Můžu si sama platit nemocenskou při studiu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Můžu si sama platit nemocenskou při studiu?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když bych si sama začala platit nemocenské pojištění i když stále studuji, měla bych po škole nárok na mateřskou? (Studuji ještě rok). Omlouvám se, jestli píšu nějaké blbosti, ale tyhle věci nějak nepobírám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Juliee Myslim ze ne, z jakeho zakladu by jsi ho platila? Ale uspesne dokoncena (ne predcasne ukoncena) skola se ti bude k odpracovanym dnum pocitat, musis se tedy vejit do ochranne lhuty nebo zacit pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy Takže i studium se do toho počítá?
Myslela jsem, že bych si nemocenskou platila z brigády. Ale to je jen taková moje představa, protože tomu vůbec nerozumím
Chtěla bych mít děti brzo, ale děsí mě, jak malý je rodičovský příspěvek a nevím, jestli se to s nim dá vklidu zvládat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy Když jsem tento dotaz položila, tak očividně na tyhle věci kapacitu nemám
Jinak jestli vás pohoršuje moje neznalost, tak se nemusíte obtěžovat odpovídáním na můj možná stupidní dotaz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Juliee Zbytecne se urazis, odkaz prostuduj a budes mit jasno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy Moc se omlouvám, toho příspěvku jsem si nevšimla
Namíchne mě kde co
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy článek jsem si pročetla, ale nikde jsem nezjistila, z kolika by ta ppm pro studenta s řádně ukončeným studiem, který se vešel do ochranné lhůty byla počítána?
Příspěvek upraven 05.08.17 v 19:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan Právě. Nějak nechápu z čeho by se ta mateřská měla vypočítat, když se nemůže vypočítat z platu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samotné úspěšně ukončené studium ti pro PPM nestačí. Bude se ti počítat do 270 potřebných dnů nemocenského pojištění, ale musíš ještě splnit druhou podmínku, že nastoupíš na PPM z pojištěné činnosti - tedy ze zaměstnání nebo jako OSVČ, případně v ochranné lhůtě, která ale neplyne ze studia. Takže po studiu musíš na chvíli nastoupit do práce.
A sama si nemocenské pojištění platit nemůžeš, to jen jako zaměstnanec nebo OSVČ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš
Moc děkuji! Přesně takové vysvětlení jsem potřebovala
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit