Můžu nastoupit do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Jako já nemám nic proti tomu aby ženska šla do práce brzy, ale není to moc brzy? Navíc přijdeš o rodičák ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola nešla bych teď šla bych po novym roce až když dceři bude 5 až 6 měsícu teď si ji chci zatím co nejvíc užívat ![]()
- Citovat
- Upravit
A nemůžeš si najít nějakou brigádu k RP? Mě to přijde šílené, jít na plný úvazek a malou strkat po babičkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do práce určitě můžeš, ale dobře si to promysli, takhle malé miminko potřebuje spíš maminku než „všechno“. Navíc pokud se odstěhujete do svého bytu, tak kdo potom bude hlídat? Volila bych spíš nějakou brigádu, třeba na dva dny v týdnu nebo na noční směny - někam do supermarketu nebo tak něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak od pritele nic cekat nemuzete, kdyz neni v rosnem liste. Je to pouze jeho dobra vule, ze vam neco donese.
Co si predravujete pod pojmem „vsechno“? Mimino prakticky nic nepotrebuje krome rodicu.
A jinak i tak mi to prijde hrozne brzy na to jit do prace. Ono to hlidani si taky moc nemalujte, evidentne uz jsou starsi rocniky v duchodu, ze muzou hlidat porad, ale urcite to nedaji kazdej den hlidat rvouci dite, prebalovat apod. Neco jinyho je pohlidat ho jednou tydne a kazdej den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na plný úvazek je to pro mě brzy a to jsem u obou dcer měla brzy brigádu. Já teď chodim od osmi měsíců dcery na 6-7 dní měsíčně a je to tak akorát. Zvládám přitom dál kojit (ten jeden den se na laktaci neprojeví) a dcera to vnímá řekla bych jako zábavnou změnu - neokoukane hračky atd. Navíc k RP by ti měla brigáda na financni přilepseni stačit, pokud nejsi z kraje, kde jsou platy hodně nízko. Podle mě bys z plného úvazku byla nakonec nešťastná - pokud tedy nemáš vyloženě odbornou kariéru a jde jen o to mít nějakou práci a peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
Jako já nemám nic proti tomu aby ženska šla do práce brzy, ale není to moc brzy? Navíc přijdeš o rodičák
pokud dítě nebude ve školce, o RP nepřijde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To hlídání máš domluvené a nebo si jen myslíš že by hlídali? Ono všichni slibují a pak pravidelně hlídat nechce nikdo je to záhul hlídat celé dny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovat jit muzes. Pokud otec neni zapsan v rodnem liste, tak ani zadne alimenty narokovat nemuzes, kdyz neni otec. Jen bych zvazila, zda chces, aby ti dite vychovavaly teticky a babicky. Ac jsem se vracela do prace brzy, o dite se starala jedna osoba v podobe otce, se kterou navic plne sdilim nazor na vychovu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
Jako já nemám nic proti tomu aby ženska šla do práce brzy, ale není to moc brzy? Navíc přijdeš o rodičák
Proč by přišla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak myslím, že můžeš podat žalobu o určení otcovstvi. Nebo tak nějak. A nechat mu vyměřit alimenty na dítě i na sebe. Jen je potřeba to zvážit, protože tím bude mít i rodičovská práva. Ale na druhou stranu, kdykoli to může udělat on a pak se domáhat styku s dcerou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se teď vracím do práce na brigádu, ale dělá to asi 8 směn měsíčně, které trvají 5-6 hodin a to jen proto, abych s ní mohla zůstat doma do dvou let. Malé jsou tři měsíce. Ale ona není závislák, zvládají to super i s tatínkem. Na plný úvazek bych se takhle brzy nevrátila. Nedělala jsem si děti, aby mi je vychovávají všichni okolo. Na tvém místě bych zvážila, co je potřeba a co už by bylo navíc, jestli mi rozumíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V prvé řadě. Otec dítěte ti nemusí dát nic. Nenapsala si ho do RL takže není otcem. Nemůžeš po něm vymáhat vůbec nic. To byla ale blbost. Mohla si mít peníze od něj a nemuset odcházet od miminka.
A jo, na práci je ještě brzo. Dítě si bude pamatovat jenom to že si tam pro něj nebyla. Ne to, že mělo značkový dudlík. Dobře zvaž co tomu dítěti do budoucna dáš. Jsi matka, starat se máš ty, ne teta, ne babička. Proto je ten výraz matka. Neboj se, hádám si mladá, ještě tě čeká dobrých 30 let práce. Práce neuteče, dětství dítěte ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyřeš si hlavně otcovství dítěte. To, že jsi ho nenapsala do RL nic neznamená, to se dá zvrátit.
Hlavně to udělej i pro dítě samotné do budoucna. Normálně si požádej na soudě o určení otcovství. Na to nepotřebuješ právníka. Sepiš to vlastními slovy. Poplatek bude max 2.000 a můžeš požádat o odpuštění tohoto poplatku vzhledem k tvé finanční situaci a třeba to ho prominou. Soud nařídí testy DNA a kdo ty testy projede, tedy v tvém případě otec
, je bude muset zaplatit. Pak bude na základě výsledku otec zapsán do RL i přes jeho blbé kecy. Už mě štve jak tu matky tlučou do zdi, že otec není zapsán v RL a nejde s tím nic dělat.
Jde to a není to zas tak složité ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla bych vědět jestli jste to takhle nějaká měla a jestli vás do práce přijmuli bez problémů. Doma být nechci už jenom s toho důvodu protože chci aby dcera měla všechno a hlavně abych mohla vzít pro mě a dceru byt a mít vlastní soukromý ????