Nechtějí proplatit přesčasy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.5.11 10:24

nechtějí proplatit přesčasy

v práci mám několik hodin přesčasů a dovolenou, odešla jsem na PN v těhotenství a domluva byla, že to proplatí při nástupu na mateřskou.ted jsem to řešila opět, nastupuji na mateřskou a zaměstnavatel mě zdělil, že to proplatit nemůže-mám tam tak 15000.co s nima, parchantama :cert:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7323
19.5.11 16:11

Ahoj,
myslím, že když ti nebyl pracovní poměr ukončen, což nepředpokládám, tak toho asi moc neuděláš :-) Záleží na zaměstnavateli, jestli ti je proplatí, může ti nařídit náhradní volno za přesčasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.5.11 16:25

A ještě vlastně jedna věc. Nárok na proplacení máš, když jsou starší víc než 3 měsíce, na to jsme nemyslela. Tak potom jo, ale ve skutečnosti si myslím, že ho budeš těžko nutit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.15 17:33

Zdravím, mám takovou potíž s manželem. Potřebuji poradit. Manžel nasbíral za pracovní rok 72 hodin přesčasů. K 31.8.015 mu skončila smlouva na dobu určitou a nebyla mu obnovena. Zaměstnavatel ml potíže a v podstatě k tomu 31.8. skončil s tím provozem. Potíže se táhly už od začátku léta, takže věc se má tak, že oba jeho zaměstnanci zůstali celý srpen doma, vyčerpali si každý své dva týdny zbývající dovolené no a manžel počítal, že jako těch druhých 14 dnů bude doma za plný plat, že jako překážka v práci na straně zaměstnavatele a on mu prolatí ty přesčasy. Věc se má tak, že zaměstnavatel mu proplatil plnou mzdu za ten měsíc srpen, peníze už jsou na účtu, polovina byla za dovolenou a tu druhu polovinu měsíce, kdy byl doma, zaplatil 100% mzdy. No a manžel mu psal, že mu jako nezaplatil těch 72hodin přesčasů a zaměstnavatel mu odpověděl, jestli si dělá legraci, e byl 14 dnů doma, že mu to zaplatil celé, že z těch 14 ti dnů doma bylo vyčerpáno náhradní plně zaplacené volno a zbytek volna mu také zaplatil celé a že se tedy zachoval korektně. No a manžel se u jal vyhrožovat soudama. Že je to nefér, že jeho kolega, který také nebyl v práci dostal volno zaplacené také celé a jemu vlastně trhl za volno přesčasy a že se s ním tedy bude soudit. Že mu písemně žádné náhradní volno nepodepsal a že jde k soudu. Já se s ním hádám, že zaměstnavatel je v právu, že to prostě tvrdě projedeme a budeme platit právníka, jedná se o nějakých necelých 5000 korun, navíc si myslím, že zaměstnavatel vhledem ke konci smlouvy rozhodně mohl těch 14 dnů doma brát jako náhradní volno, ale manžel je jak býk, já jsem prý blbá a on se nenechá okrádat. Má nějakou šanci toho soudu uspět? Nemá, že? Že je úplně fuk, že druhý kolega bez přesčasů dostal taky plnou mzdu a ne jen 60%. Že je pro soud naprosto jedno, co platil nebo neplatil jiným zaměstnancům? Díky moc, jsem z něj na prášky, už vidím, jak platíme tisíce za projetý sud.

• Citovat
  • Upravit
1142
9.9.15 19:22

Soudem muzete rozhodne vice ztratit nez ziskat, pokud by slo o 50 tisic, budiz, ale o 5…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
9.9.15 19:26

Myslím, že pokud to na hodiny vychází, tak zaměstnavatel má pravdu - může to být náhradní volno za přesčasy. A 72 hodin jsou opravdu víceméně dva týdny. Že to kolega neměl a taky dostal zaplaceno - asi jako překážka na straně zaměstnavatele - může být sice trochu nefér, ale podle zákona je to v pořádku (beru podle uvedených informací).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat