Jsem bez nálady...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Sindarela
12.5.11 21:51

Jsem bez nálady

Proč to sem píšu? Nemůžu uspět a najít si práci. Dnes jsem opět byla na jednom pohovoru. Nějak se mi z toho dělá špatně. S tou vidinou „co a jak bude a kdy bude“, nevím. Prosím nedávejte konkrétní rady, spíš potřebuji slyšet, že je tu někdo z Vás na tom stejně. Sháním už od ledna. Jaké máte zkušenosti Vy? Jak se s tím vypořádáváte, s tou bezmocí?

Díky Sindarela

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
12.5.11 21:57

Ani nevíš, jak ti rozumím. Ještě jsem se ani nevyhrabala z neúspěšného IVF, tak jsem přišla o práci. Vše, co jsem měla domluvené, tak krachlo. Denně jsem odepisovala na několik inzerátů. Většina se ani neuráčili napsat, že mě neberou. Sháněla jsem necelé dva měsíce. Pak zafungovala náhoda. Mám práci. Sice to není to, co bych chtěla do budoucnosti dělat, ale alespoň nejsem doma. Je to šílený. Přijdeš si jako naprostá onuce. Pro některé si moc blbá, pro některé moc chytrá. jakmile neumíš alespoň 3 světové jazyky, tak jako kdyby si nebyla. Zkušenosti jsou ti k ničemu. Je to na hovno. Přeji ti hodně sil a štěstí při hledání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
12.5.11 21:58

jéje tak tohle znám až moc důvěrně! :cert: dokončila jsem bakaláře a kvůli nedostatku financí jsem nenastoupila na další VŠ no a od záři začala hledat.. na pracáku mi hned mezi dveřma bylo řečeno že u nich nejspíš nic nenajdu ať se snažím sama a že jsem se snažila… doslova stovky životopisů, telefonátů a kolikrát bez odpovědi.. kdyby alepoň odepsali nechceme tě polib si.. ale kolikrát ani nedali vědět.. byla jsem asi na 3 pohovorech z nichž na dvou mi bylo řečeno že bakalář je pro ně moc… No co prosím? je to druhý stupeň po maturitě zas tak moc to není.. co by chtěli?! grr.. a do všeho jsem nedostala menstruaci a podle dr. to byla cysta, no z cysty bude za 2 měsíce miminko.. takže to shrnu bez práce, bez peněz.. podporu nemám, hmotná nouze se na mě nevztahuje a co bude dál? nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
12.5.11 22:07

Jo, to znám až moc dobře… v Praze jsem nemohla najít práci přes půl roku… všude měli na stole štosy životopisů 8-o :roll:
Takže všude stejná věta „děkujeme, my se vám ozveme“ a stejný konec, nikdo nezavolal ani nenapsal email… Takže vím jak je to těžké, co mám v Praze kamarádky, tak jsou také stále bez práce a nemůžou se nikam vrtnout :nevim:
Když nemáš známé,, kontakty, nebo prostě styky, tak je to beznadějné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
12.5.11 22:09
Evick1 píše:
jéje tak tohle znám až moc důvěrně! :cert: dokončila jsem bakaláře a kvůli nedostatku financí jsem nenastoupila na další VŠ no a od záři začala hledat.. na pracáku mi hned mezi dveřma bylo řečeno že u nich nejspíš nic nenajdu ať se snažím sama a že jsem se snažila… doslova stovky životopisů, telefonátů a kolikrát bez odpovědi.. kdyby alepoň odepsali nechceme tě polib si.. ale kolikrát ani nedali vědět.. byla jsem asi na 3 pohovorech z nichž na dvou mi bylo řečeno že bakalář je pro ně moc… No co prosím? je to druhý stupeň po maturitě zas tak moc to není.. co by chtěli?! grr.. a do všeho jsem nedostala menstruaci a podle dr. to byla cysta, no z cysty bude za 2 měsíce miminko.. takže to shrnu bez práce, bez peněz.. podporu nemám, hmotná nouze se na mě nevztahuje a co bude dál? nevím… :nevim:

tak to je jako bych to psala ja, dodelala jsem bakalare (ekonomie a management)a tisice zivotopisu jsem poslal a ani odpoved, na pohovorech rikali ze je me skoda ze si mam najit neco lepsiho…
no a skoncila jsem jako recepcni, kde si me ani moji segry a kamosky (vsichni jsem z jedny skoly) nevazili a ani jedna uz tam nedelame a ja se segrou z jsme na matersky :-) a pri predstave ze si zas budu potom hledat praci se mi jezi vlasy hruzou, hledala jsem od cervna a nasla jsem az v rijnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
12.5.11 22:15
Ajla píše:
Evick1 píše:
jéje tak tohle znám až moc důvěrně! :cert: dokončila jsem bakaláře a kvůli nedostatku financí jsem nenastoupila na další VŠ no a od záři začala hledat.. na pracáku mi hned mezi dveřma bylo řečeno že u nich nejspíš nic nenajdu ať se snažím sama a že jsem se snažila… doslova stovky životopisů, telefonátů a kolikrát bez odpovědi.. kdyby alepoň odepsali nechceme tě polib si.. ale kolikrát ani nedali vědět.. byla jsem asi na 3 pohovorech z nichž na dvou mi bylo řečeno že bakalář je pro ně moc… No co prosím? je to druhý stupeň po maturitě zas tak moc to není.. co by chtěli?! grr.. a do všeho jsem nedostala menstruaci a podle dr. to byla cysta, no z cysty bude za 2 měsíce miminko.. takže to shrnu bez práce, bez peněz.. podporu nemám, hmotná nouze se na mě nevztahuje a co bude dál? nevím… :nevim:
tak to je jako bych to psala ja, dodelala jsem bakalare (ekonomie a management)a tisice zivotopisu jsem poslal a ani odpoved, na pohovorech rikali ze je me skoda ze si mam najit neco lepsiho…
no a skoncila jsem jako recepcni, kde si me ani moji segry a kamosky (vsichni jsem z jedny skoly) nevazili a ani jedna uz tam nedelame a ja se segrou z jsme na matersky :-) a pri predstave ze si zas budu potom hledat praci se mi jezi vlasy hruzou, hledala jsem od cervna a nasla jsem az v rijnu

hm já jsem chtěla recepční taky a ještě tamtéž referentku na sjednávání zájezdů cizojazyčným klientům.. no bakalář jakoby byl překážkou.. a vlasy se mi ježí neustále hlavně když mě paní na pracáku zpucuje že nehledám.. nezlob se na mě babo protivná se 7mi měsíčním pupékem mě všude chtěj s otevřenou náručí :cert: :cert: příště jí to snad opravdu řeknu doufám jen že už tam půjdu nanejvýš jednou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68873
12.5.11 22:20

Jéje, po x letech ve firmě velké propouštění, škrtli celé oddělení, co jsem vedla, já krátce před druhým IVF. Takže jsem byla bez práce, IVF neklaplo, byla jsem neplodná, nezaměstnaná a při pohovorech se snažila najít kloudnou odpověď na nedovolenou otázku - co vy a děti. Bohužel třicátnice je automaticky hozená do škatulky „brzo odejde na mateřskou“, což neplodnou žere tuplem, že jo. Takže jsem zuřivě hledala práci, pak měsíc strávila v lázních, třetí IVF, zase nic, furt jsem hledala práci… Podotýkám, že vysokoškolačka (technický obor) v Praze s pětiletou praxí na hodně dobrý pozici, jazykovýma zkouškama a nehledala jsem nic za horentní sumy, počítala jsem, že půjdu s platem dost dolů. Těch měsíců hledání bylo… no moc, radši to ani nechci počítat. Nakonec se vyplatilo hledat nikoli na univerzálních jobserverech, ale na specializovaném oborovém webu, kde současná firmička sháněla někoho přímo z oboru, který jsem vystudovala. S penězma jsem šla dolů o třetinu, kvalifikaci si tady oproti předchozí práci asi taky nezvyšuju, ale jsem tu nesmírně spokojená. Dítě se furt nekoná, ale na tu bezmoc si pamatuju dodnes. Hodně sil přeju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
12.5.11 22:32

to ani nemluvim o pohovoru k nam na urad, starosta pak prisel za segrou (sly jsem obe jsme dvojcat tak jedna bez druhy to nejde :-D)a rekl vite nemel bych to rikat ja jsem za vas bojoval ale jste mlada budete chtit mit deti…to me pekne nakrklo dobra diskriminace a vite koho vzali za nas? Zenskou na matersky s rocnim ditetem, kdyz pak starosta odstoupil prohodil na schuzi ze ze znamosti vzali zenskou na matersky a byli tam lidi s vyssim vzdelanim (my)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
12.5.11 22:41

tak to je sranda já se taky poptávala na úřadě a bylo mi řečeno že chtějí někoho přímo z oboru a se zkušenostma.. jo to by se i dalo pochopit kdyby tam na místo více méně ekonomického ražení nepřijal známou která má strojárnu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.11 22:49
Evick1 píše:

Já přišla o dítě, následně o práci, firma ukončila provoz, ze dne na den, no a s manželstvím je to dost na hraně :-( Milionkrát radši bych byla bez práce, než přišla v pokročilém těhu o dítě. Rozesílám životopisy, ozve se tak možná třetina - většinou místo je obsazeno nebo děkujeme, nemáme zájem. Zbytek se neozve vůbec a pozvání na pohovor se dá spočítat na prstech jedné ruky. I tak jsem na jednu práci narazila, ať už finančně půjdu hodně dolů, nic mi nenahradí ztrátu dítěte, peníze nejsou všechno. Tak doufám, že to vyjde.

Neboj se, práci si najdeš :-)

• Citovat
  • Upravit
209
12.5.11 22:55
Anonymní píše:
Evick1 píše:

Já přišla o dítě, následně o práci, firma ukončila provoz, ze dne na den, no a s manželstvím je to dost na hraně :-( Milionkrát radši bych byla bez práce, než přišla v pokročilém těhu o dítě. Rozesílám životopisy, ozve se tak možná třetina - většinou místo je obsazeno nebo děkujeme, nemáme zájem. Zbytek se neozve vůbec a pozvání na pohovor se dá spočítat na prstech jedné ruky. I tak jsem na jednu práci narazila, ať už finančně půjdu hodně dolů, nic mi nenahradí ztrátu dítěte, peníze nejsou všechno. Tak doufám, že to vyjde.

děkuju já tím nechtěla říct že bych mimčo vyměnila za práci sice bylo nečekaný rozhodně ne nechtěný.. jen že se mi všechno tak nějak pomotalo obrátilo v jinej směr.. sice si mě přítel vzal a naši mi finančně víc než pomohli a já jsem jim neskonale vděčná furt je to: " Pošli,l, došli!" at už manželovi nebo tátovi.. já si to jakoby „odpracuju“ protože se starám o babičku, barák, psa, slepice a teď i o králičí rodinku… stejně ale na mě kolikrát padne splín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.11 23:03
Evick1 píše:
Anonymní píše:
Evick1 píše:

děkuju já tím nechtěla říct že bych mimčo vyměnila za práci sice bylo nečekaný rozhodně ne nechtěný.. jen že se mi všechno tak nějak pomotalo obrátilo v jinej směr.. sice si mě přítel vzal a naši mi finančně víc než pomohli a já jsem jim neskonale vděčná furt je to: " Pošli,l, došli!" at už manželovi nebo tátovi.. já si to jakoby „odpracuju“ protože se starám o babičku, barák, psa, slepice a teď i o králičí rodinku… stejně ale na mě kolikrát padne splín

Já to nemyslela taky nijak špatně. Prostě jen tak, že v porovnání s tím, o co v životě přijdeš nemusí být hledání práce taková tragédie. Práci máš šanci najít, dítě ti nikdo nevrátí :-( Navíc práce byla, je a bude a dnes je hold blbá doba na její hledání :pocitac: . Ale zakladatelko věř, že si práci najdeš. Třeba za týden, měsíc nebo dva, ale najdeš. V první řadě, už jen protože, že pracovat chceš :-)

• Citovat
  • Upravit
10683
13.5.11 06:50

Hledat práci je těžký taky to znám, hned po matuře, když jsem hledala, tak si mě 2× zvali na pohovor do jedné a té samé firmy, zůstala bych v oboru, ale při druhém mi bylo řečeno, že do mě vrazí peníze a já otěhotním, takže z tohoto důvodu je pro ně leší kluk :zed: , to jsem se tenkrát tak vytočila, že jsem nastoupila do Tesca na kasu, naštěstí díky reorganizaci jsem tam byla necelé 3 měsíce a šla do kanclu.
Po mateřský to je taky super hledat práci, měla jsem praxi, ale na to nikdo nekoukal, každý viděl jen to, že mám dítě, umývala jsem rok i nádobí, ale nic jinýho nebylo. Teď dělám u soukromníka a jeho otázku při pohovuru jestli chci další dítě byla odpověď, že nemůžeme, chodíme po IVF a opravdu nebudu tohle nikomu vykládat na požádání, je to jen moje soukromá věc a další otázka jestli mám hlídání v případě nemoci mého dítěte, tak jasně, že mám, jakou jinou mohl čekat odpověď. Když mi volal, že si ze všech vybral mě, měla jsem opravdu radost a bylo to díky praxi co jsem měla před mateřskou, ikdyž mi do telefonu řekl, že má strach, abych nebyla pořád s dítětem doma. V srpnu budu u něj 2 roky a jsem spokojená, jediný co nevím jak budu řešit případné těhotenství, jak o tom s ním budu mluvit, doufám, že to nebude brát jako, že jsem mu při pohovoru lhala.
Přeji hodně štěstíčka, dřív či později se něco objeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
13.5.11 08:39

Ahoj,

jsem na tom podobně..taky sháním od ledna,ale RD mi skončila v dubnu,tak do té doby jsem byla ještě v klidu.Mám dvě děti,tak taky nejsem moc perspektivní a naposled jsem pracovala před šesti lety.Původně jsem hledala něco jen na zkrácený úvazek,ale už jsem měsíc na pracáku,tak už se koukám i na plné.Jenže nechci dělat od rána do večera,mladší syn jde do školky od září,tak by hlídala máma..Manžel dělá od šesti,takže do školky budu vodit kluky já,tak musím mít pracovní dobu podle toho.Já to nesnáším,že jsem bez práce,bez peněz,musím chodit na pracák,pořád se mě kamarádky na všechno ptaj…byla jsem jen na pár pohovorech,většinou se ani neozvou… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
13.5.11 09:06

Ono je to asi všude stejné..My co hledáme nemůžeme najít a ten pocit kdy jste bez peněz(odkázáni na druhé) je ponižující..Zatím jsem ještě doma ale už teď hledám práci na zkr.úvazek kvůli školce.Pohovory jsem zatím měla jen dva a životopisů jsem poslala už stovky…Je to na palicu ale neboj nejsi v tom sama :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat