Nemocenská a jiná práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.5.11 14:06

Nemocenská a jiná práce

Ahoj, nevím kam to zařadit, tak dávám dotaz tady a raději anonymně. Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, zda je možné být na nemocenské z důvodu sociální fobie (práce, kde se každý den stýkám s lidmi a po vyřešení problému bych chtěla opět nastoupit) a zároveň pracovat jinde - ve fabrice, kde se s lidmi téměř nestýkám, takže bych z toho neměla úzkosti? Moc díky za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17013
13.5.11 14:11

Neee :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
13.5.11 14:18

Jedině dát výpověď, nechat se uschopnit a nastoupit jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
13.5.11 14:22

Tak když už, tak jiné pořadí :mrgreen: Uschopnit, dát výpověď atd :mavam: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
13.5.11 14:54

Pracovat jinde pri neschopence muzes.Ale pokud se jedna o socialni fobii tak leda pracovat z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
13.5.11 15:03

Pracovat v jiném pojistném poměru můžeš, ale buď musíš z domova, nebo to musíš zvládnout v době povolených vycházek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
14.5.11 10:08

Ještě jsem neslyšela, aby člověk, který pobíral nemocenskou mohl někde pracovat? :nevim: Přestože jinde…to by snad o tu nemocenskou přišel, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
14.5.11 11:10

Pomko: neprisel.
Uz tu na toto byla diskuze.
pokud ma clovek treba dve zamestnani a jedno mas treba jako uklizecka a druhe prekladani.A zlomis si nohu tak nemuzes vykonavat uklizecku ale v prekladani ti nic nebrani.Samozrejme v dobe kdy nemas vychazky nemuzes jit ven ale pokud tuto cinost delas doma tak ti nic nebrani.Popripade pokud dochazis tak v dobe vychazek muzes taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
14.5.11 11:11

Uz tu je diskuze zkusim najit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
14.5.11 11:14

nemuzu to najit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
14.5.11 12:03

Jj, je to par. 14 odstavec 2 zákona o nemocenském pojištění:

V případě souběhu pojištění se podmínky pro vznik nároku na dávku posuzují v každém pojištění samostatně. Je-li nárok na tutéž dávku, s výjimkou vyrovnávacího příspěvku v těhotenství a mateřství, současně z více pojištění, náleží dávka ze všech pojištění jen jednou.

Tedy mám dvě zaměstnání, v každém jsem pojištěna = mám souběh pojištění a v každém se bude samostatně posuzovat, jestli v něm mám nárok na dávku z nemocenského pojištění. Pokud tedy budu mít neschopenku jenom do jednoho zaměstnání a budu dodržovat stanovený léčebný režim a v druhém zaměstnání budu pracovat, tak se každé zaměstnání samostatně posoudí, zda v něm mám či nemám nárok na dávku a tam, kde nemoschopenku mít budu, tam mi ji vyplatí. Pokud bych měla neschopenku z obojího a na obojím měla nárok na dávku, tak se vyměřovací základy z obou pojištění sečtou a vyplatí se nemocenská jedna (vypočtená z obou poměrů dohromady).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marena01
12.10.11 10:37

nemocenska

zdravím, mám takový dotaz. pokud jsem na nemocensky a v průběhu nemoci mi skonči smlouva a já ji neprodloužím končí mi nemocenská? a tím pádem i peníze z nemocenský? a musím hned jak končí smlouva na pracák nebo až mi skončí nemocenská? děkuji

• Citovat
  • Upravit
101536
12.10.11 10:49

Tak nemocenská normálně pokračuje a na UP se hlásíš až po jejím skončení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
12.10.11 11:06

Ahojky a když je člověk na UP, už nebere žádnou podporu a pak jde na nemocenskou, platí mu někdo vůbec nějaké peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marena01
12.10.11 11:06

děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat