Můžu něco vlastnit ? Příspěvek

11.8.17 15:59

Můžu něco vlastnit ?prispevek

Holky zdravím, prosím vás nevíte někdo jak to je s příspěvkem na bydlení. teď bylo v televizi že to budou nějak hlídat. muzete u toho vlastnit třeba auto být nebo chatu nebo musí být člověk úplná socka.ja bych totiž nerada něco vracela. v dotazníku se nevyplňuje co člověk vlastní ale jaké má příjmy…jestli někdo víte díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33576
11.8.17 16:02

@katkacaajkova U příspěvku na bydlení se neposuzuje majetek, jen příjem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
11.8.17 16:03

Můžeš, u hmotky se to zkoumá. Každopádně kdyby to obecně zpřísnili tak jenom dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.17 16:10

Tak zpřísnit to můžou a zřejmě chcou ale to je věc těch nahore.ja třeba vlastním auto to bych ho měla jako prodat ať mám na nájem? ale v TV něco bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.17 16:22

No je to postavené na hlavu. Anoynm s ohledem na zdravotní stav. Já mám maminku ve třetím stupni PnP, pečuji o ni už dva roky, k tomu dvě děti. A díky bohu, mám svůj dům a samozřejmě auto, roky výroby 2001, protože jinak ji nedostanu nikam, ani k lékaři. A na příspěvku na bydlení jsme docela závislí.

• Citovat
  • Upravit
11.8.17 16:28

No já se půjdu zeptat na úřad pro jistotu…nerada bych něco vracela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
11.8.17 16:30

Oni si i novináři často jednotlivé dávky pletou. Příspěvek na bydlení se posuzuje jen na základě příjmu (nikdo tvůj majetek nezkoumá), jiné je to s doplatkem na bydlení, to je dávka v hmotné nouzi a tam už to je složitější.

Já jsem pro zpřísnění kontrol. Nejvíc mi vadí, když ženská s dětmi ze sebe dělá samoživitelku s minimálním příjmem, její přítel/manžel s nadprůměrným platem má trvalé bydliště naoko jinde a dojí stát na příspěvku na bydlení o tisíce. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
11.8.17 16:37

@renduli taky jsem pro zpřísnění a důsledné kontrolování…protože lidi jsou…
pak by zbylo možná víc pro ty, kteří to fakt potřebují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.17 16:46

Ja znám rodinu co má firmu, 4 auta, barák,
hotel (všechno na firmu) a on jednatel si píše minimální mzdu, jeho manželka je na Up a má nájemní smlouvu v tom baráku, který patří firmě, jeho firmě, ve který je 100% vlastníkem.. a víte co? I přesto, že jde na sociálku s nájemní smlouvou kde na straně jednatele i nájemce je uveden stejný člověk, tak mu ty příspěvky taky daj.. samozřejmě polovinu příjmu nedani a tak jsou za vodou.. jsem taky pro zpřísnění kontrol..

• Citovat
  • Upravit
Janli
11.8.17 16:46

@renduli Taky jsem pro to, aby se hlídal majetek. Něco jiného je, pokud rodina vlastní jedno auto, ale já jsem zažila absurdní situaci, kdy můj bývalý šéf měl auta tři, vilu za 4mega a chodil na sociálku pro různé příspěvky, protože jeho oficiální příjem jednatele firmy byl 12tisíc hrubého. Velebnosti, jdu blejt :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11.8.17 16:48
@Janli píše:
@renduli Taky jsem pro to, aby se hlídal majetek. Něco jiného je, pokud rodina vlastní jedno auto, ale já jsem zažila absurdní situaci, kdy můj bývalý šéf měl auta tři, vilu za 4mega a chodil na sociálku pro různé příspěvky, protože jeho oficiální příjem jednatele firmy byl 12tisíc hrubého. Velebnosti, jdu blejt :mrgreen:

Každá tisícovka navíc se zejde :mrgreen: Tož neber to, když ti dá někdo měsíčně na dobu neurčitou 7 tisíc měsíčně navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.17 16:49
@Anonymní píše:
Ja znám rodinu co má firmu, 4 auta, barák,
hotel (všechno na firmu) a on jednatel si píše minimální mzdu, jeho manželka je na Up a má nájemní smlouvu v tom baráku, který patří firmě, jeho firmě, ve který je 100% vlastníkem.. a víte co? I přesto, že jde na sociálku s nájemní smlouvou kde na straně jednatele i nájemce je uveden stejný člověk, tak mu ty příspěvky taky daj.. samozřejmě polovinu příjmu nedani a tak jsou za vodou.. jsem taky pro zpřísnění kontrol..

To už je hodně okaté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.8.17 17:08

@hudečice Tak teď už chápu, proč úřednice, se kterou jsem vyřizovala rodičovský příspěvek, vypadala, že ji odvezou do ústavu pro choromyslné. Když mi totiž začala vyjmenovávat jaké sociální dávky stát poskytuje, řekla jsem, že žádné nechci, protože máme peněz dost :mrgreen:. To tam asi ještě neslyšela :lol:.

• Citovat
  • Upravit
13955
11.8.17 17:11

Taky doufam, ze se to bude vic hlidat. Prijde mi absurdni doplacet nadstandardne drahe najmy nebo prispivat nekomu, kdo ma majetek, ktery muze prodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.8.17 17:16
@Šarlota4 píše:
Taky doufam, ze se to bude vic hlidat. Prijde mi absurdni doplacet nadstandardne drahe najmy nebo prispivat nekomu, kdo ma majetek, ktery muze prodat.

na žádné nadstandardní nájmy nikdo nic nedoplácí, jsou dané normativní náklady na bydlení, a pokud někdo vlastní dům, tím lépe, vyjde mnohem levněji, než v pronájmu, protože srovnatelné náklady se v žádném případě nevyrovnají nájmům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat