Můžu na RD do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
můžu na MD do práce??
ahoj holky, chtela jsem se zeptat sla jsem na MD na 3roky, malymu je 8mesicu ale mam moznost nastoupit u taty do firmy (samozrejmne to jde udelat tak aby maly nestradal) a chtela jsem se zeptat muže se to na MD?? je jedno kolik si k MD budu vydelavat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na MD se do práce nesmí, pokud já vím…
![]()
Pouze na RD se může..
Ale zkušenější určo poradí… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja to zblbla, nejsem na MD ale na RD ![]()
El-Brno píše:
http://www.zeny.cz/…aterske.aspx
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
market.s.87 píše:
ja to zblbla, nejsem na MD ale na RD
El-Brno píše:
Však píšu že na RD můžeš libovolně, ale musí na dítě dolhížet zletilá osoba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
není to ale omezeno do těch 4tis měsíčně? na plný úvazek to přece nejde ne co já vím ![]()
- Citovat
- Upravit
ja bych ho mela sebou
takze muzu i na normalni smlouvu a vydelat si treba 60tisic,jo?? jako ne, ze bych si tolik vydelala ale jen teoreticky ![]()
Monny89 píše:market.s.87 píše:Však píšu že na RD můžeš libovolně, ale musí na dítě dolhížet zletilá osoba
ja to zblbla, nejsem na MD ale na RD
El-Brno píše:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
andrejka87 píše:
není to ale omezeno do těch 4tis měsíčně? na plný úvazek to přece nejde ne co já vím
Při RD je to neomezené… při MD to je do těch 4tisíc… Pokud já vím (pokud se mýlím, ať mě někdo opraví) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky o tom přemýšlím,ale já chtěla být osvč a tam je dané že na rodičáku pracovat můžu ale když vydělám ročně cca nad 53 tis musím si zdravotní a sociální platit sama,přesto rodičák pobírat budu…nevím ale jak to je když jdu k zaměstnavateli na smlouvu ![]()
- Citovat
- Upravit
https://www.emimino.cz/…ri-rd-65495/
Plus jsem našla toto - Pokud jde o výši (při)výdělku k rodičovskému příspěvku, pak ta není nijak omezena a na dávku nemá vliv. Musí být ovšem zajištěna řádná péče o dítě, přičemž do předškolního zařízení je možné dítě dávat jen na omezený čas. Pokud tomu tak není, příspěvek je odebrán.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
andrejka87 píše:
taky o tom přemýšlím,ale já chtěla být osvč a tam je dané že na rodičáku pracovat můžu ale když vydělám ročně cca nad 53 tis musím si zdravotní a sociální platit sama,přesto rodičák pobírat budu…nevím ale jak to je když jdu k zaměstnavateli na smlouvu
Zdravotní a sociální si sama neplatíš… to za tebe platí „stát“ až do 7mi let věku dítěte… ale s tím OSVČ nevím, zkus pohledat v diskuzích ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našla jsem ještě toto (asi nejlepší bude prostě googlit a hledat diskuze) nebo si zavolat rovnou na čssz ![]()
Okresní správa sociálního zabezpečení, ( případně základní informace najdete na www.cssz.cz) která vyplácí peněžitou pomoc v mateřství, dále pak Úřad práce ( příslušné úřady dle Vašeho bydliště. ) Nárok na PPM Vám vznikne při splnění následujících podmínek:
* OSVČ nesmí v době pobírání peněžité pomoci v mateřství vykonávat osobně samostatnou výdělečnou činnost, * musí být zaplaceno pojistné na nemocenské pojištění /viz nemocenské/, * účast na nemocenském pojištění OSVČ musí trvat aspoň po dobu 180 dnů v období jednoho roku přede dnem nástupu na peněžitou pomoc v mateřství * současně musí být pro nárok na tuto dávku splněna i podmínka trvání účasti na pojištění alespoň po dobu 270 kalendářních dní v posledních dvou letech přede dnem nástupu na PPM.
Přivýdělek při MD či RD není nijak omezen, ale v případě pobírání PPM byste musela ve Vašem případě pracovat např. na dohodu o provedení práce či jinak. Pokud Vám nevznikne nárok na PPM, po porodu dítěte obdržíte na základě Vaší žádosti rodičovský příspěvek. Volba v této situaci není možná –budete čerpat v čtyřleté variantě. V případě, že Vám vznikne nárok na PPM je volba pobírání RP na Vás – 2, 3,4 roky. Po dobu, kdy jste na MD, případně na RD, což oznámíte Úřadu práce, je za Vás za zákonem stanovených podmínek plátcem pojištění stát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Monny89 píše:andrejka87 píše:Zdravotní a sociální si sama neplatíš… to za tebe platí „stát“ až do 7mi let věku dítěte… ale s tím OSVČ nevím, zkus pohledat v diskuzích
taky o tom přemýšlím,ale já chtěla být osvč a tam je dané že na rodičáku pracovat můžu ale když vydělám ročně cca nad 53 tis musím si zdravotní a sociální platit sama,přesto rodičák pobírat budu…nevím ale jak to je když jdu k zaměstnavateli na smlouvu
Když pracuješ, ať už na klasickou smlouvu nebo na DPČ nebo OSVČ, tak se vždy zdravotní platí, „stát“ to platí jen za ty co nemají příjem.
Se sociálním to samé, jen u OSVČ je to až od těch cca 53tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit