Tři roky věku dítěte, těhotná a neschopenka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tři roky věku dítěte, těhotná a neschopenka
Nemůžu se nějak dopátrat, jak to je, prosím o radu. Prcek bude mít za chvíli tři roky a já jsem znovu neplánovaně těhotná. Lékař mi chce vzhledem ke komplikacím vystavit neschopenku a první den neschopnosti mi chce napsat až na první den, kdy bych měla jít do práce. Beru stále rodičák, který mám na nižší částku a tudíž mi vychází pobírání i poté, co bude mít prcek tři. Prý mi může chodit dál i při práci bez problémů (dle paní na ÚP).
A teď dotaz - kdy může začít neschopenka? Jestliže bude mít tři roky dejme tomu 20.8., tak neschopenka může začít 21.8., tj. v den, kdy bych nastoupila do práce? Nebo může dřív? Může mi do toho chodit stále stávající rodičovská?
Díky moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Lucie_Sx Na neschopenku nastoupíš ten den, co bys měla jít do práce. Dřív ne, to by ses musela domluvit se zaměstnavatelem na dřívějším ukončení rodičovské dovolené, na což nebude mít důvod přistoupit. Rodičovský příspěvek budeš pobírat normálně dál, do doby než ho vybereš, nebo do doby nástupu na další mateřskou (pokud by to bylo dřív než Ti vyprší příspěvek - pokud by to tak bylo, doporučovala bych to zkusit navýšit, jestli máš tedy možnost)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit