Jak probíhala šestá nemoc u vaších dětí, které to prodělaly?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15404
20.9.14 12:37

Vypada to tak. U nas ale pri osypani teplota uz nebyla vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
20.9.14 12:48

Díky moc.
Nevíte, zda to od dvouletého muže chytit pětileté dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
7.6.15 09:17

Co myslíte šestá nemoc?

Ahojky kdo to máte za sebou :) Malá má od pátka z ničeho nic horečku mezi 38-39C. Přes den míň v noci víc, dávám nurofen a paralen čípky, ale až jakmile je víc jak 38,5 po odečtu, jinak nic jiného jí není veselá dělá jen černá ruka :lol: S jídlem jeto peklo nechce vůbec mlíko, ale přesnídávku a puding s kaší sní, pití jí dávám stříkačkou, to do ní dostanu. Myslíte, že jeto šestka? A kdyby jo tak by se měla už zítra osypat? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
9.10.15 18:21

Ahoj potrebovala bych poradit naše malá 6 měsíců měla od úterý do čtvrtka teploty 38 a výš. Dle doktorky se může vyklubat šestá nemoc CRP měla 14 tudíž prý virové. Malá je od dnešní noci bez teplot ale udělala se jí vyrazka na čele za ušima a ve vlasech. Jsou to spíše fleky. Mysleli sme jestli to nemá od pocení ale spíš asi ta šestá nemoc? Do toho se osypala z pleny a je chudák celá opruzena tak ani nepoznám co je z pleny a co ne. Zaráží mě že všude píšou že vyrazka je na hrudi. Máte stim někdo zkušenosti? Budu rada za každou radu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
9.10.15 18:30

Podle mne to na sestou vypada, nas malej se osypal prvne na hlavicce a vyrazka postupovala smerem dolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
9.10.15 20:00

Ahoj, malý ji asi prodělal taky před 4 dny, nejprve z ničeho nic teploty až k 39,ale byl veselej a hrál si, pak se po 3 dnech když už teplotu neměl najednou vyrazila vyrážka, měl ji hlavně na hrudníčku a břichu, trochu na hlavě, po 2 dnech byla pryč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
9.10.15 20:03

@Markétka90 Jj vypada to na sestou nemoc. Za par dni to zmizi. My teda ale vyrazku nemeli naopak vubec;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
9.10.15 20:33

Děkuji za rady manžel má právě zrovna rýmu tak sme nevěděli od čeho má teploty ale jelikož je malá bez jakychkoli příznaků. Tak to bude ta šestá nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.17 11:03

je to šestá nemoc?

Ahoj, myslíte, že se může jednat o šestou nemoc? Malá měla asi 2 dny horečky, nic jiného jí nebylo, ale horečky se teda fakt držely. Pak ustoupily a den měla ještě zvýšenou teplotu, která vyšplhala nad 38 už jen občas. Další den byla bez teplot. Volala jsem ten den doktorce, protože měla mít výsledek výtěru a malé se objevila vyrážka (takové růžové pupínky) na krku. Doktorka říkala, že u 6. nemoci by byly na trupu, takže to nebude mít souvislost, že to byla jiná viróza. Za pár hodin už byla osypaná na na zádech i na hrudníčku. Teď to má i v obličeji a trochu na bříšku. Myslíte, že to přece jen je šestá nemoc? Nevypadá to, že by ji to nějak obtěžovalo, neškrábe se… jen má pupínky. Nic nového jsem jí k jídlu nedávala, měla trošku průjem, tak měla teď hodně konzervativní stravu :)

