Můžu dostat výpověď?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
154
21.8.15 19:53

Můžu dostat výpověď?

V únoru 2014 jsem nastoupila na mateřskou a posléze rodičovskou dovolenou do dvou věku dítěte (28.3.2016). Pracovní poměr mám na dobu neurčitou. V lednu 2015 jsem se vrátila zpět na původní místo. Podepsala jsem dodatek ke smlouvě, který obsahuje pouze informaci o tom, že úvazek je zkrácen na 20 týdně.
Nyní jsem znovu těhotná (čekáme dvojčata) a lékař tvrdí, že by bylo lepší, vzhledem k mému zdravotnímu stavu, zůstat doma. Vzhledem k tomu, že jsem na rodičovské dovolené, se na mě asi klasická nemocenská nevztahuje?? Lze tuto situaci řešit nějakou „omluvenkou“ od lékaře? Mohu v této situaci dostat výpověď. Ději za názory a postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12862
21.8.15 20:00

Nejsi na rodičovské dovolené, tu jsi zjevně ukončila. Na nemocenskou nárok máš, bude se ti počítat ze zkráceného úvazku a vyhodit tě nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
21.8.15 20:05

@mag Mám v tom hokej. Když jsme řešili 2 měsíce zpátky ošetřovné na dceru, tak mi paní na sociálce řekla, že na něj nemám nárok, protože pobírám rodičovský příspěvek a dvě soc. dávky naráz dostat nemůžu. Tak jsem si myslela, že je to podobně s nemocenskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
21.8.15 20:06

@priserka.jd To ti ale paní řekla blbě. Nárok na ošetřovné máš, pokud je tedy RP na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
21.8.15 20:14

@mag JJ…RP je na mě. Takže mi lékař napíše klasickou neschopenku a tím se situace vyřeší? A posléze předám zaměstnavateli formulář na mateřskou…jestli to dobře chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
21.8.15 20:21

@priserka.jd tak si zkrať rodičák, a pak běž marodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
21.8.15 20:22

@priserka.jd: Nejsi na rodičovské dovolené, když ses vrátila na původní smlouvu. Na nemocenskou normálně nárok máš, obšem počítej s 6 hodinami vycházek denně maximilně. Druhá možnost je požádat znovu o rodičovskou dovolenou. Na tu máš nárok kdykoliv do 3 let věku dítěte i opakovaně. Nedostávala bys sice kromě rodičovského příspěvku žádné další peníze, ale zase bys neměla omezené vycházky a místo pobytu. Tak si rozvaž, co je pro tebe lepší.
Já jsem třeba v podobné situaci radši šla znovu na RD než mít omezené vycházky a věčný strach z kontroly. Těch pár korun nemocenské mi za to nestálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
21.8.15 20:33

Nárok na nemocenskou máš.

Nárok na ošetřovné také, pokud RP čerpáš ty a ošetřovat budeš taky ty, tak se tyhle dvě dávky nevylučují. Nezaplatili by to pouze tehdy, pokud ty čerpáš RP a ošetřoval by tatínek (nebo kdokoli jiný).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
21.8.15 22:01

Pobíráš rodičovský příspěvek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
22.8.15 09:38
@brulinka píše:
Pobíráš rodičovský příspěvek?

Píše, že pobírá, ale zrovna ten nemá na nic na co se ptá vliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
7.9.15 22:20

Prosím o radu…Rd mám do podzimu příštího roku do věku tří let dítěte. U zaměstnavatele smlouvu na dobu neurčitou a teď jsem se dozvěděla, že končí a všichni dostali výpověď (netuším, co mají uvedeno ve výpovědi).Co bude se mnou, když mi na Rd nemůže dát výpověď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
7.9.15 22:21

@SarkaLo Pokud končí, tak ti může dát výpověď i na RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
7.9.15 22:26

Všichni prý dostali výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou, končí k poslednímu říjnu - jak zaměstnanci tak i zaměstnavatel…všichni ji dostaly, ale na mě zapomněl…a jak je to s odstupnym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
7.9.15 22:33

@SarkaLo To bys normálně dostala, tak se jim přiěomeň, ono pak shánět neexistujícího zaměstnavatele, ěokud by ses potřebovala hlásit na UP není žádný med.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
8.9.15 12:07

@j.a.n.i1 Ok, díky. Zkusím se ještě poptat na ÚP a pak se ozvu jemu…to zas bude…už proplacení dovolené po skončení MD byl děs…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat