Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ne, šestá nemoc se projevuje právě tím, že se osype až pak.. No uvidíš, možná byla kolem tý pleny spíš zapařená a je to třeba viroza.
Nevim presne, ale myslim, ze u seste nemoci naskoci pupinky az po par dnech.
Muj syn mel dva dny ctyricitky a asi ctvrty den naskocili pupinky…Ale drzim palce, at je mala brzo zdrava.
@gabriela82 Měla to právě i na bříšku, na prsíčkách a pak už jí to vylezlo i trošku na zádech a krku, ale do večera to začlo zase blednout a jinak jí opravdu vůbec nic není.. Tak jsem z toho jelen..
Takže to tohle nemůže být?? Ono se mi za celé odpoledne ani ty teploty nepodařilo moc srazit, tak snad to nic hroznýho nebude…Děkuju moc za radu..
@Verca85 Děkuju moc snad to bude brzy dobré..Chudinka se doma hrozně nudí, nic se jí nechce..Konečně je pěkně a my zůstanem doma to je zákon schválnosti..On právě kamarádky malej měl něco podobnýho asi týden zpět a doktorka říkala, že to u něj asi bylo tohle a oni spolu pili z jedné lahve tak jsem si říkala, že možná by to mohlo bejt taky…No uvidíme..
Nejsem doktor, tak mozna placnu blbost…nemuziu byt ty pupinky z tepla? Ze by byla spocena a z toho?
Děti se osypou, ale nejdříve jsou cca 3 dny vysoké horečky a teprve pak by mělo přijít osypání se. Že by to bylo současně, to spíš vypadá na něco jiného…
@Verca85 No to mě taky napadlo, jenže dneska se ani jednou nezpotila tak nevím..
@mihhulle A co myslíš, že by to mohlo být??
Malá měla šestou nemoc před pár týdny, neměla teploty nad 38 a osypala se ještě za teplot, po dvou dnech… Začalo to taky na bříšku.
Holt si jedou dle svého ![]()
@nepřihl. Betty1981 píše:
Malá měla šestou nemoc před pár týdny, neměla teploty nad 38 a osypala se ještě za teplot, po dvou dnech… Začalo to taky na bříšku.
Holt si jedou dle svého
Jéé to jsi mi udělala radost, že by to mohlo být tedy tohle…Já mám hrůzu z toho, když je malá marod a netuším, co se děje…Takže to může mít různý průběh?? No to by se mi ulevilo..Děkuju moc.. ![]()
@melounek00 a co pátá??? Tam je průběh skoro stejný, ale vyrážka je hned na začátku. Tam možná toto. ![]()
@melounek00 ahoj, já myslim že to klidně šestá nemoc být může-každej nemusí mít pupínky až po teplotě. Neboj se, nebude to nic horšího, třeba má jen lepší průběh, že nejsou takové teploty. NO a ta vyrážka u šestý nemoci je fakt poznatelná, jakoby krupička taková to je. U nás se taky rozšiřovala asi dva dny a pak ustávala…
@Roura007 pátá?? to taky existuje?? Tak to o ní musím něco najít..Děkuju za tip… ![]()
@ametyst No zatím se nám ty teploty nepodařilo srazit, ale čtyřicítky naštěstí neměla..Tak uvidím jak se to rozjede a co mi poví doktorka.. A kdyby to byla ta šestá nemoc, tak jak dlouho je malá nakažlivá?? A jak dlouho musíme být doma??
@melounek00 nakažlivá je tuším tak týden, dva. Ale nám doktorka řekla, že ven můžem, akorát bysme neměli moc mezi lidi ![]()
Můj prcek taky neměl přímo 40tky a přesto tu šestou nemoc měl…měl druhej den pupínky na pupíku a pak za dva dny po celym bříšku až k ramínkům.
@melounek00 píše:
@Roura007 pátá?? to taky existuje?? Tak to o ní musím něco najít..Děkuju za tip…@ametyst No zatím se nám ty teploty nepodařilo srazit, ale čtyřicítky naštěstí neměla..Tak uvidím jak se to rozjede a co mi poví doktorka.. A kdyby to byla ta šestá nemoc, tak jak dlouho je malá nakažlivá?? A jak dlouho musíme být doma??
Pátá nemoc jsou spíš červené flíčky, šestá drobná růžová krupička…
Nakažlivá je do výsevu pupínků…