• Citovat
  • Upravit
87
29.7.17 11:35

Nejspis ano, malý měl asi 3 dny zvýšenou teplotu, jen tedy večer a max. 37,5°C a pak přes noc vyrážka, postupně se rozšiřovala až na stehna, teploty už vůbec a za 3 dny vyrážka byla pryč. Taky ho to nesvědilo. A taky měl před tím trochu průjem. Měla jsem několik dnů před tím opar na rtu, tak jestli to chytl takhle… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10392
29.7.17 12:31
@Anonymní píše:
Ahoj, myslíte, že se může jednat o šestou nemoc? Malá měla asi 2 dny horečky, nic jiného jí nebylo, ale horečky se teda fakt držely. Pak ustoupily a den měla ještě zvýšenou teplotu, která vyšplhala nad 38 už jen občas. Další den byla bez teplot. Volala jsem ten den doktorce, protože měla mít výsledek výtěru a malé se objevila vyrážka (takové růžové pupínky) na krku. Doktorka říkala, že u 6. nemoci by byly na trupu, takže to nebude mít souvislost, že to byla jiná viróza. Za pár hodin už byla osypaná na na zádech i na hrudníčku. Teď to má i v obličeji a trochu na bříšku. Myslíte, že to přece jen je šestá nemoc? Nevypadá to, že by ji to nějak obtěžovalo, neškrábe se… jen má pupínky. Nic nového jsem jí k jídlu nedávala, měla trošku průjem, tak měla teď hodně konzervativní stravu :)

Určitě je to ono, malá to měla stejně
@arrow u vás to muselo byt něco jiného, protoze u šesté nemoce jsou typické příznaky vysoké horečky kolem 39,horecka je celý den a špatně se sráží, ono těch nemocí je hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
19.6.18 21:54

Vyrazka zatim nikde..

Ahoj, prosim o Vase zkusenosti.. Moje mala (22m) ma jiz 4 dny vysoke horecky (38-39,5), srazim cipkama.. takze kdyz je cipek, miva pres den i jen lehce zvysenou… Intervaly mezi cipky se prodluzuji.. zacina i vice jist.. a dnes mi prislo, ze ma jakoby vyrazku za ouskama, za pul hodky zas nic.. Na brisko sem tam tecku.. Vsude se pise, ze dite se osypalo az po odezneni horecek.. Jak jste to mely vy? Je tu nekdo komu trvalo i vice nez 4 dny nez teploty ustaly a dite se osypalo? Zacinala nekomu malicko vyrazka uz pri teplotach? U Dr. Jsme byli, CRP nizke.. pry asi viroza.. usi dobry, krk lehce nacervenaly.. jo a ted se pridal prujem :,( coz muze byt z teploty a nebo cipku.. Mate nekdo podobnou zkusenost a vyklubala se z toho 6. Nemoc? Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9125
19.6.18 22:03

@Dzinovka u nas byly horecky patek a cely vikend. Cipky to srazily, ale pak to slo zase nahoru. Jinak ji nic nebylo, resp. kdyz to kleslo, tak lumpacila normalne, jinak polehavala… u Dr taky tak jak u vas. CRP nizke, jinak nic. Horecky klesly az v utery odpoledne a k veceru se osypala jak dalmatin. Cele brisko, ruce, zada. Za 3 dni bylo po vsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30995
19.6.18 22:14

@Dzinovka U nas sesta nemoc vzdy teploty vysoke cca 3 dny, nesly srazet, osypani vzdy az PO odezneni teplot. Viroz je :nevim: . Taky cekam, kdy treti ditko zchvati sesta, ale od kvetna uz potreti tridenni horecka bez exantemu. Takze zase nic :mrgreen: . U syna se taky postestilo az napotreti, predtim dvakrat jina viroza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
19.6.18 22:24

@Dzinovka U nás se šestou nemocí zrovna bojujeme (dcera 7m). Dva dny 38-39C, průjem, oteklé jedno oko, CRP nízké, zarudlý krk. Třetí den zvýšená teplota a čtvrtý den (bez teploty) se osypala drobnými flíčky (hlava a za ušima, později na obličeji a zádech). Průjem ustává, ale ještě neodezněl. Náladu má už lepší, tak snad bude brzy ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí