen se chci trošku uklidnit, že to není nic horšího.

Moc děkuji za odpovědi.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+