dítě v lázních

7584
7.10.09 12:10

dítě v lázních

Ahoj holky, byl jste někdy někdo v lázních s dítětem na 6týdnů? Jak jste to zvládali? Co sourozenci? Pomohly dítku lázně? Ve kterých jste byly spokojené?

Mladší syn - téměř 18m je hypotonický. Bohužel už to není jen tak trochu hypotonie. Asi nás toho čeká víc. Starší dítko má skoro 5 let. Už potřetí nám dr nabízí lázně. Já si to vůbec neumím představit, odjet třeba na 6 týdnů do Janských lázní. Myslím, že s ním cvičím dobře. Sama jsem fyzioterapeut a dělala jsem s dětma Vojtovu metodu. Na kontroly jezdíme na rehabilitaci do Motola. Já si myslím, že lázně větší přínos přece mít nebudou. Nechci tvrdit, že by poskytli špatnou péči. Ale prostě nějaký perlení ve vodě a masáž ho přece nevyléčí. A já nemám problém ho odcvičit. No ale dr na mě kouká, že jsem nějaká divná, že se cukám. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
JVP
568
7.10.09 12:47

Ahoj, já si teda určitě nemyslím, že jsi divná :D , taky by se mi do toho dvakrát nechtělo :( ale přece se můžeš domluvit a vzít s sebou i staršího? :wink: Jako fyzioterapeut určitě cvičíš dobře, ale zkus to vzít jako „dovolenou“ - vypadneš ze stereotypu a určitě vám to neuškodí :D Třeba v Jánských je fakt krásně, kamarádka tam byla s dvouletou holčičkou a moc si to pochvalovala (naopak chce jet ještě :lol: ) No a pokud bys mohla vzít s sebou babičku, tak si třeba i odpočineš… Myslím, že s ubytováním dse to dá domluvit - připlatíte si větší pokoj :wink: A třeba by vám to doktorka napsala jen na měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
7.10.09 12:49

aHOJ,

ja byla trikrat s nejstarsi a ted uz bych asi taky nejela-kdyz uz jsou na svete i dalsi sourozenci,tak bez nich NE-a s nima bych se tam asi zblaznila 8) :lol:

Kam mas namireno?

My byly v Jeseníku,Velkých Losinách a Zlatých Horách…Všude fajn-v LOSINÁCH NEJLÍP!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
7.10.09 12:59

No my máme nejblíž do Teplic a tam by to možná šlo i ambulantně. Jenže dle vlastních zkušeností ještě ze školy se mi tam dvakrát nechce. A možná i proto mám na lázně názor, jaký mám. Ale pokud budu s dítětem, tak si to ohlídám. Že bych sebou staršího vzala? Hm. Ale to jsem nevěděla, že jde. Třeba i na obtýden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
7.10.09 13:57

Aho Aladino,

tak já toho najezdila s mladým polázních hodně. Má silné astma. Byli jsme v Choceradech, v Javorníku na Šumavě, v Krkonoších a v Kynžvartu. S ním sem byla jen pokud byl předškolní, pak už jezdil sám. Když jsem jezdila s ním, vždy se dalo dohodnout a byla s námi i starší dcerka. Nejlepší asi byl Kynžvart.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
7.10.09 14:15

No na astma jsou lázně určit super. Já myslela na psychomotorický vývoj. To už je jedno, jestli cvičíme doma, nebo bude mít navíc ještě perličku.
Navíc, ne všude v takových lázních dělají Vojtovu metodu. Ale v Jánkách určitě jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
7.10.09 14:16

Ahoj, kamarádky mladší dceru taky čekají lázně (ona má ale jiný problém, oslabenou imunitu), bude jí asi rok a třičtvrtě - a s ní a mladší ségrou pojede i starší, cca 4,5 letá holčička.
Jinak co se prospěšnosti lázní týče - já bych to brala pro tebe i syna jako odpočinek, odreagování. Je jasné, že ho zvládneš odcvičit i sama, nejspíš i lépe - ale nebude fajn, když ti s tím někdo jednou píchne? Já nevím, asi bych tu možnost brala, když tu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.10.09 18:22

Myslím že lázně vždy pomohou-někomu hodně moc,jinému méně.Vždy záleží na dg.,ne vše se dá rozcvičit.Vím že alternativa Vojtovky je Bobath / snad to píšu dobře/ a ten se cvičí na málo místech.Třeba by stálo za úvahu vyzkoušet i tuto ne moc rozšířenou metodu.Cvičí se ambulantně v Náchodě a potom v lázních ve Velkých Losinách.Je to sice trochu z ruky,ale za zkoužku to jistě stojí.A vzali by na pobyt i sourozence,pokud by to obvoďák napsal i jemu na lázeňskou léčbu např. na zvýšení imunity.

• Citovat
  • Upravit
7584
7.10.09 20:01

Anonymní, já jsem takvý ortodoxní Vojtovec. :-) Bobath mě moc nebral. Možná časem začne. :-(
No nevím, nevím. Naše obvodní je hodně dobrá, ale myslím, že v takové věci mi bohužel vstříc nevyjde. I pro fenistil mě málem hnala do Prahy, ať mi ho prý napíše ošetřující kožní. :roll: Zítra k ní jdeme. Tak se jí zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
8.10.09 22:33

Aladino,napisu ti tu asi jako jedna z mala negativni pohled na lazne…moje kamaradka ma postizeneho chlapecka, nejste na tom stejne ja vim, ale nechala se „ukecat“ od doktora na lazne a prijela totalne vyrizena, s tim, ze uz NIKDY. A proc? Nutili je tam do casoveho rozvrhu, na ktery nebyli zvykli, delat s nim Vojtovku „jinak“ chlapecek to nesnasel dobre, museli byt vsude vcas, nemohli vynechat zadnou proceduru, jinak jim vyhrozovali, ze to nahlasi na pojistovnu…zkratka, rikala, ze to rozhodilo nejen ji, ale hlavne maleho, nic pozitivniho jim to neprineslo a presne jak ty rikas, jedna perlickova lazen je nespasila a odcvici si to s nim sama, v klidu, podle sveho casoveho rozvrhu a zavedeneho radu…toz tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí