Můžu na RD do práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101451
22.5.11 18:19
Monny89 píše:
andrejka87 píše:
není to ale omezeno do těch 4tis měsíčně? na plný úvazek to přece nejde ne co já vím :nevim:
Při RD je to neomezené… při MD to je do těch 4tisíc… Pokud já vím (pokud se mýlím, ať mě někdo opraví) :oops:

Při MD se nesmí pracovat na tu smlouvu, ze které běží PPM vůbec, na jinou nebo i jiného zaměstnavatele neomezeně. Jen tedy v šestinedělí se nesmí na klasický pracovní poměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
22.5.11 18:32
j.a.n.i1 píše:
Monny89 píše:
andrejka87 píše:
taky o tom přemýšlím,ale já chtěla být osvč a tam je dané že na rodičáku pracovat můžu ale když vydělám ročně cca nad 53 tis musím si zdravotní a sociální platit sama,přesto rodičák pobírat budu…nevím ale jak to je když jdu k zaměstnavateli na smlouvu :nevim:
Zdravotní a sociální si sama neplatíš… to za tebe platí „stát“ až do 7mi let věku dítěte… ale s tím OSVČ nevím, zkus pohledat v diskuzích :nevim:
Když pracuješ, ať už na klasickou smlouvu nebo na DPČ nebo OSVČ, tak se vždy zdravotní platí, „stát“ to platí jen za ty co nemají příjem.
Se sociálním to samé, jen u OSVČ je to až od těch cca 53tis.

nechápu :think: ,četla jsem že zdravotní a sociální platí stát, i když jsi na RD a zároveň pracuješ a máš mzdu jakkoli vysokou.Soc a zdrav.poj stát neplatí jen v případě osvč kdy vyděláš nad 53tis…je to tak ne?

• Citovat
  • Upravit
101451
22.5.11 18:56
andrejka87 píše:
j.a.n.i1 píše:
Monny89 píše:
andrejka87 píše:
taky o tom přemýšlím,ale já chtěla být osvč a tam je dané že na rodičáku pracovat můžu ale když vydělám ročně cca nad 53 tis musím si zdravotní a sociální platit sama,přesto rodičák pobírat budu…nevím ale jak to je když jdu k zaměstnavateli na smlouvu :nevim:
Zdravotní a sociální si sama neplatíš… to za tebe platí „stát“ až do 7mi let věku dítěte… ale s tím OSVČ nevím, zkus pohledat v diskuzích :nevim:
Když pracuješ, ať už na klasickou smlouvu nebo na DPČ nebo OSVČ, tak se vždy zdravotní platí, „stát“ to platí jen za ty co nemají příjem.
Se sociálním to samé, jen u OSVČ je to až od těch cca 53tis.
nechápu :think: ,četla jsem že zdravotní a sociální platí stát, i když jsi na RD a zároveň pracuješ a máš mzdu jakkoli vysokou.Soc a zdrav.poj stát neplatí jen v případě osvč kdy vyděláš nad 53tis…je to tak ne?

Ne, není, když pracuješ tak z toho platu normálně sociální a zdravotní odvádíš… jako kterýkoliv jiný zaměstnanec. Jedině pokud máš plat menší než 8000,– tak za tebe stát doplácí zdravotní do toho minima, jinak si ho ti lidi musí doplácet sami.
Pokud pracuješ na dohodu o provedení práce, tak se sociální a zdravotní neplatí, ale z téhle dohody ho neplatí nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
22.5.11 19:31
market.s.87 píše:
ja to zblbla, nejsem na MD ale na RD :oops:
El-Brno píše:
http://www.zeny.cz/…aterske.aspx

Tak si přečti tu část, která se týká rodičáku, když jsi na rodičáku… vždyť je to tam všechno popsané… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
22.5.11 20:18

ahoj já jsem nastupovala do práce když měl malý rok, RD mám na dva roky a pobírám normálně RD plus výplatu od zaměstnavatele. ptala jsem se na to na úřadu práce a tam mi řekli že v pohodě, jen až mi skončí RD musím to nahlásit že už pracuju na zdravotní pojištovně, takže vydělat si můžeš kolik chceš!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat